Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Ogladalam we wtorek Munich - film o odwecie Izrael za masakre ich olimpijczykow w Monachium w 1972 roku. Glowny bohater, agent Mossadu, z czworka towarzyszy jezdzi po Europie i 'likwiduje' Arabow, ktorych ma na liscie i ktorzy, wg jego zwierzchnikow, sa odpowiedzialni za wydarzenia z '72.
Film naprawde dobry, trzyma w napieciu i daje do myslenia. Bardzo mi sie podobal. Wprawdzie momentami brutalny, ale obejrzec warto.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

A będziecie w drugi dzień świąt Prosiaczka i Przyjaciół oglądać? :D
.
Prentki
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Prentki »

Pewnie! Jak tylko się pokazała reklama Kubusia Puchatka to powiedziałem, że muszę to obejrzeć.
Szkoda, że Muminków nie puszczą...
Deep
Chorąży
Chorąży

Muminki lecą we wtorki o 19 z tego co wiem:P
.
Prentki
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Prentki »

Chodziło mi o to, żeby puścili pełnometrażowy. Serial jest świetny!
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Dobra, przed chwilą obejrzałem wszystkie odcinki serialu pt. "Stawiam na Tolka Banana". Ech, świetny film, szkoda że teraz już takich nie robią :? .

PS. Ten post jest w temacie o filmach, bo ja to oglądałem jak sześciogodzinny film :D
...
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Przeczytaj książkę - jak większość ekranizacji, na tle pierwowzoru film wypada blado...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Co nie zmienia faktu, że "Tolek Banan" jest jednym z lepszych polskich filmów dla młodzieży...
...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Obejrzałam ostatnio kilka filmów, więc będzie zbiorówka:
- Happy Feet - film animowany o tańczących pingwinach; końcówka filmu zaskoczyła mnie zupełnie - niby był happy end, bo przecież zawsze jest, ale czegoś takiego się nie spodziewałam. Od strony technicznej cudo - lód, w porównaniu z tym z Epoki Lodowcowej, wygląda jak prawdziwy. Te wszystkie bąbelki w wodzie zachwycają. Ogólnie zachwyca. No i chyba się starzeję, bo prawie się popłakałam kilka razy ;) Polecam.

- John Tucker must die - film o nastolatkach. Głupawa komedia, ale fajnie się ogląda. Nie opłaca się na to iść do kina (dlatego nawet się nie wybierałam, jak to grali kieedyś tam), ale pożyczyć można. Dosyć zabawne. No i ładne panny są ;)

-Nacho Libre - boooski film :D Wprawdzie było kilka scen, które uważam za zbędne i nieśmieszne (bo mnie krowie łajno nie śmieszy), ale to nic w porównaniu z resztą. Jack Black jest teraz moim ulubionym aktorem. Nic więcej nie napiszę, żeby nie spoilerować. Trzeba zobaczyć, koniecznie! :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
makk
Tawerniany Zabójca Trolli
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

widział ktoś Saw III? W Anglii ludzie mdleli bądź wybiegali z krzykiem z kin Zobaczę prawodopodobnie jutro, i zdam relację Najwyżej nie będę spał po nocach
Dawno wspominane ale w święta obejrzałem i musze przyznać, że spodziewałem sie sieki i się nie zawiodłem. Jedynie pierwsza część miała to coś w sobie, a kolejne to nowa odsłona narzędzi za pomocą których można robić innym krzywdę, nuda. Nie ma tu napięcia ani horroru tylko masakra jak w innych produkcjach np. "Wzgórza mają oczy" po 30 minutach film był śmieszny a nie straszny.

Prawdziwy horror który ma napiecie i klimat to "Lśnienie" Stanleya Kubrica z J.Nicolsonem po prostu odjazd, szkoda, że takich filmów już nie robią.

Ogladałem też "Borata" i w sumie jest kilka fajnych tekstów i ukazanie wspaniałych Amerykanów w świetle prawdy ale ogólnie to na 10 punktów to dałbym mu 5, nie wiem ale osobiście uważam ten film za odrobinę debilny.
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

A mnie nadal przechodzi dreszcz kiedy słysze zmodulowany głos dziewczynki mówiącej przez telewizor z filmu "Ghost" brrrr...

Wczoraj leciał "Forest Gump" ogladałem po raz nasty. Jedyny film na jakim płaczą faceci :D
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

makk pisze:Ogladałem też "Borata" i w sumie jest kilka fajnych tekstów i ukazanie wspaniałych Amerykanów w świetle prawdy ale ogólnie to na 10 punktów to dałbym mu 5, nie wiem ale osobiście uważam ten film za odrobinę debilny.
Ech, ja sie tez delikatnie na Boracie zawiodlem, ale z innych powodow.Zanim nawet pojawil sie pomysl zrobienia filmu, widzialem wszystko co mozna widziec, z Boratem w roli glownej, na sieci. Dlatego znalem wiekszosc strzalow.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Deep
Chorąży
Chorąży

Jakoś niedawno oglądnąłem sobie Ace Venturę. Film jest porażający :D. Co prawda głębszego sesnu i przekazu w nim nie ma ale nie da się go obejrzeć z poważną miną. Po prostu miny, które robił Ace w filmie rzucają na kolana. To co on robił w tym filmie przechodzi ludzkie pojecie. Film mimo iż, jak już powiedizałem, nie ma przekazu lub choćby nawet sensu jest naprawdę godnym obejrzenia. Jeśli macie jakiegoś wielkiego doła albo mieliście ciężki dzień w pracy czy w szkole proponuję obejrzeć "Ace Ventura - The Pet Detective" a grwarantuję, że cały dzień będziecie mysleli juz tylko o filmie.
.
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Ostatnio obejrzałem "APOCALYPTO" M. Gibsona. I przyzna się szczerze, że to jedyny film w którym przydałby się polski lektor. Bo cholera mnie brała gdy zamiaszt śledzić poczynania głównego bohatera, musiałem czytać literki na dole. Jeszcz żeby film był kręcony w mowie królowej Wiktorii, z którym nie mam problemów. Niestety aktorzy posługują się dialektem ludów zamieszkujący yucatan przed przybyciem Krzycha K. Choć można to zaliczyć na plus filmu. Ale te ujęcia.... bajka.
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

A ja ostatno obejrzałem sobie "trylogię" Mad Maxa. I moje opinie o każdej części:

1- Dziwne kino akcji. Niby trwająca wojna, gangi na każdym kroku, garstka ostatnich sprawiedliwych. Ale telewizja jest :/ Za mało Neuroshimowo-Falloutowe jak dla mnie. Ale mimo to- fajny film, dokładnie przedstwione ważne momenty i brak niepotrzebnych wątków pobocznych.
2- Cud, miód i orzeszki. Pięknie przedstawiony świat, ludzie po katastrofach, dziwne ubiory, specyficzny subkultury... Ge-nial-ne. Walczenie o każdą kroplę benzyny, bestialski, brutalny świat. Jednym słowem- Neuroshima.
3- Cóż... Klimat jest, ale fabuła pozostawia wiele do życzenia... Filmy fajny, aż do momentu ponownego powrotu do Batertown. Końcowa ucieczka- porażka. Klepanie "gladiatorów" po łbach patelniami niczym w Tom&Jerry, super-ekstra wyczyny na pędzących maszynach... No i jak ktoś nie oglądał jedynki, to może nie wiedzieć, czemu główny bohater nie chciał zabić Blastera. No i dlaczego, powiedzcie mi, dlaczego większość budżetu poszła na Tinę Turner? Ale w tej części wyraźnie widać wpływ Holywood(czyt. im większa gwiazda zagra, tym więcej osób pójdzie do kina).

Mają zrobić czwartą część, prace nad nią zostały zawieszone... Zapewne wyjdzie dwa miesiące po premierze Duke Nukem Forever :P
Od dziś płacę Eurogąbkami.
makk
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

W piątek "Lśnienie" na TVN. Film fenomenalny moim zdaniem tylko szkoda, że klimat będą przerywać reklamy :evil:
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

A mnie podobało się ostatnio:
:arrow: "Żywot Briana" by Monty Python - kto lubi ten typ humoru, będzie się świetnie bawił
:arrow: "Requiem dla snu" - film dość ciężki i ponury, ale naprawdę świetny
:arrow: "Pulp Fiction" - klasyka, po prostu grzech nie widzieć
:D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
ODPOWIEDZ