MG poszukiwany/poszukiwana!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
NW.
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: NW. »

Hmm sesje o codziennym życiu wydają mi się dosyć nudne, gry RPG mają ukazywać światy w których zwykły śmiertelnik nigdy nie będzie egzystował. Takie perypetie jak z 'seriali komediowych', to ja mam na codzień.

Zagrałbym w sesje dotyczącą wydarzeń na bliskim wschodzie, może jakaś misja w zatoce perskiej? Arabowie jak zwykle w nienajlepszych nastrojach, uzbrojeni po zęby głównie w tanie wyrzutnie, jakiś niewielki kontyngent zagubiony pośród piasków pustyni, to mogłoby być ciekawe. Ktoś chętny? Może nawet bym pomistrzował, interesują mnie gracze których odpowiedź nie składa się z dwóch, trzech linijek tekstu...
Always remember that You are weak against the power of the Dark Side.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Czy mi się wydaje czy spławik lekko drgnął?

To nie jest taka od razu typowa "laif" sesja XP w normalnym życiu nie przebieram się za chłopaka, a fajnie by było ^^ szukam skrajności. Życie jest o wiele nudniejsze, niż jakim je spisujemy.
Czekam tylko na MG, który to poprowadzi.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
liego
Majtek
Majtek

Post autor: liego »

Jeśli znaleźli by się chętni to około 20 maja mógł bym poprowadzić sesję w WoD. Była by to pierwsza sesje jaką bym prowadził, ale każdy kiedyś był tak niedoświadczony.

Jeśli ktoś byłby chętny to proszę o informację na PW.
Obrazek
NW.
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: NW. »

Chętnie zagram.
Always remember that You are weak against the power of the Dark Side.
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Kawairashii ma chyba straszną rację... taka sesja ala simsy... każdy miałby jakieś strachy i fascynacje... jeżeli osoba nie będzie ładnie odgrywała postaci to dodaje się nowe strachy, fascynacje, kłopoty, perypetie, brak akceptacji... a jeżeli odgrywa dobrze to... nie wiem... unikatowe zdolności, bonusowe przedmioty... super będzie.

Można było by dawać elementy z Call of Cthu<luhu-coś tam> i Residenta iraz serii żywych trupów i... nie wiem... może coś z czterech pancernych? Fajna była by taka sesja.

...kto nie eksperymentuje ten się nudzi...

...a KAŻDY dobry mg MUSI poeksperymentować...

...ja nie jestem dobrym mg...

...więc się prowadzenia...

...niestety nie podejmę.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Ja też pisałbym się na sesję real life, ale jako gracz, bo tak samo jak scorez nie jestem dobrym MG :)
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Koval
Marynarz
Marynarz

Post autor: Koval »

Za to ja do Ilego bym się pisał.
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Taaa... Sesja The Sims i The Sims 2 się szykuje... Klawo jak ch*lera ^______^'
scorez
Kok
Kok

mmmmm... :D Ouz... czyżby ci też się ten pomysł spodobał?

nie wiem jak wy ale trzeba przymusic jakiegoś dobrego mg o poprowadzenie tej sesji...

...Ouzaru...

...najlepsiejsza :) mistrzyni gry i władczyni podziemi (o ile grasz w lochy i smoki)...

...ty jako kobieta światowa z pewnością będziesz w stanie pięknie poprowadzic tę sesję.
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

Zgadzam się ze scorezem- romansiki i te sprawy, jak to w życiu, a kobiety takie sprawy najlepiej czuja;)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
scorez
Kok
Kok

O! A ja się za to zgadzam z Nadir'em...

...cóż, Ouz, nie potrzebnie się odzywałaś xD...

...teraz za karę sobie pomistrzujesz.
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Eeee... Bogowie, co ja zrobiłam? To był sarkazm!
Ale oki, zaraz rekrutacja ruszy :evil:
scorez
Kok
Kok

Wszyscy teraz. Chcieliście simsów? Będą simsy w świecie fantasy. Tylko wybierzcie opcję nr: 1 w sesji Ouzaru.

http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... 6226#96226
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Strategia totalna - to wizja tej sesji. Wciel się w władcę, ale inaczej niż w innych sesjach... Tutaj jesteś władcą, generałem, inżynierem wojennym, możesz dopracować każdy aspekt w swoim państwie. Budujesz je od początku, od maleńkiego grodu po wielki zamek. I tylko od Ciebie zależy, czy będziesz dobrym władcą uwielbianym przez lud, czy krwawym tyranem któremu podwładni boją się spojrzeć w oczy. Możesz dopracować gospodarkę, opracować taktyki wojenne, a nawet opracować szkice własnej broni! Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia i prawa natury. Denerwuje Cię balansowanie przez MG siły graczy, by słabszy miał szanse wygrać? Tutaj nie musisz się tym martwić. To sam świat koryguje wszystko, twoi podwładni mogą się zbuntować, zdradzić cię, albo... uznać za boga! Wszystko zależy od twoich czynów. Ogromna przewaga liczebna może być roztrwoniona przez wejście prosto w zasadzkę, z drugiej strony jeżeli sam opracujesz genialny plan obrony możesz obronić się przed atakiem liczniejszego wroga.
Dyplomacja - zawieraj sojusze, wypowiadaj wojny, zawieraj traktaty handlowe.
Wywiad- posyłaj szpiegów do wroga, bądź rozwijaj kontrwywiad wynajdujący wrogicz szpiegów lub buntowników we własnym państwie.
Wymarzona armia? Możesz w bój posłać wojowników z dwiema tarczami mających związać wroga w walce, by kawaleria mogła go oskrzydlić, możesz zrobić fanatycznych wojowników z toporkami, którzy będą robić masakrę w szeregach wroga, ale sami będą szybko padać- wszystko zależy od Ciebie.
Morale też ma znaczenie- wojownicy zmęczeni i załamani dużymi stratami mogą rzucić się do ucieczki, bądź jeśli są ciemiężeni przez swego władcę mogą nawet przyłaczyć się do wroga!

W dużym skrócie: strategia totalna w klimatach średniowiecza

Ktoś zainteresowany? ;] Zamierzam wystartować z tym w wakacje. Sugestie mile widziane ;] NArazie to tylko zarys, w czerwcu wezmę się za dopracowywanie, o ile oczywiście ochota mi nie przejdzie ;)

Co o tym sądzicie?
I tak nikt tego nie czyta...
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Ja nawet miałbym ochotę, ale to wszystko musiałoby się odbywać zgodnie z konwencją RPG. Znaczy to, że nie mówię "tworzę X Fanatyków" tylko wszystko załatwiam na zasadzie wydawania poleceń stosownym podwładnym, wyznaczania celów, jakie mają oni osiągnąć itp.
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Tak, dokładnie o to mi chodzi, zero mechaniki, gracz pisze jakie zadania stawia podwładnym a MG na podstawie różnych czynników rozlicza w jakim stopniu to się udało.
I tak nikt tego nie czyta...
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Widzę, że coraz więcej ludzi ma ochotę na niekonwencjomalne sesje

A ja bym chciał NAPRAWDĘ literacka sesyjkę w realiach WarCrafta III gdzie gracze pisaliby naprawde długie posty a sesja trwała by dosyć długo...
ODPOWIEDZ