Potwierdzam. Jakiś czas temu byłem na koncercie i muszę powiedzieć, że to, co można usłyszeć na płytach to wielkie NIC. O))) na żywo jest mordercze i doskonałe. Miażdży łeb i wyciska sok z jelit (dosłownie!)
Kurde, od twojego postu aż mnie skręca żeby znaleźć się na takim koncercie (W sensie bardzo chciałbym)
No Name pisze:Kiedyś pisałem że dzisiejsza muzyka goth i metal z północy schodzą na psy. http://www.youtube.com/watch?v=dSKaqP1iU_I
Ech... dziś się już takiej muzyki nie robi.
A owszem, robi się, trzeba tylko wyjąć uszy z dupy nie-tak-zamierzchłej-historii-dawnej-dobrej-muzyki i słuchać. Sceną gotycką jakoś szczególnie się nie interesuję, więc nie wiem, co jest be, a co cacy, ale zajebiście podoba mi się ostatnie Fields of the Nephilim. No, takie nowe to to nie jest, ale nie siedzę w takich klimatach i zupełnie nie znam nowości.
Ze północnej sceny co jakiś czas wychodzi coś nowego. Zazwyczaj są to jakieś nieznane kapele black ambient, których albumy można spokojnie ściągnąć z ich stron. Wbrew pozorom trafić można na niesamowite perełki.
Ja w ogóle takiej muzy nie słucham, ale jest tak jak mówi BoneGrinder (btw, aluzja do Corpsegrindera?) - trza zapomnieć o tym, co znane, lubiane i uznane i zacząć przeczesywać podziemie. A tam jest bardzo dużo perełek czekających na odkrycie.
I nie, żebym zachęcał do piractwa, ale wszelkiego typu muzyczne blogi są w tym bardzo pomocne.
Te 4 kawałki są moim natchnieniem do życia teraz, nowo odkryty (dla mnie of course ;D) duet the returners + el da sensei zamiata, do tego OCB O.S.T.R'a i zarypisty remix prodigy i mogę żyć .
Oprócz tego leci to co zawsze(mix folku z folkiem i szatanami innymi ).
Mój boże, co za jazgot. Srsly, próbowałem kiedyś zrozumieć do czego służy ta muzyka i serio, nie wyłapałem. nie rozumiem. Za to coś co jest teledyskiem jfajnie pasuje.
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
jest takie cos jak european reggae contest, i w tym roku nasz polski band jest w czolowce. wlasciwie to wyprzedza nas tylko serbia minimalna iloscia glosow...
glosujcie wszyscy jak najszybciej na maleo reggae rockers: http://www.reggaecontest.eu/2010/band?band=723
pzdr
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Szelmon pisze:jest takie cos jak european reggae contest, i w tym roku nasz polski band jest w czolowce. wlasciwie to wyprzedza nas tylko serbia minimalna iloscia glosow...
glosujcie wszyscy jak najszybciej na maleo reggae rockers: http://www.reggaecontest.eu/2010/band?band=723
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
rege ssie pauke.
Ostatnio jaram się nowym Pendulum, wśród gości są In Flames i Steven Wilson, także nawet fani gitarowego grania mogą tu znaleźć coś dla siebie. Poza tym sporo The Brew czy Back Door Slam, czyli blues-rock w nowoczesnym wydaniu.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert