M jak Matura
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Re: M jak Matura
Bo matura to jest pikuś tylko nam robią wodę z mózgu, że niby się trzeba do niej kuć i w ogóle
Ja chyba zdaję podstawową więc raczej luz. Gorzej, jeśli się dowiem jak jeden mój kolega w trzeciej klasie, że na mój wymarzony kierunek potrzeba rozszerzenia
Poza tym wiele uczelni ma zamiar dać w moim roczniku rozsz. matmę na niektóre kierunki humanistyczne. Sukinsyny. Jakby ta obowiązkowa podstawa to było za mało...
Ja chyba zdaję podstawową więc raczej luz. Gorzej, jeśli się dowiem jak jeden mój kolega w trzeciej klasie, że na mój wymarzony kierunek potrzeba rozszerzenia
Poza tym wiele uczelni ma zamiar dać w moim roczniku rozsz. matmę na niektóre kierunki humanistyczne. Sukinsyny. Jakby ta obowiązkowa podstawa to było za mało...
-
- Majtek
- Numer GG: 6166027
WOOOOT?!? Że niby na jakie? I na jaki rocznik, 91, czy 92?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
-
- Bosman
np. prawo na niektórych uniwerkach
oczywiscie dla wszystkich roczników 91+
oczywiscie dla wszystkich roczników 91+
-
- Mat
- Numer GG: 12563782
Jak zobaczyłem pytania z polskiego to myślałem, że się posikam ze śmiechu, charakterystyka porównawcza Zosi i Telimeny z "Pana Tadeusza" i "starość" w "Chłopach" Reymonta - jak ktoś nie zda matury z polskiego to nie uwierzę.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
-
- Bosman
Ciekawią mnie wypowiedzi tawerniaków nt. zdawanych przez siebie przedmiotów... Ktoś się może podzieli?
A polski faktycznie był łatwy. Myślę, że w pierwszej gimnazjum bym mógł zdać taką maturę
A polski faktycznie był łatwy. Myślę, że w pierwszej gimnazjum bym mógł zdać taką maturę
-
- Bombardier
- Numer GG: 0
to znaczy polski i historia to ogólnie są łatwe bo trza tylko wkuć i gotowe, a w matematyce jest jeszcze praktyka, choć bez zasad ni ruszSihamaah pisze:Ciekawią mnie wypowiedzi tawerniaków nt. zdawanych przez siebie przedmiotów... Ktoś się może podzieli?
to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił
-
- Bosman
Jak masz łeb na karku, to pomyśleć będzie dla Ciebie łatwiej niż wkuć
Czemu cytujesz post znad siebie?
-
- Bombardier
przyzwyczajenieSihamaah pisze:Jak masz łeb na karku, to pomyśleć będzie dla Ciebie łatwiej niż wkuć
Mi tam łatwiej wkuć, od tych cholernych cyferek już mi się łeb gotuje
to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił
-
- Kok
- Numer GG: 8228852
To tak:Sihamaah pisze:Ciekawią mnie wypowiedzi tawerniaków nt. zdawanych przez siebie przedmiotów... Ktoś się może podzieli?
w podstawie język polski i angielski (zastanawiałem się nad rosyjskim, ale odpuściłem sobie)
w rozszerzeniu matematyka, fizyka oraz chemia.
Przed maturami myślałem jeszcze, czy nie wziąć geografii podstawowej, bo slot wolny. Stwierdziłem jednak, że co za dużo to nie zdrowo.
Fioletowy Front Wyzwolenia Mrówek
Klub Przyjaciół Kawy
-
- Kok
polski pisemny był łatwy
angielski ustny był też był dość łatwy
angielski pisemny - więcej strachu niż to wszystko warte
teraz gorsza połowa przede mną bo rozszerzona matma, rozszerzona fizyka i ustny polski Ale też nie powinno być tragicznie. Póki co sprawdza się stwierdzenie, że matura to bzdura
angielski ustny był też był dość łatwy
angielski pisemny - więcej strachu niż to wszystko warte
teraz gorsza połowa przede mną bo rozszerzona matma, rozszerzona fizyka i ustny polski Ale też nie powinno być tragicznie. Póki co sprawdza się stwierdzenie, że matura to bzdura
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Marynarz
- Numer GG: 11883875
Jak dla mnie:
Polski pisemny podstawa - jakiś żart chyba (ale nie narzekam - mi to i tak nie potrzebne)
Angielski pisemny rozszerzony - wyjątkowo prosty w tym roku
Angielski ustny - nawet się nie będę wypowiadać
A teraz jak większość czekam na polski ustny, matmę i fizykę (oba rozszerzone)
Wolałbym mieć cały pierwszy tydzień matur (nawet w sobotę ) i teraz mieć już spokój
Polski pisemny podstawa - jakiś żart chyba (ale nie narzekam - mi to i tak nie potrzebne)
Angielski pisemny rozszerzony - wyjątkowo prosty w tym roku
Angielski ustny - nawet się nie będę wypowiadać
A teraz jak większość czekam na polski ustny, matmę i fizykę (oba rozszerzone)
Wolałbym mieć cały pierwszy tydzień matur (nawet w sobotę ) i teraz mieć już spokój
“Better to fight for something, than live for nothing”
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest
General George S. Patton
-
- Marynarz
- Kontakt:
Jestem w tej samej sytuacji. xD Szczerze mówiąc to najbardziej z tego wszystkiego obawiam się ustnego z polaka...LOD pisze:teraz gorsza połowa przede mną bo rozszerzona matma, rozszerzona fizyka i ustny polski Ale też nie powinno być tragicznie. Póki co sprawdza się stwierdzenie, że matura to bzdura
-
- Bosman
trzeba byc idiotą albo naprawdę nic nie wiedzieć żeby go nie zdać.bOdziO Wolf pisze:Jestem w tej samej sytuacji. xD Szczerze mówiąc to najbardziej z tego wszystkiego obawiam się ustnego z polaka...LOD pisze:teraz gorsza połowa przede mną bo rozszerzona matma, rozszerzona fizyka i ustny polski Ale też nie powinno być tragicznie. Póki co sprawdza się stwierdzenie, że matura to bzdura
-
- Marynarz
- Numer GG: 11883875
Po mojej dzisiejszej maturze z tego przedmiotu zgadzam się z Brzozą w 100%Brzoza pisze:trzeba byc idiotą albo naprawdę nic nie wiedzieć żeby go nie zdać.bOdziO Wolf pisze:Jestem w tej samej sytuacji. xD Szczerze mówiąc to najbardziej z tego wszystkiego obawiam się ustnego z polaka...LOD pisze:teraz gorsza połowa przede mną bo rozszerzona matma, rozszerzona fizyka i ustny polski Ale też nie powinno być tragicznie. Póki co sprawdza się stwierdzenie, że matura to bzdura
Zacząłem się uczyć dzień przed i mam niezły wynik - 13 pkt
“Better to fight for something, than live for nothing”
General George S. Patton
General George S. Patton
-
- Marynarz
- Kontakt:
To gratulacje, ale przemówienie napiszę sobie jednak wcześniej i mniej więcej tego się nauczę.
-
- Chorąży
-
- Bosman
wazne zeby mieć 7/20 i tyleDeep pisze:Z tego co słyszałem to ustny polski i tak się nie przydaje.