Co prawda jest na forum watek o lakoholu ale nie konkretnie o piwie . Wiec moze wypowiecie sie jakie lubicie pic piwo?
Ja zaczynam a moim ulubionym piwem jest Piwo Żywe
Na takie dni jak teraz polecam Tatrę Grzaniec! Co prawda tej zimy nigdzie nie mogę go dostać, ale w zeszłym roku wszędzie była do kupienia Może ktoś gdzieś widział w sklepach?
Zazwyczaj jak piję w domu to Perła Chmielowa / Tyskie Klasyczne. W pubach Tyskie, chociaż prawda jest taka, że jak wychodzę się napić z kolegami to prawie zawsze leje się najtańsze. Ale to w ramach alkoholizowania się.
Tak naprawdę to z tych bardziej popularnych Pszeniczniak, Valkiria, Paulaner, jak się trafi to Franciszkaner (tak, lubię piwa pszeniczne), z zagranicznych jeszcze Stella Artois, Hoegaarden, Leffe. Generalnie to lubię eksperymentować i jak chcę się napić czegoś lepszego to wybieram się do sklepu, gdzie mają dużo rodzajów piw i biorę coś, czego nigdy wcześniej nie próbowałem.
Zimne Ja jestem ogromną fanką lokalnych browarów i piw smakowych. Na przykład Miodowy Ciechan (i nie dbam przy tym o poglądy właściciela, Miodowy Ciechan jest pycha i to mi wystarcza do pełni szczęścia). A tak na marginesie - fajnie, że coś na tym forum jeszcze żyje. Choć mam wrażenie, że tego po co tu przyszłam - gry PBF już nie dostanę.