[Freestyle - Fantasy?] Przykład, do czego można zmusić Ouz.

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.

Który scenariusz najbardziej Ci odpowiada?

Nr 1
8
27%
Nr 2
10
33%
Nr 3
9
30%
Inny, podany przez gracza.
2
7%
Żaden.
1
3%

Liczba głosów: 30
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Pomysły brzmią bardzo ciekawie :) Mnie najbardziej interesująca wydaje się opcja numer 2, bo wydaje mi się najbardziej konkretna i może się rozwinąć w epicką przygodę :) W każdym razie jak najbardziej jestem chętny do gry i wybieram bramkę nr 2 :wink:
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Konflikt interesów :) nr 1 kontra nr 2... Myślę, że decyzję podejmę jakoś jutro, do tego czasu mam nadzieję, że jak największa ilość osób się wypowie w tej kwestii. Przewidywany początek sesji: w ciągu 3 dni.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Zapoczątkowałam to wszystko i nadal trzymam się pierwszej idei. Głosowałam na jedynkę, chętnie rozegrałabym sesje umieszczoną w japońskim college, z motywami, crossdressingu, romansu, tajemnic, jakiś motyw gangów między szkolnych, ekscentrycznym zarządem szkoły, z wieloma ciekawymi perypetiami itp.
Jak kto lubi fantasty można i w taki świat wrzucić podobne elementy, jak czarownice/czarodzieje między uczniami.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Ouzaru

Kawairashii, pomysł nie jest zły. Może osobno zrobię rekrutację do takiej sesji, tylko pytanie, czy jeszcze ktoś byłby chętny? Zawsze mogę poprowadzić mini-sesję dla jednego gracza lub dwóch... Ale to może za jakiś tydzień, oki? ^^'
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Bez obrazy ale pomysł Kawairashii dla mnie odpada z prostych przyczyn:
[Cenzura]

[Rasizm jest zabroniony na forum. - fds]
Ostatnio zmieniony piątek, 11 maja 2007, 17:18 przez Szasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Też bym chętnie zagrał, a widzę że sesja zapowiada się nadzwyczaj ciekawie :) . Jestem za opcją drugą, chociaż pierwsza tez może być. Natomiast wersja trzecia w ogóle mi nie odpowiada. Stawiam na klimaty fantasy, raczej żadne japońskie udziwnienia mi nie podchodzą :wink: .
...
Ouzaru

Dlatego Pannie K. mogę w wolnym czasie poprowadzić tzw. solówkę, czyli sesję jeden na jeden, gracz - MG. Nie musicie od razu wpadać w panikę i jej linczować :)
W chwili obecnej plan sesji rysuje się tak:
nr 2, którego nie będzie musiał nikt przestrzegać i będzie można grać wg planu nr 1. 2 stanie się po prostu motywem przewodnim... Albo najwyżej będą dwie sesje -___-'
Plomiennoluski
Mat
Mat

Post autor: Plomiennoluski »

Trójke wybrierz TRÓJKĘ PANI :D a tak an serio to jak najbardzierj trójeczkę, ale w ostateczności i dwójeczką sie zadowolę, i pójdę jak to student na poprawkę we wrześniu ;)
K.M.N.

Don't make me dance on your grave...
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Szlag z tym nie chce mieć osobnej sesji... Czuje się alienowana przez społeczeństwo Tawerny.
Co wy macie z tą rąbaniną? Wolicie flaki od dziewczyny?
Realizacja prostej sesji staje się koszmarem.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Ouzaru

@ Kawairashii
Nie denerwuj się, niestety większość użytkowników to faceci. Myślę, że kilku osobom by sie pomysł spodobał, a ja chętnie poprowadzę :) O szczegóły możesz zagadać do mnie na GG w wolnej chwili.

@ Przyjemnokluski
Mi też się pomysł trzy bardzo podoba ^^' Chyba skończy się na dwóch osobnych sesjach :P
Plomiennoluski
Mat
Mat

Post autor: Plomiennoluski »

Po pierwsze primo, u Ouz wcale flaki tak często nie latają :)

Po drugie primo znam dziewczyny, które wolą flaki bardziej od facetów (od dziewczyn zresztą też ) Kawi, nie czuj się alienowana :) po prostu część osób ma odmienne zdanie, zauważ ze było nie było było kilka głosów za jedynką

Modowie nie lać mnie za spamienie rekrutacji ;)
K.M.N.

Don't make me dance on your grave...
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Jak dla mnie pomysl nr 3 o ile ktos nad tym bedzie sprawowac kontrole. Ci co grali samouczka wiedza o co chodzi.

A tak w ogole to moze zagram u Ciebie... o ile chcesz, zebym gral ;)
Ouzaru

Craw, skarbie, kochanie, pysiu, misiu, najdroższy, skarbie, itp itd... Ciebie miałabym na swojej sesji nie chcieć? o_O Na własnych rękach Cię będę nosić, byś tylko grał :P Myślisz, że taki Samouczek na skalę TRPG by wypalił?
Craw
Bosman
Bosman

Mysle, ze tak. Idea samouczka jest bardzo ciekawa, tym bardziej, ze tu byloby wiecej graczy. Duzo wiecej graczy, wiec takze i wiecej mozliwosci. Do tego mozna by knuc intrygi, prowadzic romanse, zakladac gildie a przy okazji byc tym kims, kim sie na prawde chce.
Ino trzeba umiaru, bo zakrzywianie rzeczywistosci przez niektorych nie jest mile widziane. Bilokacja takze nie.

A jak tego dokonac? IMHO zrobic cos w stylu tego co na Zir, czyli zamek, ale zeby w nim obowiazywaly reguly i ograniczenia za ktorych zlamanie jest sie wyrzuconym.

Jeszcze cosik dorzuce.
Opcja pierwsza do mnie w ogole nie przemawia, tym bardziej, ze juz kiedys to przerabialem u fds-a. Zabawa ogolnie fajna, ale dosc szybko sie nudzi ze wzgledu na schematycznosc niektorych dzialan. Wersja mangowo\japonska moim zdaniem odpada, bo a) wiekszosc osob ma za mala wiedze na ten temat+ludzie za bardzo by kombinowali, wydziwiali itp zeby bylo jak najbardziej mangowo.

Wersja druga odpada z nieco innego powodu, a mianowicie dlugiego rozwoju postaci, co jest ciezkie do zrobienia w PBF-je - po prostu za dlugo to trwa. Na forum nadaja sie krotkie przygody. No chyba, ze poprowadzilby to Kairon, ale on sie pewnie nie da namowic.
Ouzaru

Najlepiej, gdyby było to oddzielnie. Tak jak wątek z sesjami (oczywiście nie od razu, ale kiedy zacznie być popularne i rozbudowane, jak np. Apokaliptyczne Pola Walki czy Nieboracy). Jestem za i mogę się tym zajmować :D
Craw
Bosman
Bosman

Ano osobny dzial bylby po czesci fajny, bo daloby sie dawac osobne watki do kazdego z pomieszczen. To jednak moze zrodzic problem wspomnianej przeze mnie bilokacji, czyli ze ktos bedzie w dwoch miejscach jednoczesnie, a jest to nie fajnie.

Jesli jednak juz, to przydaloby sie rozplanowac nieco pole przygody i dorzucic krotkie opisy pomieszczen w osobnycg watkach,ktore zas bylyby rozwijane i uszczegolowiane wraz z progresja przygody. Uniknieto by wtedy problemu ze sprzecznymi informacjami na temat miejsc. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Ouzaru

Tak, tu się zgodzę, ale nie zapominaj, że każdy miałby jakiś swój wpływ na otoczenie :) Może nie aż tak zaawansowany jak u Zir. Najlepiej byłoby wyznaczyć kilka osób, które by to 'kontrolowały'. No ale to jeszcze trzeba rozplanować i przedstawić pomysł Administracji, która wcale nie musi się zgodzić :? Dlatego póki co zostanie to zrobione może jako przypięty temat w sesjach? Zobaczymy, jak się ludziom spodoba i czy się w ogóle przyjmie. Coś, w co każdy będzie mógł grać, gdy nic się nie będzie działo na innych sesjach :)
Zablokowany