Z pamiętnika wampira

Jak oceniasz?

1
5
26%
2
3
16%
3
2
11%
4
4
21%
5
2
11%
6
3
16%

Liczba głosów: 19
natny
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: natny »

Jeśli nie widzicie żadnego sensu to, przykro mi, ale "poetami nie jesteście". Może ja też nim nie jestem ale pisałem ten wiersz i chyba najbardziej powinienem wiedzieć o co chodzi.

A tak przy okazji - każ jakiemuś sześciolatkowi ułożyć wiersz. Ciekawe co ci wymyśli?
prośba do administratorów - usuńcie to konto
pozdrawiam
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Natny ja za poetę sie nie uwarzam choć pisze, a moje wiersze byly wydawane Poeta rzadko bywa dobrym krytykiem.

Zachowujesz się jak zgwałcony pięciolatek. Nic nie poradzimy, że gniot stworzyleś- twórz dalej, a krytyke przyjmij jako wyznacznik do ewentualnej poprawy.

Pytałeś po co czytamy cóż publikujesz to czytamy, a jak już przeczytamy to komentujemy to co nam zabrało cenne minuty z naszego życia.
natny
Pomywacz

Hmm... więc krytyke przyjmuje.
Patrząc po ocenach każdy ma różne gusta, dla niektórych to beznadziejny gniot a dla innych dobry wiersz.
Rad jestem z komentarzy, i z tego że poświęcacie swe cenne minuty życia na mój wiersz :wink:
pozdrawiam
Narmo
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5450570
Kontakt:

Post autor: Narmo »

Osobiscie nie wiem, czy jestem zadowolony z poswiecenia "kilku mimut zycia" na ten wiersz, chyba pierwszy raz dalem 1.

nathy... Stwierdzenie, ze gusta sa rozne, w zaden sposob nie broni slabego wiersza, jezeli komentuja go osoby kompetentne.

Nie wazne ilu osobom sie podoba - bo jak latwo zauwazyc nie zawsze wieksosc ma racje, zwlaszcza jesli jest to wiekszosc niezbyt obyta z poezja.

Bynajmniej nie zalezy mi na dogryzaniu i popisowo-elokwentnej krytyce (ktora Egl uprawia), ale badz co badz, w wielu wypadkach ma racje i jego opinia dosc czesto pokrywa sie z moja.

Wiec, jezeli mialbym dac szczera rade to brzmialaby ona: nie rozplywaj sie w pochlebnych opiniach, bo moga byc one niekompetentne.

Ten wiersz jest naprawde kiepski - rymy gramatyczne pisane na sile, nieudolne zwroty, momentami groteskowe, zamiast straszne.

Jesli chodzi o zarzuty odnosnie mhrocznej tematyki dla 11-14 latkow, to nie do konca sie z Eglem zgodze, mozna pisac o wampirach, szatanie itp. dobre wiersze - chocby tworcy z bohemy paryskiej (np. "Litania do Szatana" Boudelaire'a), lub Wiliam Blake.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
natny
Pomywacz

chyba pierwszy raz dalem 1
zawsze musi być ten pierwszy raz :wink:

Jako autor tego wiersza powinienem chyba go bronić.
Jednak po dłuższym zastanowieniu się to chyba się z wami zgodze :D

Za to bardzo jestem rad z tego, że moderator zechciał napisać komentarz, z pewnością to wielki zaszczyt :D
pozdrawiam
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

Może dla ciebie to nie jest poezja, więc siadaj do Mickiewicza, czy do podobnych nudów.
Czekaj, czekaj... Gdzie ja położyłem cep bojowy...
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

:shock: Mickiewicz i nudy?! Nadeszły czasy, że musi być jakieś mhroczne fantasy, żeby wiersz cieszył się uznaniem u młodych ludzi?
Ja tam wracam do Jesienina.

Ewentualnie do Stepów akermańskich.

PS Mi też się Baudelaire podoba - ale nie podoba mi się źródło jego niektórych inspiracji - poezja Villona. ;P
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
natny
Pomywacz

Nadeszły czasy, że musi być jakieś mhroczne fantasy, żeby wiersz cieszył się uznaniem u młodych ludzi?
Pozwól, że wyjaśnie. Niektórzy lubią wiersze o miłości, inni o wojnach. Niektórzy o pokoju, inni o bitwach, krwi itd.
To powinno wyjaśnić wszelakie wątpliwości

PS sprawdziłem Baudelaira i Villona, poezja ich podoba się mi :wink:
pozdrawiam
jarek1919
Szczur Lądowy

Post autor: jarek1919 »

Po pierwsze nie nazywajmy gniotem czyjejś pracy - To nie kulturalne... ale zgadzam się z częścią przedmówców.Poezja najwyższych lotów to nie jest :D Nie jestem za gnojeniem rozwijających się ludzi ale takie wiersze nic nie wnoszą. Dlatego mówię - Rozwijaj się bo zachowanie rytmiki i odpowiednich rymów nie jest takie łatwe, tylko jeżeli wybierasz już tematyką mroczną ( He he, takie są najlepsze) to staraj sie by twój wiersz coś wyrażał, jakąś głębszą treść. Życzę szczęścia w dalszym tworzeniu AVE AVE WSZYSTKIM TWÓRCOM- :twisted: Szczególnie tym po ciemnej stronie mocy
Tra La La
Kochaj Mrok Tak Jak Ja !!!
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Nie no ... ja się zastrzelę
Trafiłem na wiersz przypadkiem i co widzę?

"Poetę" który pierniczy mi tu o gustach, neguje Mickiewicza, popisuje sie mrokiem a nie ma pojęcia o żadnym z wyklętych, twórce gniotu wszechczasów. MASAKRA

Czegos takiego jeszcze nie było !!
Koleś stworzył dziadostwo i jest obrażony bo go sie nie rozumie...

Już bardziej literackie były zgnojenia go przez Carchmage i Eglaresta ( w sumie czemu ja sie dziwię)...

Jeszcze jeden taki wiersz i ide się wieszać. Dosłownie. Niech piszą ludzie do cholery, bo artystów nam potrzeba, tylko skąd to tak potężne mniemanie o sobie...

JESZCZE RAZ USŁYSZĘ, ŻE MICKIEWICZ TO NUDY, TO PRZYWALĘ STEPAMI AKERMAŃSKIMI I LIRYKAMI LOZAŃSKIMI W ŁEB !!!
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

@Alucard: Nie rzebym się podlizywał ale sto razy bardziej wolę wiersz z PL (szczególnie Twoje i Aurory) niż Mickiewicza :P

@Wiersz: Mi tam się nie za bardzo podoba aczkolwiek ciekawie napisana (żadko zdaża mi się czytać wiersze w pierwszej osobie)

edit: Zastanowiłem się własnie co ja napisałem. Mickiewicz rulezuje :P
.
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

No.. Poprostu swietny..Czytalem kilka razy nie dlatego ze go nie rozumiem tylko dlatego ze po kazdym przeczytaniu widze w nim co innego...Mroczny, fajny... Poprostu 5....

A Deep co Ty masz do Alucarda... Nie podlizuje sie :wink:... Moze probuje w najlepszy mozliwy sposob przekazac swoj zachwyt?? :D
Deep
Chorąży
Chorąży

No właśnie nic do niego nie mam. Pisze świetne wiersze. A edit dopisałem bo się skapnałem, że jednak Mickiewicz dobrym pisarzem był i chciałem odwołać swoej bzdury.
.
Alucard
Bosman
Bosman

ELFIN NAPISAŁ- A Deep co Ty masz do Alucarda... Nie podlizuje sie Wink... Moze probuje w najlepszy mozliwy sposob przekazac swoj zachwyt??

Ech... nie żebym sie czepiał, ale ja ten wiersz przed chwilą zgnoiłem z góry na dół...

Dobrze żeś sie poprawił Deep, ale nie wszystko Mickiewicza mi się podoba (dziady i Pan tadek... nie cierpię)
Deep
Chorąży
Chorąży

Alucard 666 pisze:(dziady i Pan tadek... nie cierpię)
Dziady mi się podobały ale Tadka jeszcze nie czytałem.
.
Alucard
Bosman
Bosman

Deep pisze:
Alucard 666 pisze:(dziady i Pan tadek... nie cierpię)
Dziady mi się podobały ale Tadka jeszcze nie czytałem.
Nie no... jak dziady to tylko część czwarta...
A Pan Tadzio, żeby nie zniechęcać ma jakiś urok i pozwala się wczuć w te zielone lasy, że aż na ciebie błogi spokój spływa, ale mi po prostu nie siadł... może miałem za duze oczekiwania...

Dobrze, że sobie tu Deep możemy pospamować w spokoju... wszystko lepsze od komentowania tego gniota ;)
ODPOWIEDZ