MG poszukiwany/poszukiwana!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
Phoven
Bosman
Bosman

Re: MG poszukiwany/poszukiwana!

Post autor: Phoven »

Jestem ciekaw czy ktoś nie chciałby pograć w którymś z interesujących mnie klimatów, nie chciałbym bowiem rozpoczynać kilku rekrutacji skoro mam czas tylko na jedną sesję. Mianowicie ciekawy jestem czy komuś frajdę sprawiłby:

*Intrygi dworskie, z domieszką akcji, romansu, horroru i wielowątkową, zagmatwana fabułą.
*Anioły, Demony and something else - czyli koegzystencja w nowoczesnej metropolii, połączenie mistycyzmu z brutalnym cynizmem XXI wieku (sory za frazesy ale nie mogłem sie powstrzymać ;)).
*Kiedyś już próbowałem i zawaliło z mojej winy ale cóż - inkwizycja w alternatywnej Europie, tym razem jeszcze bardziej bazujaca na apokryfach ;>
*Sześć rodów, jeden tron - dyplomacją i wojną do sukcesu, czyli strategiczna gra w której gracze wcieli by się w przywódców największych rodów cesarstwa w walce o sukcesje.

Jak znajdę chociaż trzech chętnych do któregoś z tych realiów - rozpoczynam rekrutację ;) Mam nadzieję na chociaż najmniejszy odzew.
Pozdro, Phoven
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Ta ostatnia mnie zaciekawiła. Nie do końca jednak rozumiem, jak ty to widzisz... Bardziej mechanicznie czy bardziej opisowo? Nie ukrywam, że bardziej pasuje mi druga opcja, inaczej zbyt przypominałoby to inicjatywy, które się już pojawiały, ale błyskawicznie upadały, głównie ze względu na monotonię. Przybliż trochę projekt...
Phoven
Bosman
Bosman

Oczywiście opisowo, mechanika mnie mierzi nawet przy standardowych rpg'ach a tutaj byłaby wręcz nie do pomyślenia. ;P
Chodzi właśnie o wcielanie się w głowę Rodu, a nie sam Ród, czy też panstwo. Pod pewnym względami ostatni i pierwszy projekt mają cechy wspólne - i tu i tu postać musi uczestniczyć w życiu dworu. Tyle, że o ile w pierwszej propozycji jest to tło akcji to w ostatniej zaledwie jeden z planów. Każdy człowiek władzy musi posiadać swoich podwładnych - i to właśnie przez nich będzie sie wykonywać wszystkie ruchy. Co wiecej - w zależnosci od wybranego sposobu rządzenia (od absolutyzmu przez rodzinną oligarchię po parlamentaryzm) zmieniają się również kompetencje postaci. Wszystko zaś w low-fantasy bez ksztyny cukierkowatości. Sztylet wbija sie równie dobrze w gardło chłopa co i wielkiego magnata, prawda? ;)
Podsumówujac: Sesja pozwala się wcielić w największych z największych. Postaci, które w tradycyjnych rpgach są conajwyżej zleceniodawcami bohaterów. Postaci od których zależą losy świata. Czyli królów, książąt etc. - jakby nie patrzeć to połączenie gry fabularnej ze strategią.
Delf
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Post autor: Delf »

Pieśń Ognia i Lodu?
Podobuje mi się ten pomysł. Mam też wrażenie, że wena zaczyna do mnie powoli wracać po ostatnim dołku, więc jak rekrutacja nie będzie błyskawiczna, tudzież "kto pierwszy, ten lepszy", to chętnie się zgłoszę.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Myślę że też mógłbym się poprodukować trochę w takiej sesji :)
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Phoven
Bosman
Bosman

Cóż, limit trzech zainteresowanych został przekroczony - jutro otwieram rekrutacje do ostatniego projektu.

Ps. POOOOOOLSKA!
Ps2. 2:0 2:0 2:0 2:0 2:0 2:0 2:0 2:0 2:0 2:0! :D
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Heh, jak nie liczysz tylko na jakichś bardzo-doświadczonych-graczy to może też się zgłoszę :wink:
Obrazek
Obrazek
Czerwona Orientalna Prawica
Phoven
Bosman
Bosman

Cóż, zalezy co rozumiesz przez 'doświadczonych'? ;P Wybiorę najlepsze karty - niezależnie czy będą one pochodziły od znanych i lubianych czy też od reszty graczy. Tak więc zapraszam jak najwiecej osób ;P W końcu moze być nawet pięć wolnych miejsc ;]
A i niestety rekrutacja dzis raczej sie nie zacznie tylko za 'nieco później' - bedziecie mieli czas na przemyślenie swego wymarzonego panstwa, Rodu i postaci. ;)
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Jedno małe pytanie... to będzie raczej świat fantasy, czy coś realistycznego :P ?

[To będzie offtop - dop. fds]
Obrazek
Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Zastanawiam się nad założeniem sesji w stylu Neuroshimowym. To nie byłaby NS ale coś podobnego. Postapokaliptyczny świat opanowany przez maszyny i mutanty. Chcę tylko, zeby mogli w to zagrać również nie znający dobrze systemu no i nie chcę tego robić w Ameryce tylko w Afryce (ew. gdzieś Azji). Co wy na to?
.
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

@Deep
Hmm, czy świat był by czymś na kształt fallout'a? - Bo tak mi się coś widzi.
Ja jestem za taką rekrutacją/sesją. Sądze, że się zgłoszę, ale w rekrutacji musisz podać co nieco na temat świata i może jakieś wytyczne odnośnie postaci (dostępne rasy/kalsy itp).
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Toy Story, nie wiem czemu zawsze kusiła mnie taka sesja... poszukiwany byłby MG, a ja poszedłbym na gracza :D
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Taaa... jasne... Juz widze, jak ktos usłyszy o ciekawej sesji i bedzie koniecznie chciał mistrzowac... :D

EDIT- A jednak. Na dniach rekrutacja do monastyru. Nikt nie chce prowadzic- to ja się zgłosiłem.

Od razu mówię, że chce 3 graczy i ani jednego więcej. Sesji nie porzucę i będe regularnie update'ował I OCZEKUJE TEGO SAMEGO. Mówie to tu,bo nie chce mi sie wymyślac scenariusza a potem go porzucac.
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

@Mekow:
Z tego co wiem o falloucie to tak. W rekrutacji na pewno będzie wiecej informacji o świecie. Na razie zastanawiam się nad scenariuszem. Orientacyjnie chcę wiedzieć czy będą chętni. Rasa będzie tylko jedna - człowiek a klasa? - jaką sobie ktoś wybierze, nie bedę stawaiał ograniczeń jak mi ktoś podeśle ciekawą profesję. Właściwie to zastanawiam się czy w ogłe cos takiego będzie. Chodzi mi mniej wiecej oto, że nie dość, że się maszyny buntowałyu i adna elektroniczna maszyneria nie działa tak jak powinna to dochodzą do tego różne zarazy, jakieś robaczki/żuczki/inne badziewie, głód, brak wygód itd. Właściwie będzie to normalna Afryka tyle że bardzuiej posunięta w latach i w miastach będzie mozna splotkać coś wybiegającego w przyszłość.

@Alucard:
Ja się zgłaszam oczywiście. Na Monastyra czekam od kiedy mam podręcznik ;). Nigdy jeszcze co prawda nie grałem ale po przeczytaniu podręcznika chyba ze trzy razy powinno mi wyjść :P
.
miweq
Szczur Lądowy
Numer GG: 9042553

Post autor: miweq »

Na to postapokaliptyczne jestem chętny ;p
Mrodnim
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2461120

Post autor: Mrodnim »

Mógłbym zorganizować sesję podobną do Warcraft I: Orcs and Humans , prowadzonej przez Tenaca, a więc coś w stylu strategii turowej. Realia ( tutaj do wyboru): WH40k , Warcraft, ew. Warhammer. Chętni ?
"They themselves are miserable. That's why they need someone more miserable than them.Those are not human.Those are not people..."
Chimera
Szczur Lądowy
Numer GG: 2017395

Wyczerpany....

Post autor: Chimera »

-Mam już dość tego miasta
-Chciałbym zasmakować czegoś co da mi odczucie odlotu, wiesz, jak ten nowy proszek...
-Który? Netaks?
- Tak ten sam, ale wiesz jaki jestem wole loty na żywo, adrenaline, kiedy pędze rozpędzonym autem po chodniku uciekając przed policją, lub boosterami, to jest coś.... ptssss
-Więcej Ci nie poleje
-Nie musisz, wychodze, może spotka mnie coś ciekawego...

Wiem że w regulaminie jest aby to MG pisał tutaj posty, lecz nie jest to nakazane odgórnie i jednoznacznie, wiec zaryzykuje i pisze.
Che pograć, bardzo chce mi sie pograć, jakąś nową sesje, obojętnie w co w sumie. Ewentualni MG prosze o kontakt (gg albo priv) i umieszczenie tutaj wątku abyśmy mogli pograć.

Pisze sie na tewgo pseudo fallouta.
Życie - śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
ODPOWIEDZ