Rekrutacja do systemu SF

Grafików, autorów, pomocników do systemów autorskich, etc.
Phoven
Bosman
Bosman

Rekrutacja do systemu SF

Post autor: Phoven »

"Jeśli zastanowię się nad sobą w odniesieniu do wszechświata, to kim ja jestem?"

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827).

Po eksploracji kosmosu i nawiązaniu kontaktu z rasami obcymi, nastała wojna, inna niż poprzednie. Tym razem wrogiem nie był człowiek, a nieznany gatunek pragnący tylko jednego - zaspokojenia nieustającego głodu...

Znany świat uległ prawie totalnej anihilacji. Rządy Konfederacji stoją w rozsypce, co umożliwiło utworzenie znaczących mniejszości politycznych zagrażających ładowi Galaktyki. Organizacje przestępcze urosły w siłę i zaczęły narzucać dyktaturę mniej rozwiniętym planetom. Planety znajdujące się na wschodnich terytoriach utworzyły własny sojusz, odcinając się od reszty. Na szlakach handlowych zapanowało piractwo. Przez eskalację działań przemytniczych, nielegalna cybernetyka wojenna weszła w powszechne użycie. Z dala od blichtru Środka, na zgliszczach dawnych planet osiadły się Gromady – podróżne bandy włóczęgów poszkodowanych podczas wojny. Wynikiem dziwnych zjawisk atmosferycznych było utworzenie nowego, udoskonalonego gatunku „Mutantów”, bezlitośnie ściganych i mordowanych przez Oficjum. Wszystko to razem wzięte prowadzi do powolnej dekadencji i upadku znanego rządu...

A wróg nadal rośnie w siłę...

"Nie polityka powinna rządzić ludźmi, lecz ludzie polityką. "
- Napoleon I (Napoleon Bonaparte, 1769 - 1821)

Ktoś musi stanąć na czele i silną ręką poprowadzić galaktykę ku nowemu światu.

Obrazek
Podczas gry w nasz system gracz wcieli się w postać dowodzącą komórką potężnej organizacji, która na skutek powstania ogólnego chaosu może dojść do władzy. Będzie mógł stać się terrorystą, chcącym podporządkować sobie Galaktykę. Innym razem wcieli się w polityka, chcącego powrotu do dawnych czasów, gdy ludzie jeszcze nie zwiedzili kosmosu. A może zostanie inkwizytorem, chcącym wprowadzić totalitarne rządy oparte o drakońskie zasady?

Przyszłość należy do Ciebie. Pokieruj nią!

Poszukujemy ambitnych, pracowitych ludzi, najlepiej obytych w gatunku Science Fiction. Na chwilę obecną potrzeba nam:
:arrow: ludzi zajmujących się częścią merytoryczną systemu, którzy będą mieli dostatecznie dużo czasu i chęci na opisywanie planet, gatunków, polityki, organizacji,
:arrow: osób odpowiedzialnych za mechanikę, najlepiej znających teorię GNS i mających doświadczenie w grach z serii indie RPG (nasz system nie należy do tego gatunku, jest mainstreamem posiadającym kilka rozwiązań indie),
:arrow: grafików, szczególnie umiejących dobrze szkicować.

Obrazek

Póki co do załogi należy:
:arrow: BLACKs, główny dawca idei, zajmuje się merytoryką i mechanik.
:arrow: Dimitrij Urianov (projekt Hegemonia), obecnie odpowiedzialny za grafikę i merytorykę,
:arrow: Phoven, grafik i (mniej) merytoryka systemu.

Wszelkim „pomysłodawcom” z góry dziękujemy. Potrzeba nam osób, które wraz z nami podźwigną brzemię tworzenia własnego systemu i włożą w niego bezpośredni wkład artykułami i grafikami.

"Nie można twierdzić, że cywilizacja się nie rozwija. Wszak w każdej nowej wojnie zabijają ludzi w ulepszony sposób."
- Will Rogers

Nie możemy udostępnić żadnych konkretnych części naszego systemu – projekt (wraz z forum) nie ujrzy światła dziennego dopóki nie zostanie ukończony. Preferujemy kontakt przez gg / email. Dostęp do forum uzyskuje się dopiero po zaakceptowaniu przez team.

Na wszelkie propozycje i pytania dot. systemu odpowiadamy w tym temacie lub przez gg / email.

Zachęcamy do wstępowania w nasze szeregi!
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Zachęcam do nadsyłania "próbek" Waszego geniuszu na nasze mejle, wtedy łatwiej będzie nam Was ocenić. Próbka może dotyczyć wszystkiego, byleby to miało związek z gramy fabularnymi.

A niedługo może ktoś z forumowiczów załapie się na betatesty :P.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

i co z tego wynikło?
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Prace nadal trwają. Na chwilę obecną mamy przygotowane pełno różnorodnych grafik i kilka artykułów opisujących organizacje i miejsca w świecie. Pojawiła się również pierwsza rasa ;-).
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

A gdzieś to wszystko można przeczytać?

edit: dzięki liego, szczerze mówiąc to szukałem tutaj linku, nie czytałem dokładnie, chciałem zobaczyć statsy i takie tam
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 maja 2007, 18:21 przez AC, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
liego
Majtek
Majtek

Post autor: liego »

Nie możemy udostępnić żadnych konkretnych części naszego systemu – projekt (wraz z forum) nie ujrzy światła dziennego dopóki nie zostanie ukończony. Preferujemy kontakt przez gg / email. Dostęp do forum uzyskuje się dopiero po zaakceptowaniu przez team.
Wystarczy dobrze przeczytać :wink:
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

W grafice planety jest błąd

- mianowicie w przestrzeni kosmicznej nie widać gwiazd
- jesli nawet jestescie w pomeiszzeniu zalamujacym fale swietlne to stezenie tych gwiazd zarowno swietlene jak i z rozmieszczeniem jest jakies irracionalne.
Phoven
Bosman
Bosman

Eglarest pisze:W grafice planety jest błąd

- mianowicie w przestrzeni kosmicznej nie widać gwiazd
- jesli nawet jestescie w pomeiszzeniu zalamujacym fale swietlne to stezenie tych gwiazd zarowno swietlene jak i z rozmieszczeniem jest jakies irracionalne.
Gwiazdy były dorobione już po stworzeniu grafiki, na potrzeby tej prezentacji, jako że z natury leniwy jestem pobawiłemn sie tylko wskaźnikami rozproszenia i miałem to wybitnie gdzieś. To ze grafika planetki ma jakieś wady wiem doskonale - była robiona w pośpiechu, w niecałą godzinkę :P
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Ja się zgłaszam po 22 maja. Chętnie opiszę jakieś planety, niezwykłe technologie obcych czy coś w ten deseń. Tyl;ko czy wy chcecie "high" sci fi w stylu SW czy raczej coś w stylu ST? Znaczy mamy duzo obcych, kolorowe światła i akcje na wszelkich planetach jakie dusza zapragnie, czy też ludzkość za XXXlat, która musi sobie radzić z kolonizacją, "możlie" technologie i miasta molochy na całe planety?
Phoven
Bosman
Bosman

Eh... Co za świat, co za ludzie ;) Jako że wystąpiłem z projektu (obecnie zajmują się nim jedynie Dimitr i BLACKs) za bardzo nie jestem zorientownyw temacie. Jednakże mogę odpowiadac na podstawy ^^
Perzyn: Ta druga opcja chyba bardziej pasuje. Tym bardziej że w zdecydowanie (przynajmniej kiedy jeszcze byłem i mogłem bruzgać na neipokorne czerepy) FG (skrót nazwy roboczej systemu, nie będę oczywiscie rozszywrowywał) stawiamy na (pseudo) realizm w kierunku nowych technologii. Więc żadnych "blasterów, strzelających wolniej niż łuki" nie spotkacie raczej, ani innego podobnego tałtajstwa :P
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Perzyn pisze:Ja się zgłaszam po 22 maja. Chętnie opiszę jakieś planety, niezwykłe technologie obcych czy coś w ten deseń. Tyl;ko czy wy chcecie "high" sci fi w stylu SW czy raczej coś w stylu ST? Znaczy mamy duzo obcych, kolorowe światła i akcje na wszelkich planetach jakie dusza zapragnie, czy też ludzkość za XXXlat, która musi sobie radzić z kolonizacją, "możlie" technologie i miasta molochy na całe planety?
Joł. Żadnych high zabawek. Raczej preferujemy Hard SF, chociaż występują takie rzeczy jak Lasery, Gauss, napędy hiperprzestrzeni, itd...

Eglarest nie bij Phovena, chłopak jest niedoświadczony i pełny energii xD.

Perzyn - czekamy na kontakt po 22 maja.
Phoven
Bosman
Bosman

BLACKs pisze: Eglarest nie bij Phovena, chłopak jest niedoświadczony i pełny energii xD.
.
Masz ochotę żebym przyszedł do Ciebie tam, na Wrzeszcz? :P Zły Phoven to.. zły Phoven :P

Wszytkie info które od was dostałem przesłałem do teamowców :) Tak więc - nie bać się, nie ja będę objeżdżać całkowicie każde słowo a wyzej wymieniony Zamroczony Duszek (odwołuje do prawdziwego nicka BLACKS'a :P)
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Eglarest nie bij Phovena, chłopak jest niedoświadczony i pełny energii xD.

nikogo nie bije :)

Ja tez mogę pomoc w opisie planet, cyvilizacji ich kultur etc nie mowie ze bede zaangarzowany tak by opisac bog wie ile ale napweno jakąś drobną cegiełkę mogę dorzucić i myślę ze wten sposob coś uzbieracie

jakby co wiecie gdzie mnie szukać pomogę chętnie w miarę możliwości.
Dimitrij Urianov
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: Dimitrij Urianov »

Cieszę się, że trochę osób się zainteresowało... Prywatnie czekam na koncepty do nowych jednostek. Jako, że są to modele 3D, potrzebuję jak największej liczby rzutów. Jakby co, to mój mail: [email protected] . Dobry koncept zostanie zrealizowany i wypuszczony na stronę.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Pomysł zapowiada się ciekawie, mogę służyć szkicem.
(jest późno w nocy, ale wrócę do tego nad ranem)

EDIT: na kinie SC znam się jak mało, kto, do 16 roku życia mieszkałam w trzech wypożyczalniach kaset, z latarką w dłoni doszukuje się filmu, który jeszcze warto obejrzeć...
Znam teorie GNS i podobne, a sam szkic również nie jest zły.
Zajmowałam się budową systemu GodLand oraz LivingDead na potrzeby innych for.

Nie wiem, w czym mogłabym wam pomóc :mrgreen:
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Dimitrij Urianov
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: Dimitrij Urianov »

We wszystkim :)
Od szkiców konceptowych (czyli takich, na podstawie których robi się grafiki 3D), przez merytorykę i system aż po robienie np. szkiców postaci i ras.
Jeżeli chcesz się coś spytać odnośnie strony artystycznej etc. - pisz na GG 10366512. Naczelnym merytorykiem jest BLACKs, ale ja też coś wiem.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Nie mam gg i nie używam żadnego innego komunikatora.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
ODPOWIEDZ