Mówienie o realizmie w przypadku wielkich dwuręcznych młotów bojowych jest bez sensu, gdyż takich młotów używano, i owszem - do wbijania palów mostowychHiro pisze:Dobra, dobra nie chodziło mi że dwa ciosy po łbie sprawią ze gość będzie leżał i kwiczałJa się nt metody nie wypowiem, bo to jakby syn ojca uczył dzieci robić, ale, jeśli ta maczuga nie będzie nie wiadomo jak wielka, cios na ziemie raczej nie powali. Wiem z doświadczenia. To tylko taki skrót myślowy, nie traktuj go dosłownie
. I maczuga wielka być nie musi wystarczy że siła uderzenia będzie duża, np. Trollowa, choć one wykałaczkami się też nie biją
, myślę że Troll może wystarczająco mocno uderzyć. Poza tym moja metoda w żadnym wypadku nie jest realistyczna
(człowiek z młota zadaje w końcu Trafienie Krytyczne wielkiemu trollowi i go powala, no właśnie
).

Dostałeś kiedyś toporem w łeb?Trankvilus pisze:Założymy się?maczuga nie będzie nie wiadomo jak wielka, cios na ziemie raczej nie powali.Ty i ja w samo południe. Tylko uśmiechaj sie ładnie
![]()
Myślę, że nie od parady byłoby wprowadzenie jakiegoś modyfikatora precyzującego szansę obaleniaLogiczne, że zahartowany twardziel w dobrze wytłumionej zbroi raczej nie klapnie po pierwszym trafieniu (choć i to mogłoby się zdarzyć), ale nawet sporego faceta można sprowadzić do parteru jednym uderzeniem - kwestia dobrego trafienia. Zatem bez generalizowania. Kolejna kwestia rozstrzygana przez rzut O_o

Modyfikator ciekawy, tylko może niech będzie niedostępny, jeśli różnica poziomów sukcesu WW będzie większa niż np 2, albo za duża różnica rozmiarów. Co wy na taki patent?