Rytuał
Rytuał

-
- Bombardier
- Kontakt:
Rytuał
Ostatnio zmieniony czwartek, 19 czerwca 2008, 00:48 przez Neprijatel, łącznie zmieniany 1 raz.
leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.

-
- Marynarz
- Numer GG: 3827239
- Kontakt:
Re: Rytuał
Dałem nawet 3 za to, że wiersz jest w porządku. Jak dla mnie obliczony, z przerostem formy nad treścią ale przynajmniej nie przypomina instrukcji obsługi lodówki mającej uchodzić za wiersz.

-
- Bombardier
- Kontakt:

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Nep
przegadane, wiesz?
Generalnie każda strofa o tym samym i z tego samego punktu widzenia.
Chyba, że tracę wrażliwość?
przegadane, wiesz?
Generalnie każda strofa o tym samym i z tego samego punktu widzenia.
Chyba, że tracę wrażliwość?
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Bombardier
- Kontakt:
A bo ja wiem? Pozdrawiam.
Jednak:
1. Pisanie jednego wiersza z kilku punktów widzenia to pomysł idiotyczny.
2. Kiedy piszę "przegadane", mam na myśli dopowiedzenia, które nie służa tekstom albo kiepski stylistycznie zapis. Powyzej, pod tymi wzgledami, wszystko jest w porzadku.
3. Zarzut, ze kazda strofa jest o "tym samym", w przypadku tekstu fabularnego, jest zgoła bezzasadny. Pomijając fakt, że każda strofa nie jest o tym samym.
4. Cain, co to jest "przerost formy nad treścią"?
Jednak:
1. Pisanie jednego wiersza z kilku punktów widzenia to pomysł idiotyczny.
2. Kiedy piszę "przegadane", mam na myśli dopowiedzenia, które nie służa tekstom albo kiepski stylistycznie zapis. Powyzej, pod tymi wzgledami, wszystko jest w porzadku.
3. Zarzut, ze kazda strofa jest o "tym samym", w przypadku tekstu fabularnego, jest zgoła bezzasadny. Pomijając fakt, że każda strofa nie jest o tym samym.
4. Cain, co to jest "przerost formy nad treścią"?
leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Za dużo. Potrafię sobie te sceny wyobrazić, po kolei prowadzą mnie do jakiegoś celu... który po przeczytaniu ostatniego słowa kompletnie umyka. Taki ten tekst niby mistyczny, ale ja słyszę tylko szelest liści i tego papierka, który nie trafił do śmietnika. Innymi słowy: albo zbyt dużo tych obrazów, albo brakuje im jakichś wyraźnych asocjacji z główną myślą, bo rozdrabniają wiersz do formy wyliczanki, która przywodzi na myśl raczej niepoliczalność i niekompatybilność poszczególnych części istnienia, niż porządek rytuału. Chyba, że to ironia, wtedy przepraszam.
Nie ma tego złego, co do domu poszedł