Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Carrey jest bardziej smutny niż smieszny - jego dziwna mimika moze bawila za pierwszym razem teraz mnie przynajmniej irytuje, co do jasia fasoli istotnie jest dobry mimike ma tez dziwną ;) ale zabawniejszż niz Carrey- a w ogóle wiecie ze Adkinson ma naprawdę Depresję.
Gość

Post autor: Gość »

Carrey jest moim zdaniem prawdziwym artystą - mimo że większośc jego "występów" strasznie mnie wk...ia. Ale myślę, że jego przerysowane aktorstwo jest świadomym wyborem, tak naprawdę forma jest tutaj także przekazem. Carrey prowokuje, drażni - i jednocześnie drwi zarówno z tych, których jego wygłupy bez żadnej refleksji smieszą, jak i z tych, którzy rzucają na niego gromy.

Podejrzewam, że najwięcej prawdziwego Carreya było własnie w Man on the Moon. Carrey nigdy nie ukrywał, że Kaufman był dla niego pewnym wzorcem.
Zirael
Majtek
Majtek

Post autor: Zirael »

A mnie się wydaje, że właśnie o to chodzi u komika, że mimo ,że jest smutny to potrafi rozbawić widza... :twisted:
Ale i tak najlepszym komikiem dla mnie jest Gerard Depardieu .
Jest poprostu suuupeeerrr :!:
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=22423
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe :wink:
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Generalnie tak to już jest że dobrzy komicy jeszcze lepiej sprawdzaja się w rolach dramatycznych - potwierdza to zarówno Jim Carrey, wspomniany wyżej Gerard Depardieu jak i - pominięty - Robin Williams.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

O! O! Robin Williams! Jakieś parę lat temu był moim ulubionym aktorem ^^
A teraz tak jakoś wyszło, że nie mam już ulubionego. Zbyt krytycznie do wszystkich podchodzę ;)

Przez ta rozmowę o komikach przypomniał mi się boski serial - Monk. Glówny bohater, Adrian Monk, jest świetnym detektywem i pedantem aż do przesady. Narazie widziałam zaledwie 7 odcinków pierwszego sezonu, a uwielbiam go od piewszego odcinka ^^
Najlepszy serial komediowy (obok Przyjaciół i Red Dwarfa) jaki widziałam :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Rowan Atkinson też zagrał w dramacie :D Już nie pamietam tytułu ale był świetny ...
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Falka masz rację , bardzo zgrabne połączenie kryminału i komedii . A Adrian to chodzący zbiór fobii i na dodatek parę nerwic natręctw . Szkoda tylko , że nie pamiętam nazwiska aktora , który go grał .
Występował tez jako taksówkarz , w którymś z seriali komediowych , ale co to za sarial też nie pamiętam . :cry:
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

W Skrzydłach występował - też świetny serial komediowy, btw.
Obrazek Obrazek
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Mam pytanie:

Czy ktoś z was był w kinie na filmie p.t. "Karol- człowiek który został Papieżem"?

Ja byłem na dwóch częściach, i bardzo mi się podobały. Gorąco polecam...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

tak, film jest naprawdę dobry, chodź widok dwóch samolotów przelatujących obok kościoła mariackiego w tamtym małym przejściu mnie rozbroił (tak, jestem z krakowa :P)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Owszem miałem okazję zobaczyć i niepowiem złego słowa. (mimo ze slyszalem tytuł "Papież człowiek ktorego zrobiono w Karola")-na kolana mnie nie rzucił ale pozwolil zrozumieć człowieka jakim był Karol Wojtyła.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Tak, też tego doznałem. Wkońcu bliżej poznałem życie tej osoby, czym się interesował, jak spędzał wolny czas itd. Obólnie film jak już pisałem bardzo mi się spodobał...

P.S. Wczoraj na TVN był ten film, ale nie oglądałem, bo sobie zaspałem :P , druga część też ma być, chyba jutro...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Ja nie byłem na "Papieżu", moja wiara mi nie pozwala :P
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

"Karol- człowiek który został Papieżem" - już wcześniej leciał w TV, niedługo po premierze kinowej. Film, pomimo iż jest bardzo długi, to jednak naprawdę warto go obejrzeć, przynajmniej ja tak sądzę. Teraz mija rocznica od śmierci naszego Papieża... Wydaje mi się, iż jest to bardzo dobry czas na nadrobienie zaległości, jeśli jeszcze ktoś nie oglądał tego obrazu...
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Luke76
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Luke76 »

"Karol..." to niewątpliwie film wart obejrzenia. Jakoś specjalnie się nie nudzi i została w nim ukazana ta magia osoby Karola Wojtyły. jestem ciekawy nowego filmu z Jonem Vioightem w roli głównej. Mam wyjście ze szkoły, ale akurat muszę iść na rostrzygnięcie konkursu anglistycznego :/ Trzeba będzie się koniecznie wybrać na własną rękę...
per aspera ad astra... *Seneca*
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

No a Władca Pierścieni to nie jest film fantasy? :))) Przy dobrej woli można dodać jeszcze paskudnie chrześcijańskie Opowieści z Warmii [cudowna Tilda Swinton] :)
Poza nim jednak to naprawdę jest cienko... Willow, Conan Barbarzyńca, i...?
I...? I chyba kurde tyle! Za to dennego fantasy widziałem od h...ektometra.
Z okolic fantasy za to da się wycisnąć jeszcze trochę - np. Lady Hawk, Nieśmiertelny... Pan Wołodyjowski... :)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

@Max Smirnov:
No o filmach fantazy to już dyskutowaliśmy kilka stron tematu wcześniej (albo w innym podobnym wątku) i padły te wszystkie tytuły, które podałeś. Dobrej fantastyki w kinie nie uświadczysz, prędzej sci-fi (chociaż i to nie zawsze).

A Narnia nie jest chrześcijańska! Każdy widzi, co chce widzieć ;) Dla mnie to była fantastyczna bajka dla dzieci. I tyle. Coś ostatnio ludzie mają obsesję na punkcie religii ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
ODPOWIEDZ