Koszmary...

-
- Majtek
Koszmary...
Od czasu,gdy powiedziałeś nie,
ja,co noc śnię...
Śnię,boję się...
Chcę się ocknąć,
lecz nie mogę...
Chcę,próbuję i
nie mogę...
Chcę próbuję i
wciąż myślę
o tym,co było,
co minęło
Zabić się chcę...
i myślę,czy ktoś
tęsknić będzie?
Czy ktoś pomyśli,
że beze mnie trudno
mu będzie?
Ktoś pomyśli i co z tego?
To i tak nie będziesz
Ty,kolego
ja,co noc śnię...
Śnię,boję się...
Chcę się ocknąć,
lecz nie mogę...
Chcę,próbuję i
nie mogę...
Chcę próbuję i
wciąż myślę
o tym,co było,
co minęło
Zabić się chcę...
i myślę,czy ktoś
tęsknić będzie?
Czy ktoś pomyśli,
że beze mnie trudno
mu będzie?
Ktoś pomyśli i co z tego?
To i tak nie będziesz
Ty,kolego

-
- Chorąży
- Numer GG: 777575

-
- Marynarz
Ładnie się zaczął.
Potem równia pochyła w dół. Im więcej w nim słów, tym gorzej je znoszę. Jednak starannie wyprowadzasz mnie z błędu. Słowa "Zabić się chcę" są tak oklepane i niewzruszające (straszne te czasy i nasze podejście), że aż groteskowe. Dobijasz jeszcze wierszydło na siłę zrymowanym "Kolego". Nawet jeśli mogło z niego coś być, w tym miejscu sprawia, że mam ochotę zaśmiać się pusto.
(Interpunkcja; znasz li jakiekolwiek zasady pisania na komputerze? Spacja za przecinkiem!).
Potem równia pochyła w dół. Im więcej w nim słów, tym gorzej je znoszę. Jednak starannie wyprowadzasz mnie z błędu. Słowa "Zabić się chcę" są tak oklepane i niewzruszające (straszne te czasy i nasze podejście), że aż groteskowe. Dobijasz jeszcze wierszydło na siłę zrymowanym "Kolego". Nawet jeśli mogło z niego coś być, w tym miejscu sprawia, że mam ochotę zaśmiać się pusto.
(Interpunkcja; znasz li jakiekolwiek zasady pisania na komputerze? Spacja za przecinkiem!).
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up
But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up
But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up

-
- Marynarz

-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Eeee... ja nie jestem przekonany
Ogólnie mi sie nie podoba... Faktycznie z Werterem sie kojarzy ( a wdg. mnie to była klapa... ale to moje odczucie)
Jakos mi nie pasuje mi styl podniosły (nieco kiczem pachnący) do opisu tak silnego bólu... Jeżeli ktos się chce zabić to raczej informuje o tym w sposób prosty, aż do bólu czytelny, wręcz naturalistyczny... (Świetny wzór- Wojaczek, Bursa itp)
Jednym słowem to Ci nie wyszło
Ale pisz bo potencjał masz
Ogólnie mi sie nie podoba... Faktycznie z Werterem sie kojarzy ( a wdg. mnie to była klapa... ale to moje odczucie)
Jakos mi nie pasuje mi styl podniosły (nieco kiczem pachnący) do opisu tak silnego bólu... Jeżeli ktos się chce zabić to raczej informuje o tym w sposób prosty, aż do bólu czytelny, wręcz naturalistyczny... (Świetny wzór- Wojaczek, Bursa itp)
Jednym słowem to Ci nie wyszło
Ale pisz bo potencjał masz

-
- Bosman
Eglarest
Ja sam kiedys pisałem chłam (czytaj-młody byłem)
Czytałem jej teksty i stwierdzam, że są fatalne, ale skoro już sie czyms zajęła, to nich sie tym dalej bawi.
Tylko niech wyśle ten jeden dobry wiersz na 100 a nie wszystko co napiszę (i to zapewne w 5 minut). Ja mam na dysku około 130 wierszy (Tych moim zdaniem godnych uwagi... te złe po napisaniu lądowały w koszu) a na forum pokazałem może z 10...
Jeżeli nie będzie próbować, do niczego nie dojdzie. Tylko niech nie przysyła wszystkich wypocin niewątpliwie płodnego umysłu...

Czytałem jej teksty i stwierdzam, że są fatalne, ale skoro już sie czyms zajęła, to nich sie tym dalej bawi.
Tylko niech wyśle ten jeden dobry wiersz na 100 a nie wszystko co napiszę (i to zapewne w 5 minut). Ja mam na dysku około 130 wierszy (Tych moim zdaniem godnych uwagi... te złe po napisaniu lądowały w koszu) a na forum pokazałem może z 10...
Jeżeli nie będzie próbować, do niczego nie dojdzie. Tylko niech nie przysyła wszystkich wypocin niewątpliwie płodnego umysłu...

-
- Bosman

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Bez komentarza
Zajmij sie... krzyzowkami moze ?
Hmm... Alucard ja często pisze nie dluzej niz 5 minut, to nic nie znaczy
Zajmij sie... krzyzowkami moze ?
Hmm... Alucard ja często pisze nie dluzej niz 5 minut, to nic nie znaczy

Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Bosman

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Hmm no to fakt...
I do tego nie daje sie wszystkiego co sie napisze w minut ;]

I do tego nie daje sie wszystkiego co sie napisze w minut ;]
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Nieraz pisząc w kilka minut bez przemyslenia wychodzą najlepsze teksty dlaczego? no bo płyną z regoly z głebi duszy. Przemyslane teksty i przekombinowane są zle bo większosć autorow bieze temat i na sile stara sie go wcisnac w ramy liryki tylko brakuje im doswiadczenia bo nie są dobrymi rzemieslnikami - to jest tak zwana manufaktura.

-
- Bosman