Która rasa jest najstarsza?

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Tawerniak
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Jak wszyscy wiedzą, Wysokie ELfy były jedynymi w pełni ukształtowanymi dziełami dawnych Slannów. Zarówno ludzie, jak i krasnoludy, nie osiągnęły jeszcze zamierzonego przez Slannów kształu, kiedy strzeliły wrota na biegunach... Tak więc Z istaniejących obecnie ras, najwcześniej swoją formę uzykały ELfy. Krasnoludzy i ludzie, choć są dziełami Slannów, to w dużym stopniu są przekształcane przez Chaos...
A co do reptilionów i innych jaszczurek... Chyba nikt nie zaprzeczy, że są złe do szpiku kości?
(mamy jeden przykład...), więc jedyna możliwość ich pochodzenia, to Chaos. A ten argument świadczy o tym, że powstały długo po Elfach. 
A co do reptilionów i innych jaszczurek... Chyba nikt nie zaprzeczy, że są złe do szpiku kości?

"To była wolność. Utrata całej nadziei była wolnością..."

-
- Mat
- Numer GG: 3604434
- Kontakt:

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Numer GG: 2207328

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Bombardier
Wg mitologii skandynawskiej pierwszy był olbrzym Ymir, którego wykarmiła krowa Audumla będąca pierwszą z krów. Czyli pierwszy był olbrzym i krowa
.
A jeśli chodzi o moją opinię, to pierwsi byli bogowie, ale jeśli chodzi o zwykłe stworzenia, to najpierw:
Reptilioni (nie trudno nie zgodzić się z BAZYLem)
Enty, Smoki (i być może coś jeszcze)
Elfy i Krasnoludy
Cała reszta.
Ale to tylko moja opinia.

A jeśli chodzi o moją opinię, to pierwsi byli bogowie, ale jeśli chodzi o zwykłe stworzenia, to najpierw:

Ale to tylko moja opinia.

-
- Tawerniak
- Kontakt:

-
- Mat
- Numer GG: 6635964
Cóż, jeżli mowa o mitologii, to wg. mitologii eskimoskiej
pierwszy był Ojciec Kruk Tukungersak, wg. fińskiej Kalewali pierwszy był NA ZIEMI (przedtem istnieli, bogowie, ale nie zamieszkiwali ziemi, piewrszym z nich był ich władca Ukko) wszystkowiedzący pięsnirz Wejnemejnen, syn Córy powietrza, Ilmatar.
Natomiast wg. mitologii celtyckiej pierwsza była rodzina bóstw (były 2 rodziny), zwana Fomoraigami, której "władcą" (czyli ojcem ojców) był Balor, zwany w Walii Yspadden, o zabójczym spojrzeniu jedynego oka.
Runiq, już napisałem wcześniej, że szronowy olbrzym Ymir był pierwszy na ziemi wg. mitologii skandynawskiej i mogę dodac, że jest on ojecem 3 pierwszych bogów: Wilego, We i Odyna.

Natomiast wg. mitologii celtyckiej pierwsza była rodzina bóstw (były 2 rodziny), zwana Fomoraigami, której "władcą" (czyli ojcem ojców) był Balor, zwany w Walii Yspadden, o zabójczym spojrzeniu jedynego oka.
Runiq, już napisałem wcześniej, że szronowy olbrzym Ymir był pierwszy na ziemi wg. mitologii skandynawskiej i mogę dodac, że jest on ojecem 3 pierwszych bogów: Wilego, We i Odyna.
żyję

-
- Majtek
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
- Kontakt:
A gnomy, wszyscy zapomnieli o gnomach, wymaieniamy elfy, krasnoludy smoki itepe, a zapomnieliśmy o gnomach- kto wie, czy nie były wcześniej niż smoki ( teoria mało prawdopodobna). A co powiecie na żywiołaki, hę?
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu
...
Otchłań

Otchłań

-
- Bombardier
Wiem, że już wcześniej pisałeś o Ymirze, ale nic nie wspomniałeś o Audumli. O mitach skandynawskich wiem masę rzeczy - główn ie dzięki Fantasy. To chyba dobrze, że znam ojczyznę runów.Waltos pisze:

-
- Mat
- Numer GG: 6635964

-
- Majtek
- Kontakt: