a mnie ostatnio dość zaciekawila seria startrekow heheh mozna sie usmiac
Seriale

-
Eglarest
- Chorąży

- Numer GG: 777575

-
Falka
- Tawerniana Wiewiórka

- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Nie tyle zainspirowała, co przypomniała, że miałam to tu zareklamować ;) A skoro Ci wkleiłam te linki, to równie dobrze mogłam je wklić i tutaj :DEglarest pisze:Widze Falka że zainspirowala cię nasza ostatnia rozmowa :D:D
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
Mistrz Małodobry
- Marynarz

ostatnio nowe Battlestar Galactica bardzo mi się spodobało
choć 3 seria jakoś mnie tak odrzuciła ( akcja przeskakuje rok do przodu )
bardzo spodobało mi się podejście do technologii:
mostek dowodzenia okrętu zabudowany wewnątrz kadłuba jak w okrętach podwodnych uzbrojenie w działka konwencjonalne statków, brak broni energetycznej
no i co zawsze jest mile widziane ładne aktorki
choć 3 seria jakoś mnie tak odrzuciła ( akcja przeskakuje rok do przodu )
bardzo spodobało mi się podejście do technologii:
mostek dowodzenia okrętu zabudowany wewnątrz kadłuba jak w okrętach podwodnych uzbrojenie w działka konwencjonalne statków, brak broni energetycznej
no i co zawsze jest mile widziane ładne aktorki

-
Mistrz Małodobry
- Marynarz

co do aktorek niekoniecznie sie zgodzę
:d
hmm [miejsce na błyskotliwą i dowcipną odpowiedź]
co do technologii wszystko bylo by fajnie gdyby bylo zgodne z prawami fizyki
:d
no dobre bylo by nudne ale prawdziwe;)
akurat tutaj mi się spodobało ze nie ma pseudonaukowego bełkotu ( a z rzeczy których konflikt z prawami fizyki jest ewidentny to FTL drive , paliwo do statków będące dodatkową pozycja do tablicy Mendelejewa i [ ale to klasyka w serialach SF ze względu na redukcje kosztów ] sztuczna grawitacja swoją drogą jakby w jakiś inny niz przyśpieszenie lub siła odsrodkowa nadać sztuczną grawitacje to taki statek miałby oddziaływania grawitacyjne z otoczeniem więc lekko by się nim nie sterowało )
hmm [miejsce na błyskotliwą i dowcipną odpowiedź]
co do technologii wszystko bylo by fajnie gdyby bylo zgodne z prawami fizyki
no dobre bylo by nudne ale prawdziwe;)
akurat tutaj mi się spodobało ze nie ma pseudonaukowego bełkotu ( a z rzeczy których konflikt z prawami fizyki jest ewidentny to FTL drive , paliwo do statków będące dodatkową pozycja do tablicy Mendelejewa i [ ale to klasyka w serialach SF ze względu na redukcje kosztów ] sztuczna grawitacja swoją drogą jakby w jakiś inny niz przyśpieszenie lub siła odsrodkowa nadać sztuczną grawitacje to taki statek miałby oddziaływania grawitacyjne z otoczeniem więc lekko by się nim nie sterowało )

-
Alucard
- Bosman

- Numer GG: 9149904
No no... Panowie- nie spodziewajmy sie realizmu w Science-Fiction. W TV liczy sie oglądalność. Np. co by było gdyby w Star Wars wyłapać wszystkie niedociągnięcia i pozamieniać- kicha by była 
A tak to liczy sie klimat, akcja, i tak zwana miodność. Aha. Żeby offtopu nie robić. Ostatnio zagustowałem w serialu (tylko się nie śmiać) "Gotowe na wszystko". Nie wiem czemu ale odpręża mnie jak cholera. Siadam z piwkiem i .. oglądam o zdradach, intrygach itp... Może się starzeje...
A tak to liczy sie klimat, akcja, i tak zwana miodność. Aha. Żeby offtopu nie robić. Ostatnio zagustowałem w serialu (tylko się nie śmiać) "Gotowe na wszystko". Nie wiem czemu ale odpręża mnie jak cholera. Siadam z piwkiem i .. oglądam o zdradach, intrygach itp... Może się starzeje...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica

-
Falka
- Tawerniana Wiewiórka

- Kontakt:
Dlaczego nie? Np. w takim Firefly głosów w przesterzeni czy innych takich głupot nie ma... Realizm jest, ale w porządnych filmach ;)Alucard 666 pisze:No no... Panowie- nie spodziewajmy sie realizmu w Science-Fiction.

-
Alucard
- Bosman

- Numer GG: 9149904

-
fds
- Tawerniany Che Wiewióra

- Numer GG: 0

-
Eglarest
- Chorąży

- Numer GG: 777575

-
Falka
- Tawerniana Wiewiórka

- Kontakt:
Stare Gwiezdne Wojny rulezują na tyle, żeby bezwarunkowo zaliczać się do 'porządnych filmów'. Nowych nie będę komentować, bo ssą za bardzo.
Poza tym to jest wątek o serialach, więc mój komentarz tyczył się seriali sci-fi. Coś wam czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie wniosków nawala ;>
Poza tym to jest wątek o serialach, więc mój komentarz tyczył się seriali sci-fi. Coś wam czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie wniosków nawala ;>

-
Perzyn
- Bosman

- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Eglarest - pod serial to podchodzi James Bond. Ile tego było? Lekko koło 20 jak sądze. Po prostu kolejne odcinki dość długo kręcą.
A co do seriali SF to wyjade z moim ulubionym serialem z tej kategorii. Ktoś już wie, że chodzi o Cowboy Bebop? Nie mam zamiaru twierdzić, ze jest realistyczny za to jest porządny i tej tezy będe bronił jak niepodległości.
A co do seriali SF to wyjade z moim ulubionym serialem z tej kategorii. Ktoś już wie, że chodzi o Cowboy Bebop? Nie mam zamiaru twierdzić, ze jest realistyczny za to jest porządny i tej tezy będe bronił jak niepodległości.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Falka
- Tawerniana Wiewiórka

- Kontakt:
O, o, Beebop rulezuje! Chociaż o tym chyba w wątku o mandze i anime pisałam...Perzyn pisze:A co do seriali SF to wyjade z moim ulubionym serialem z tej kategorii. Ktoś już wie, że chodzi o Cowboy Bebop? Nie mam zamiaru twierdzić, ze jest realistyczny za to jest porządny i tej tezy będe bronił jak niepodległości.
Z seriali sci-fi polecam też Czerwonego Karła (Red Dwarf) i Futuramę ;)

-
Mistrz Małodobry
- Marynarz

-
Perzyn
- Bosman

- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Mistrz Małodobry pisze:Beebop![]()
podoba mi się myśliwiec Faye ( i nie tylko )
Sama Faye też nie jest taka zła. Przynajmniej z wyglądu bo charakter to ma jednak trudny
To dziś zabawie się w mini recenzje. Mianowicie chciałbym polecić serial twórców wspomnianego już Bebopa (co dla zainteresowanych jest dostateczną rekomendacją
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica