Popatrzylem troche na wyniki ankiet i az sie lezka w oku zakrecila, ze ktos to jeszcze pamieta i dobrze wspomina : ). Az mi sie pisac zachcialo, moze komus jeszcze? :>
Jesli nie braknie mi zapalu, chetnie rowniez przylacze sie do projektu Tym bardziej ze z kazdym dniem coraz bardziej kusi mnie kartonowe pudelko z napisem "Baldur's Gate" na polce.
"Czlowieka mozna zniszczyc, ale nie pokonac"
Ducha nie mozna ani zniszczyc ani pokonac.
Ducha X - nawet nie pytaj
Jeżeli potrzeba kogoś do pisania o Baldur's Gate 1&2 to jestem gotowy. Ostatnio sobie odświerzyłem obie części z dodatkami i trzeba przyznać, że nadal gra się rewelacyjnie. Jeśli chodzi o texty, to można by piać o modach- te ciągle powstają.
Tak na dobra sprawe od wczoraj znowu pykam w Baldur's Gate 1 i planuje niedlugo sciagnac i przejsc wszystkie mody . Poza tym dzis naszedl mnie pomysl powrotu do Tawerny i poslania paru starszych artow i napisania nowych, o czym napisalem juz darkyemu :]. Nom, i jakos tak sobie przypomnialem, ze znowu jest forum tawerny, wiec sobie wrocilem tutaj do was ;]
Tak gwoli wyjaśnienia- do BG 1 jest na razie jeden mod: Dark Side of the Sword Coast i polski "upgrade" do niego- Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy. Obecnie w przygotowaniu jest mod do moda (OzPWM)- Tajemnice Wybrzeża Mieczy- oczywiście również polski.
Znam tą stronę, a te mody, o których piszesz to drobne ulepszenia (typu otrzymywania exp za rozbrajanie pułapek i wiele innych szczególików), a ja miałem na myśli duże mody, które są nieoficjalnymi rozszeżeniami gry, typu DSotSC. Bo tylko takie można przejść .
Temat trza ruszyć!! Wg. mnei FR-C powiien na nowo powrócić w chwale Jak sie wyrobie z ocenami i znajde wiecej czasu zaczne pisać teksty to Tawerny (narazie skończyło się na jednym ale obiecuję że będzie więcej )
kIEpski musi odejść!
"...and those who are prideful and refuse to bow down shall be laid low and made unto dust." - Book of Origin
"You know, you blow up one sun and suddenly everyone expects you to walk on water."
Jesteśmy w trakcie rozmów z ekipą, któa chce sie podjać tworzenia kackia Zapomnianych Krain - jednak negocjacje w toku a nikt nie bedzie ich na siłę przyśpieszał...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...