Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Fevencil
Szczur Lądowy

Post autor: Fevencil »

Zdecydowanie:
Metal - Od Power Metalu do Black Metalu. Kapele: Rhapsody of Fire, Hammerfall, Stratovarius, Helloween, Dark Moor, Blind Guardian, Graveworm, Dimmu Borgir, Immortal, Satyricon, Cradle of Filth oraz Iron Maiden i Nightwish.

Zaznaczyłem metal bo lubię najbardziej, ale:
Muzyka Klasyczna: głownie Barokowa i Romantyczna. Kapele :D : Bach, Mozart, Chopin, Grieg, Satie, Schuman, Schubert i inni.
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

he he, ja ostatnio sie dorwalem do nowego albumu eisregen - blutbahnen.
po prostu marzenie :D

do tego eisblut, vader, immortal, pest, ragnarök, marduk, burzum, satyricon, bathory, itp.
krotko mowiac w wiekszosci black
thorlan
Pomywacz

Post autor: thorlan »

Ja tam słucham prawie wszystkich odmian metalu. W szczególności black i heavy. Czasami Bazyl metal :wink: .

Ulubione zespoły to: summonig, manowar, elvenking, amon amarth, CoB, Finntroll, Korpiklaani, creed, eternal tears of sorrow itd.
http://www.lastfm.pl/user/thorlan/ - Moje konto na lastfm
laRy
Kok
Kok

manowar! tak! ostatnio z kumplem cala klase katujemy manowar :D no dobra, ja staram sie nauczyc ta bande "alternatywnych" i hh ze metal jest lepszy :D ale oni sie niechca nauczyc... chyba potrzebuja wiekszych dawek jeszcze mocniejszego stuffu :twisted:

a tak na serio to moja klasa jest bardzo tolerancyjna i nigdy niemaja nic przeciwko mojej muzyce, tylko jak sie pojawie w okolicach jakichs glosnikow/sprzetu grajacego slysze tylko takie mile "zostaw to! nikt niechce sluchac twojego g*** metalu!!!"
Koval
Marynarz
Marynarz

Post autor: Koval »

Albo bardzo ciężki albo trochę mniej (Slipknot, Rage against the machine, Lamb of God) albo taki bardziej melodyjny (Blind Guardian, Rhapsody, Kamelot) albo od niedawna całkowita elektronika (Diary of Dreams). Do tego muzyka klasyczna (także klasyka metalu a' la Metallica) i wybiórczo z innych kategorii (Nick Cave, trochę z lat '80, jazz)
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

laRy pisze:a tak na serio to moja klasa jest bardzo tolerancyjna i nigdy niemaja nic przeciwko mojej muzyce, tylko jak sie pojawie w okolicach jakichs glosnikow/sprzetu grajacego slysze tylko takie mile "zostaw to! nikt niechce sluchac twojego g*** metalu!!!"
Heh, u mnie jest trochę gorzej, bo mówią: "Jak można słuchać takiego ścierwa?", Co w tym fajnego? Jakiś obdartus tylko krzyczy: Roaaarh, Satan..." itp. A jak mówię , żeby nie oceniali czegoś czego nie znają i pytam jakie znają kapele, to wymienią tylko Metallicę i Iron Maiden (te zespoły akurat tak strasznę krzyczą i drą się "Satan", że głowa boli :wink: ).
...
laRy
Kok
Kok

ja bede mial jutro godzine czasu zeby pomeczyc moja klase immortalem i bathory, wf to piekna rzecz, szczegolnie jak ma sie kabel zeby podlaczyc mp3player do wiezy i puscic na maxa cos w stylu "panzer division marduk" marduka :D
do dzisiaj wszyscy nauczyciele wf-u w szkole sie na mnie dziwnie patrza :D
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

A co sądzicie o Scatmanie? Jak dla mnie te wszystkie piosenki są po prostu super, oczywiście znacie Scatmana, prawda?
Obrazek
Koval
Marynarz
Marynarz

To jakiś metal ? :lol:
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Obrazek
Koval
Marynarz
Marynarz

Odpowiem grzecznie: FUJ.
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Nie wiem dlaczego ale zaczełem nałogowo słuchać RM i Amon Amarth???
Oprócz tego szataństwa zaczełem słuchać arki satana...

edit: hmmm wiem jak przekonamy crawa do Amona... TORTURY(jes jes jes)

emperor-wypas zespół

Na mojej plajiście znalazłem piosenke : Isengard-Dark Lord Of Gorgoroth

niezłe...(fajnie syczą)
Ostatnio zmieniony niedziela, 6 maja 2007, 22:32 przez kaziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Heimdall
Bosman
Bosman

Amon Amarth zacząłeś słuchać nałogowo, bo to świetny zespół. Moje ulubione utwory to Death in Fire z albumu "Versus the World" i Valhall Awaits Me z "With Oden..." No i jeszcze świetna jest ballada Hermods Ride To Hel.
...
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Nie wiem czemu, ale do Amon Amarth nie potrafie sie przekonac. Z wikingowych klimatow zdecydowanie wole "Blood Fire Death" Bathory'ego.

Tera se chyba Emperora puszcze ;] Dawno nie sluchalem, stesknilem sie :P
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Hehe ;)
A ja miałem ostatnio przez ten cholerny metal kłopoty ze słuchem na komisji wojskowej :D autentycznie (Taaa... słuchawki i MP3 na full)

Obecnie męcze moje kupione za ciężko wyłudzone pieniądze płytki z soundtrackiem ze STAR WARS...

Marsz imperialny- tam tam tamtamtamtam ty ty ty... RA TA TA Tu RY RA TU RY RA !!!!
Heimdall
Bosman
Bosman

Craw pisze:Z wikingowych klimatow zdecydowanie wole "Blood Fire Death" Bathory'ego.
Też mi się podoba, chociaż wolę Amon Amarth. Grają bardziej melodycznie. A z wikingowych klimatów to polecam jeszcze Moonsorrow. Co prawda, trochę folkiem zalatuje, ale mi to jakoś nie przeszkadza :) .
A z Emperora to znam tylko Anthems to the Wekin at Dust i lubię sobie czasami posłuchać.
...
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ano wlasnie o Anthems.. myslalem ;] Dwie pierwsze tez wymiataja, ogolnie zreszta Emperor jest fajny.
Ostatnio zas dorwalem pierwsza plyte Borknagar. Chcialem sprawdzic co to za twor Garma z Ulver, ale jak na razie jestem na etapie oswajania.

Jutro zas se chyba zapuszcze Immortal - to dopiero jazda!
ODPOWIEDZ