Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Moje ostatnie odkrycia:

- DJ Tiesto
- Diary of Dreams

Pierwsze to znane i lubiane, drugie to darkwave w bardzo dobrym wydaniu. A jesli chodzi o kawalki to:

- Adagio for String
- The Ur
- The Curse
- Chrysalis

smutne, dolujace tracki w sam raz, jak dla kogos synonimem piekna jest to, co porusza serduszko i sprawia, ze oczy napelniaja sie ciecza.
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Ja znow ostatnio zalapalem muzyczna fale neopoganska (pewnie minie do jutra :wink:) w postaci Incubus Succubus, brytyjskiego weterana sceny. Lekkie, zywe rytmy rockowe, ladny glos wokalistki (nie operowy, jak u Tarji z Nightwisha; ten jest bardzo prosty, lecz melodyjny) i ujmujace wizje (ach, ta antychrzescijanska propaganda). Mozna tej muzyce zarzucic monotonie (i slusznie), a nawet mialkosc i sieczkowosc (tu juz bym sie klocil), jednak jest w niej cos uwodzicielskiego; w koncu z jakiegos powodu sa od 20 lat sluchani, nie?

edit: Zeby nie bylo, nie jestem jakims tam neopoganinem, nie wierze w Wielka Jednosc, Pramatke, Prajednie, Wole Mocy ani Kutas Swiatowida :)

All the Devil's Men
If they can't burn you at the stake
Then your children they will take
Will the malice of their lies
They are here to defile
To destroy all our lives
What they do, they do for Christ
And we are all the victims
Every man, woman and child
All the Devil's Men
Ostatnio zmieniony sobota, 28 kwietnia 2007, 14:30 przez Solarius Scorch, łącznie zmieniany 1 raz.
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

@Ravandill: Sprawdź więc Disturbed (Płyta "Prayer" i "10 000 Fists") to typowy rock. Świtna rzecz.

@Alucard 666 - ja jestem ejszcze gorszy. Hip Hop sprawia, że ma mochotę zabijać. Posłuchać mogę tylko jak jestem w dobrym nastroju.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

@Mr.Z: To i tak dobrze, ja przy hip hopie mam ochotę nabijać na pal :P
Słuchać w ogóle nie mogę (no mam jakieś trzy kawałki, których od biedy mogę posłuchać - ale to jest bardziej rap niż ten nasz kochany hip-hop)
.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Mr.Z pisze:@Alucard 666 - ja jestem ejszcze gorszy. Hip Hop sprawia, że ma mochotę zabijać. Posłuchać mogę tylko jak jestem w dobrym nastroju.
Ja też nie jestem w stanie słuchać hip-hopu. Tak samo techno, ani tego co bez przerwy leci w radiu (czyli wszelkiego rodzaju pop). A jak chcecie się dowiedzieć czego słucham, to wejdźcie na mojego lasta :) .
...
Deep
Chorąży
Chorąży

Heh, z tego twojego całego lasta tylko o 4 zespołach słyszałem i tylko jednego słucham :P
Ale ja również mam lasta, a co! (Zdazają się tam tytuły z czasów kiedy byłem młody i głupi i słuchałem różnego kiczu a część jest źle otagowana ale nvm)
.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Również i ja korzystam z last.fm, i ci, którzy tam zaglądali zapewne dostrzegli dosyć duże rozbieżności ponieważ mam tam min. viking metal (Ensiferum, Korplikani), heavy metal (Motorhead, Metallica), Rock (Queen, Guns'n'Roses), soundtracki (Hellsing, Bebop), ros. folk metal (Butterfly Temple), power metal (Blind Guardian, Arya) ros. rock (DDT) i poezje śpiewaną (Kaczmarski, Grechuta), punk(tak przynajmniej twierdzi last)czyli Kazik i Kult. No i trzeba zwrócić uwagę, że mnóstwo rzeczy jakich słucham nie przechodzi przez kompa. Jak widać jestem otwarty na większość rzeczy poza hip hopem. Techno jest dobre w określonych chwilach (czyt. jak chcesz się bezmyślnie pogibac w rytm jakiejś muzy i masz promile we krwi) a pop może być, ale klasyka kiedy jeszcze coś ciekawego w tym temaci powstawalo (czyli do lat 80tych jak dla mnie). Aha, czasem napada mnie ochota na klasyke - Bach, Beethoven i Wagner a także Grieg, Vivaldi i czasem Strauss.
Deep
Chorąży
Chorąży

Jeśli chodzi o klasykę to tylko Vivaldi.
No i jeszcze Nigel Kennedy ale to j\est taka dziwna klasyka.
.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Alucard 666 pisze:Nie cierpię techno, Disco polo i a z polskiego hip hopu akceptuję tylko klasykę- Kaliber44, Paktofonika, Kazik (Jeżeli to za hip hop uznamy) ;)

No to co. Testy na DNA ?
Wiesz co Ci powiem? Trafiłeś w wyjątek :P Bo z polskiego hip-hopu lubię tylko K44, Paktofonikę kiedyś lubiłem (teraz raczej nie słucham), a Kazika jak leci to nie przełączę, ale nałogowo nie słucham :) Zastanawiające :wink:
Perzyn pisze:Również i ja korzystam z last.fm, i ci, którzy tam zaglądali zapewne dostrzegli dosyć duże rozbieżności
U mnie na last.fm też się sporo rozmaitych rzeczy znajdzie, bo nie pogardzę niczym, jeśli uważam, że ma w sobie jakąś wartość. Najczęściej to są jakieś uznane kawałki z lat 70 i 80-tych (w tym nawet pop się znajdzie, ale nie za dużo). Muszę tylko pilnować siostrę, żeby wyłączała wtyczkę do last.fm, bo by mnie szlag trafił, jakby mi się tam znalazła jakaś Gosia Andrzejewicz lub coś w ten deseń :P A klasykę lubiłem kiedyś, w czasach szkoły muzycznej (ale "kiedyś", raptem 3 lata temu skończyłem), a nawet jeśli bym słuchał, to nie na kompie :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

A ja sie postawie tym, dla ktorych techno to tylko cos "do pogibania" :) Ja tam lubie czasem posluchac sobie dobrego techno, takiego jak Astral Projection albo Bomfunk Mc's. I jesli nawet sie przy tym gibam, to nie mniej niz przy innej muzyce :)
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

No ja ostatnio odkrylem dark ambientowego Drugged Killer, ktorego mozna za darmo sciagnac z serwisu http://www.jamendo.com
Fajny, poschizowany klimacik - akurat na pijacka noc badz sesje w klimatach Wampira.
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Mi się ostatnio genialnie widzi muzyka z trailera z filmu 300... Normalnie dla tego basu (nie wiem co w sobie ma) mogę go słuchać i słuchać. Jak ktoś chce sobie przesłuchać, to niech se oglądnie trailera na youtubie, a jak nie to jest to zespół:
Nine Inch Nails - Just Like You Imagined

Ta piosenka jest tylko w trailerze, nie w samym filmie.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Deep
Chorąży
Chorąży

Do Boomfunka się również przyznaję.
Ostatnio mignęła mi płytka z "Teraz Rocka", był na niej taki ciekawy kawałek: Editors - Munich. Sami artyści twierdzą, że to gatunek dark disco. Takie mroczne techno w sumie to to jest.
.
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Zgadzam sie z LODem... Ten utwor jest poprostu perfekcyjny... Slow na Niego brak... Znajduje sie na kazdej mojej playliscie... :D
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Ja to głównie słucham metalu i rocka, ale dobrym rapem, regge a nawet techniawką nie pogardzę. Nie będę wymieniał wszystkich zespołów jakie słucham, ale skupie się na Therionie. Kurde genialna sprawa. Takie połączenie metalu z orkiestrą symfoniczną i chórem. Właściwie to się zastanawiam pod jaki gatunek to zaklasyfikować? W każdym bądź razie polecam wszystkim, a zwłaszcza tym, którym się S&M podobał.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

A co to kurka jest S&M? (pomijając oczywiste, ale chyba nie o to chodzi)
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Symphony and Metallica - plyta tej ostatniej, jak sama nazwa wskazuje, nagrana z symfonia ;]
Dosc lubiana przez wiele osob.
ODPOWIEDZ