Zainspirowany Switem Zywych Trupow, Resident Evil, Cold Terror i kilkoma innymi survival horror'ami postanowilem sprobowac swoich sil w mistrzowaniu tego typu scenariuszy, lecz zanim do tego przystapie, zamierzam zaopatrzyc sie w podrecznik
All Flesh Must Be Eaten!
(http://www.rebel.pl/product.php/1,1040/ ... ition.html)
I teraz pytanie do forumowiczow - czy ktokolwiek mial stycznosc z tym systemem? Interesuje mnie grywalnosc Unisystemu i to, czy zawartosc podrecznika jest warta 129 zlociszy ; ).
All Flesh Must Be Eaten!
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Re: All Flesh Must Be Eaten!
Ja miałem niewielką styczność, ale to było dość dawno temu. Ale to była inna edycja systemu (nie miała nic wspólnego z d20)... Generalnie takie systemy to dla mnie jednorazówki, choć nie wiem jak bardzo podręcznik się zmienił...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0
Jeśli to jest na d20, to sp...laj od tego jak najdalej BLACKs
Serio, prowadzę na d20 Gwiezdne Wojny (wiem że ty też) i jest to straszny ból w tyłku (trudno prowadzić inaczej niż jak komputer, trudno oceniać co właściwie znaczą liczby w świecie rzeczywistym... arrrgh). O ile jednak jakoś to działa w GW, o tyle w grze o zombich brzmi po prostu koszmarnie. Tu trzeba lekkiej dynamiki, czegoś co pozwoli ci prowadzić na bieżąco, flowem!
Serio, prowadzę na d20 Gwiezdne Wojny (wiem że ty też) i jest to straszny ból w tyłku (trudno prowadzić inaczej niż jak komputer, trudno oceniać co właściwie znaczą liczby w świecie rzeczywistym... arrrgh). O ile jednak jakoś to działa w GW, o tyle w grze o zombich brzmi po prostu koszmarnie. Tu trzeba lekkiej dynamiki, czegoś co pozwoli ci prowadzić na bieżąco, flowem!
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Heloł, to nie jest na d20, dlatego mnie tak bardzo interesuje. ^_^Interesuje mnie grywalnosc Unisystemu i to, czy zawartosc podrecznika jest warta 129 zlociszy ; ).
A po obejrzeniu podręcznika w sklepie nabrałem jeszcze większej chęci na beztroskie wydanie 129 zł.
- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0
A to przepraszam.
.
.
.
...ale najlepiej to zawsze na własnej mechanice
.
.
.