hm jestem ciekaw czy kiedys nasza kadra cokolwiek pokaze (wykaze sie)
czy to tylko marzenie
5 do 1 dostalismy baty a we wrzesniu mecz z Anglia
i o czym my marzymy
oj polska ... Wedlug mnie Janas chcial za duzo zrobic... nauczyc ich grac tak jak nigdy nie grali ... i to bylo dla nich za duzo . Ale zauwazyliscie ze od czesu gdy Janas ich trenowal poprawili sie technicznie ?? jak dla mnie reprezentacja polski zacznie grac dopiero gdy Juniorzy przestana byc juniorami.
Myślę, że tu nie chodzi o szmal na dalszą karierę, a o szkolenie młodzieży. Państwo (czyt. politycy) ma w dupie sport i przeznacza śmieszne pieniądze na jego rozwój. Ile jest szkółek piłkarskich z prawdziwego zdarzenia? Niewiele (najlepsza chyba w poznaniu- musiałem to napisać- solidarność wielkopolska ).
a z mojego klubu MKS Victoria Września odszedl ostatnio wielki talent i wiecie gdzie ? Do Groclinu i dostal mieszkanie za freee.. chodzi do LO a ma srednia 3,2 :/ niezle co ??
Nie wiem czy organizuje się "nabory" (pewnie tak), ale wiem, że każdy liczący się zespół ma "łowców talentów", którzy jeżdzą po szkółkach juniorskich w poszukiwaniu zdolnych piłkarzy. Niewdzięczna robota trzeba przyznać.
wedlug mnie Ci cali poszukiwacze talentow to legenda Bo ja zaczynalem grac w bardzo malym klubie a potem udalem sie na nabor do lepszego klubu i sie dostalem czyli jezeli bylem wystarczajaco dobry to powinienem byc zauwazony przez takiego lowce z tego klubu a nie isc na nabor prawda?
Mówicie, że jak juniorzy przestaną być juniorami, to będziemy mieli dobrą reprezentację. Moim zdaniem - bullshit. Nie wiem czemu, ale u nas zawsze dzieje się tak samo - mamy wyśmienitą kadrę juniorów, a gdy zaczynają grać w seniorach... Sami widzicie. Zresztą - skoro są tacy dobrzy - powinni grać już w normalnej reprezentacji. Taki Owen np. - zaczął gre reprezentacyjną w wieku bodajże 17 lat, więc czemu "młodziki" nie grają już w normalnej reprezentacji? Może i nie wyglądałoby to znacznie lepiej, niż jest teraz, ale dałoby chyba jakiś fundament na przyszłość...