Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Brzoza »

Ciekawe rasy ma arkona(wiem wiem promuje ją wciąż :P)
No i straszliwie lubię orki i gobliny. Zwłaszcza gobliny. może to sentyment po Warcrafcie 2(który do dziś jest moją ulubioną grą). W kazdym razie wszystko co zielone, skrzeczy i ma nierówno pod sufitem, jest ochydne i często tepe jak trzonek od norza, to coś dla mnie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

Post autor: Mistrz Małodobry »

tępe jak trzonek noża :lol:
Obrazek
Srebrnoskrzydła
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Srebrnoskrzydła »

Elf, Półelf i mieszaniec, np diabelstwo, smok w postaci humanoidalnej, gensai etc.
Nie przepadam zaś za gnomami czy orkami, a już na pewno za krasnoludami! i. Jakoś to takie zbyt barbarzyńskie dla mnie...
Ludzie dla mnie są po prostu ludźmi, ot takich wiele, najbardziej uniwersalni, lecz mało interesujący w gruncie rzeczy.
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Heheh...a ja ogólnie lubię wszytkie rasy...:P

Nie mam zastrzeżęń co do gryy kimkolwiek...jednak jak tworżę pstacie to biorę tylko trzy rasy: Człowiek, Krasnolud, Półelf...

Fajnie isę gra w D&D krasnoludem....tak jakoś śmiesznie...^^, Półelfami gram raczej taki lekki storytelling (Półelf Brad najczęściej), a w grach z MAX storytellingiem to wybieram ludzi...zawsze się utożsamiam z nimi,( w końcu <niby> jestem jednym z nich)...:P

I nie rozumiem jak można nie lubić krasnoludów...one wcale nie są barbarzyńskie!!...Są przecież Inżynierowie, no i Honor krasnoludów...barbarzyńcy tak nie mają!!!...:P
Prosiak (PrQ)
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

Mistrz Małodobry pisze:tępe jak trzonek noża :lol:
Te mistrz, żebym to ja Cię zawsze tak punktował. :?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

A ja co by nie mnożyć zbędnie słów, podpisałabym się pod Srebrnoskrzydłą. Z tym że z wiekiem coraz mniej lubię ludzkich mieszańców (znaczy niby lubię, ale już nie grywam).

Ludźmi też czasem gram... Np w Poza Czasem ;p Ale w poza czasem to chciałabym akurat zagrać centaurem. W ogóle w coś. Nigdy nie grałam taką istotą.
Fevencil
Szczur Lądowy

Post autor: Fevencil »

A ja gram tradycyjnym człowiekiem najczęściej... Bo do wszystkiego się nadaje. A jak by się zdarzyło nie człowiekiem, to elfem...
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Ja gram oczywiscie Elfami, lesnymi elfami i tylko elfami :D
Dlaczego??
Elfy sa typami wolnych duchow... Sa chaotyczne, dobre, nieskore do gniewu.. Choc w szale sa w stanie okazac sie doskonalymi wojownikami... Walcza przy pomocy mieczy jednorecznych lub dwoma mieczami i doskonale strzelaja z luku.... Poprostu dlatego ze pasuja do mojego charakteru, sposobu postepowania, reagowania a nawet cwicze walke dokaldnie tymi broniami.. Luk, miecze.. RLZ :D
Buaszeyos
Pomywacz

Post autor: Buaszeyos »

Ja takżę lubię grać Elfami, lubią i magię, i łuk, czyli moją ulubioną broń ^^
Obrazek
Koval
Marynarz
Marynarz

Post autor: Koval »

Pamiętam, że za czasów ED kiedy jeszcze nie mistrzowałem w większości przygód grałem orkiem. Na przekór innym i konwencji. Dziwnym trafem było bardzo klimatycznie i pozostali tim-mejci także chwalili. A nie żadne tam "na pal zielonych !"...
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Nie nawidzę Elfów facetów (wyjątkiem są Drowy). Elfy kobitki są dobre, ale jedynie w tawernach, gdzie nie są zbyt sztywne :P A ja uwielbiam ludzi, najlepiej się wcielam w rolę. W krasnoluda wczuć się nie umiem, brak mi tego krasnoludzkiego czegoś, a półelfy uważam za porażkę. Pozostają rasy nieinteligentne i halflingi, których również nie lubię. Za to Asimmary i tym podobne lubię i to całkim całkiem mi odpowiadają.

Ale jednak człowiek - najlepiej się w niego wczuć można, a tu chodzi o roleplay...
Koval
Marynarz
Marynarz

Jak to mawiał Korgan: "(...) cholerne, parszywe ludzie !" 8)
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

A i tu się zgodzę. Ludzie są parszywi i za to ich lubię XD
Koval
Marynarz
Marynarz

W ogóle te tematy ulubiona rasa, broń, czar etc. można ciągnąć niemal w nieskończoność. Tyle typów, ilu piszących, a jak wiadomo każdy ma swoje "widzi mi się" i będzie zachwalał to, co jemu się podoba. Ktoś inny co innego. Ale nawet jeżeli komuś się podoba to samo, to i tak musi to napisać. Ehh... Co ten Eglarest z Wami robi :D
Saturas
Pomywacz

Post autor: Saturas »

Uwielbiam grac Elfami, bo sa bardzo sprytne i czasami gram orkami, chociaz nie sa zbyt madre umieją przywalic :o
"(...)Ponieważ tchórz umiera 1000 razy, a bohater tylko raz(...)"
kajtek Raulin
Kok
Kok

Re: Rasa, która gram najchętniej...

Post autor: kajtek Raulin »

Heh....
Dochodzę do stwierdzenia iż jako wysoki człowiek(180 cm w wieku 12 lat)lubie grać rasami niskimi tzn.krasnoludy,gnomy,niziołki,hobbity....
Ideał mej postaci to krasnolud kowal czy też gnom czarownik(mag).
Nie wiem dlaczego to taki już jestem....:wink:
Co do innych ras to:
:arrow: Ludzie
Nuudne,nieciekawe...
:arrow: Orki
Głupie to i dzikie....
:arrow: Elfy(drowy i inne)
Nuuudne bo w każdym systemie osadzonym w świecie fantasy są

W Morrowindzie poznałem Khajjit'ów którzy są ciekawą rasą.(oni chyba są pomieszaniem człek-tygrys nie?)
W mitologii grckiej jest minotaur i mógłbym nim zagrać.
Te pomieszania człowiek-zwierze moga być fajne... :)
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Re: Rasa, która gram najchętniej...

Post autor: Ravandil »

kajtek Raulin pisze: :arrow: Orki
Głupie to i dzikie....
Wiadomo, że orki to drapieżne zwierzęta ^^Ale czy głupie? Taka orka jako krewniak delfina chyba jakąś inteligencję ma... A tak serio, to drażni mnie trochę ten sposób tworzenia liczby mnogiej "Orki", bo przywodzi mi to na myśl te drapieżne ssaki morskie. Kiedyś na sesji była taka sytuacja:
MG: Coś zbliża się do miasta
G: Orki?
MG: Tak, całe stado i tak wesoło trzepoczą ogonami... :P
Elfy(drowy i inne)
Nuuudne bo w każdym systemie osadzonym w świecie fantasy są
W sumie w większości systemów fantasy są ludzie, krasnoludy, elfy, niziołki, gnomy etc. Orkowie zresztą też. Nuuda ;) Z tej gromady w sumie najbardziej opatrzyli mi się ludzie i głównie dlatego gram tymi elfami... Bo mają w sobie coś, co jest mi bliskie - taką niezależność, pozostawanie obok ludzkiego świata...
W mitologi grckiej jest minotaur i mógłbym nim zagrać.
Te pomieszania człowiek-zwierze moga być fajne... :)
Tak w sumie to zawsze śmieszą mnie te różne krzyżówki gatunkowe, bo w tym momencie zastanawiam się, co sie musiało dziać, żeby ta maszkara powstała :P Cuda w rodzaju żmijo-wywerna, pół człowieka-pół kozy albo innego centaura wydają mi się dziwne. Zresztą w przypadku centaura ciekawe jest, które z jego rodziców było koniem :P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
ODPOWIEDZ