Najlepszy MMORPG

Miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące gier sieciowych.

Ulubiony mmorpg?

Ultima online
14
8%
Everquest
3
2%
Star wars:Galaxies
2
1%
Knight online
5
3%
Muonline
7
4%
Tibia
26
15%
Inny
117
67%

Liczba głosów: 174
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

jak diablo2 wyszlo to juz byly platne mmorpg! :P
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Vircung »

ale ważne że diablo bylo od początku darmowe, jest i będzie... inni powinni brać przykład z serverów diablo... no i co z tego że jest star? ważne że jest na topie i nadal są ludzie co w nie grają... a poza tym to mam takie informacje o kartach pre-paid.... czy jak to sie pisze... mozliwe też że te karty są na kwartał co bu uzasadniało ich cene.... nie widziałem takowej (może) jeszcze na oczy...
Czyń Zło

Na potęgę Moherowego Beretu !!

http://www.i-rpg.net
goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: goki »

Vircung pisze:ale ważne że diablo bylo od początku darmowe, jest i będzie... inni powinni brać przykład z serverów diablo... no i co z tego że jest star? ważne że jest na topie i nadal są ludzie co w nie grają... a poza tym to mam takie informacje o kartach pre-paid.... czy jak to sie pisze... mozliwe też że te karty są na kwartał co bu uzasadniało ich cene.... nie widziałem takowej (może) jeszcze na oczy...
pre-paid jest na 60 dni gry, i rzeczywiscie kosztuje w granicach 110-130 zl, ale jak ktos chce przeplacac to placi prepaidem ;]

"serverow diablo"
po pierwsze to to nie sa servery diablo tylko battle net, battle net byl jest i bedzie darmowy :) "bedzie" bo nie pojawia sie juz nowe gry korzystajace z BN ot co :)
kra.
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

goki... może się orientujesz jakie są ceny na większe ogresy czasu posiadania orginalnego konta w WoW-ie... i jakie są sposoby płatności...
Czyń Zło

MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Serwery diablo są darmowe bo:
- W diablo mozna "równie dobrze" grać w singlu
- Gra w multi w diablo nie obciaża zbytnio serwera i żadni MG też nie są potrzebni... toteż i koszty są niskie...

a w WOW... potrzebne są naprawde potężne, żrące "tony" prądu machiny (i to w ogromnej ilości), z potężnymi łączmai, z cąłą ekipą administrującą/moderującą... a postawienie tego i utrzymanie kosztuje i to sporo...
goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Kontakt:

Vircung pisze:goki... może się orientujesz jakie są ceny na większe ogresy czasu posiadania orginalnego konta w WoW-ie... i jakie są sposoby płatności...
13€ za miesiac jesli placimy za miesiac
12€ za miesiac jesli placimy z gory za 3 miesiace
11€ za miesiac jesli placimy z gory za 6 miesiecy

w ten sposob mozemy placic tylko karta kredytowa, niestety tutaj sa pewne ograniczenia, nie bardzo sie w tym wszystkim lapie wiec nie bede mowil za duzo zeby nie wprowadzic w blad, z polski napewno mozna placic z Intelligo, mBanku, Multi Banku, jednakze trzeba posiadac netkarte (umozliwia ona platnosci w internecie), ogolnie rzecz biorac aby moc placic za wowa trzeba miec karte z mozliwoscia platnosci w internecie (numer cvv2) aczkolwiek sa tu jakies odstepstwa czy cos... ;/

jesli nei mamy cc (jak ja ;]) to trzeba placic prepaidem (nie jak ja ;]) albo poprosic mame/tate/kolege (jak ja ;]) zeby nam placil ze swojej karty =]
prepaid jest o tyle zly ze strasznie sie nie oplaca, jest to w granicy wlasnie 110-130 zlotych za 60 dni gry
kra.
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

damm ... czyli przelew nie wchodzi w gre ?? lub inne takie rzeczy oferowane przez naszą kochaną Poczte polską ??...
Czyń Zło

goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Kontakt:

na chwile obecna nie, i szczerze powiedziawszy nie zapowiada sie na jakiekolwiek zmiany...
kra.
SteeltH
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: SteeltH »

hmmmm tibia byusz.ła gdyby nie ta grafa i lagi!!1 ale nawet MU online jest fajna tlko mało questów i tylko zabijać zabijac i zabijać coprawda o to chodzie ale szukam gry z "klasą" jak to sie mówi!! macie linki piszice
Przechodzien...

Post autor: Przechodzien... »

Hm... dziwi mnie brak opini o Lineage 2. Moim zdaniem jest to najlepszy mmorpg po WoWie, na dodatek nie ma zadnych problemow zeby grac na freeshardach. Moj kolega upiera sie nawet ze w licencji L2 nie ma zakazu grania na darmowych serwach, ani tez obowiazku placenia za kiepskie serwery producenta:P

Moze minusem jest rozmiar gry, ale jak juz sciagniemy te 2gb to nie mozna narzekac ani na grafike, ani na grywalnosc. Grafa powala, mroczne elfki rlz :D

Jesli ktos chce grac... lineage2.prv.pl jest sporo info... albo na idragon3d.com
Naprawde warto!
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Lineage 2 zapowiada sie niezle, ale i tak nie ruszy na moim sprzecie. Wiec poki co gram w Ethernal Lands - darmowe i duzo Polakow mozna spotkac. :wink:
KraveN
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: KraveN »

WoW ponad wszystko ! Lineage 2 tylko do tej pory widziałem w kafejce, ale to się szybko zmieni :D .
Przechodzien... pisze:Moze minusem jest rozmiar gry, ale jak juz sciagniemy te 2gb
Rozmiar to nie jest problem bo sam WoW ma jakieś 4GB.
Niech nam żyje Jasio kiep, ten typ co wymyślił Piwo, Piwo, Piwo !

Amrug- s 8 z 8 m 4 Hp: 100/100 U: Latanie, Targowanie się E: miecz krótki, 2x łuk krótki, 2x pszeszywanica D 250 L 0 Pn 5
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

World of Warcraft - obecnie najlepszy pod względem grywalności, popularności świata i złożoności gry MMORPG (według mnie), jednak diablo drogi :twisted: ..I nie każdego stać na to :? ...
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Na WoW'a mnie nie stać ale grałem u znajomego i stwierdzam że on jest no.1 zaś tuż depcząc mu pięty starszy o nieco ponad 2 lata Neverwinter Nights.
Ahelor
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Ahelor »

Nikt tu jeszcze nie wspomniał o grze Helbreath Crusade. Grafika nie należy do najlepszych, ale grywalność jest wręcz niesamowita. Grałem w to rok i gdyby nie to że oficjalny polski shard poszedł do piachu, grałbym nadal.

Jest jeszcze stronka http://www.helbreath.com.pl, ale ten serwer to już nie jest stare dobre HBPL.

Kolejną grą która była super jest RYL (o nim wspominano). Bardzo podobała mi się grafika i styl walki. Niestety teraz wprowadzili 2 część i biora za to kasę.

W WoW nie grałem ale chętnie bym to zmienił. Płacić oczywiście nie mam zamiaru więc jeśli ktoś byłby tak miły podać jakikolwiek link do jakiegokolwiek shardu byłbym wdzieczny.

Jest jeszcze Lineage 2 w które gram aktualnie na serwerze L2hobby (http://www.lin2hobby.com/). Serwerek miły, gra dużo ludzi, też dość dużo z polski. Rate jest niezły. Polecam wszystkim.

Chciałem także zapytać czy jest jakaś osoba tutaj dobrze znająca się na WoW, mająca chęć być redaktorem w serwisie http://galeriajamnika.prv.pl/ ?
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

buahahaha.... kupel dorwał robote i za jakiś czas orginalne polskie servery ujrza moją postać .. i świat sie zachwieje :D wszyscy padną do moich stóp !! fakt że te "za jakiś czas" bgęzdie za jakieś 2 - 3 miesięcy ale bęzdie.. czekam... :D
Czyń Zło

Velociraptor
Majtek
Majtek
Numer GG: 8368308

Post autor: Velociraptor »

Moim zdaniem to Tibia wciąż wymiata pod względem prostoty i ogromnej grywalności. I wciąż to dla mnie najlepszy MMORPG w jaki miałem przyjemność zagrać :P :D
Obrazek

"Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
ODPOWIEDZ