1.

Zablokowany
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Dobra, ja to skończę.

Odgłosy walki trwały jeszcze przez wiele minut, jednak wynik bitwy był wszystkim znany: dobro znów zwyciężyło! Samael po ciężkim boju z niebianami i jeźdźcami Apokalipsy, został pokonany. Ymir zginął po tym, jak Suhar rzucił w niego kilkoma ognistymi kulami i czarem płonące dłonie.

Tak oto zakończył się wielki bój o losy świata - Ragnarok.

Runiq zaczął sie odmieniać. Po chwili znów stał w swojej zniszczonej zbroi podarowanej przez Hagrifa i z Płonącym Żądłem w ręku.

Runiq: A więc to koniec...

Runiq wziął swoją starą, czarno-błękitną półpłytówkę i ruszył na północ... w kieunku domu...
-------------------------------------------------------------------------------------
WYSTĄPILI:

>Dante, pół-elf pół-smok, wojownik/mag.
>Waltos, człowiek, wojownik/mag.
>Runiq, człowiek, paladyn/mag.
>Darkelfft, elf, wojownik.
>Khazar, człowiek, wojownik.
>Rajah, niebianin, wojownik/mag.
>Kamil Master, człowiek, wojownik.
>Haer'dalis, człowiek, bard/wojownik.
>Ripper, człowiek, najemnik. :)
>Suhar, pół-człowiek pół-demon, punk/wojownik. :D

W POZOSTAŁYCH ROLACH:

>Qinur, człowiek, antypaladyn.
>Loki, olbrzym.
>Devil, człowiek, wojownik/mag.
>Oinglap, olbrzym.
>Kościany Władca, nieumarły, wojownik.
>Hargif, bóg.
>Samael, demon.
>Lucyfer, demon.
>Belzebub, demon.
>Pani Kryształu, wojownik/mag.
>WiRAGh, bestia, wojownik.
>Ymir, lodowy olbrzym.
>William, jamodyl, bóg.
>BAZYL, bazyliszek.
>Falka, człowiek, dowódca wiewórczych sił zbrojnych. :lol:
>Demony, nieumarli, śmiertelnicy, niebianie, aniołowie, bogowie i inni.

Niektóre osoby i rzeczy zapożyczone z mitologii skandynawskiej, demonologii i Apokalipsy św. Jana.
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

No dobra, ja też zasunę szybkie zakończenie mojego epizodu:

Wiking poczuł się nagle szczęśliwiej... bo oto Ragnarok został zakończony! Waltos zagwizdał na palcach przeciągle. Po chwili przylecial wielki kruk - posłaniec Odyna i wojownik odleciał na nim do Walhalii... Na zawsze.

A tera pora zacząć jakiś nowy temat... Tylko się zastanawiam, jaki. O muzyce jest, o grach jest, o sportach (zimowych) jest, o telewizji, komiksie, książkach, ciekawych RPGach jest... To tylko o pierdołach pogadać tu można :D Niech ktoś zasunie coś ciekawego, bo mam pustkę w głowie póki co...
żyję
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

W zasadzie jak teraz myślę, to do głowy przychodzą mi tematy do KGF'u raczej... :P
Pomyśl o tym w ten sposób- tak dłogu, jak nie trzmamy się tutaj uparcie jednego tematu, tak długo piszemy _na_temat_. Całkiem miły paradoks, nieprawdaż? ;P

O, mam mały temacik, ale nie pamiętam, czy już nie wystąpił. Macie jakieś ulubione komiksy internetowe? Garfield? UserRriendly? Losux? Order of the Stick? Może coś jeszcze innego?
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Waltos
Mat
Mat

Order of Stick i Losux to moim zdaniem najlepsze komiksy internetowe. Ale jeszcze na stronie z Order of Stick (http://www.giantitp.com) jest reklamowany komiks "Losers". Niestety nie pamiętam jego adresu, ale też jest ciekawy. Ale jeżeli nie zna się dobrze angielskiego, to się go nie zrozumie...
żyję
Darkelfft
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
Kontakt:

Post autor: Darkelfft »

Tak jeszcze nie na temat ( przepraszam, za wtrącanie się). Widzę, ze moja xywa jest " ciężko odmienialna" w Waszych wypowiedziach. Apeluję, o mówienie do mnie/ o mnie Darkelf/ Dark lub coś w tym stylu. Wyjaśniam " końcówkę" <ft>: oznacza ona ( to bylo proste) < from Terespol>. W rozmowie po prostu pomijajcie ją ( to jest mój trejdmark, a zarazem miejsce, z którego pochodzę). No to koniec apelu.
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu :D...
Otchłań
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard

Offtopic? Jaki offtopic, Twoje przerwanie jest jak najbardziej w temacie. :P
A skoro przy tym jesteście- jeżeli usłyszę/zobaczę, że ktoś zapisałby/powiedział Asthner mniej-więcej tak: Aszner, Asztner.... Zatłukę. ;P W języku, z którego pochodzi to imię nie ma zmiękczania "s", co najwyżej "h" jest prawie-bezdźwięczne. Konsekwencją tego jest również lekkie zmiękczenie "t", co sprawia, że prawidłowe są trzy wymowy. Najtwardsza, Asthner. Lekko zmiękczona- Astner. I bardzo zmiękczona- Asner.
Dziękuję za uwagę. ;P

A ktoś czyta tu UserFriendly? Z tego komiksu Falka raz zapostowała tutaj dowcip o kocie Schroedingera i zastosowaniu taga <blink>.
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
Waltos
Mat
Mat

Też czytam User Friendly, ale ostatnio nie zaglądałem na stronkę z tym komiksem. Humor ciekawy i fajnie się czyta. Ale znalazłem wczoraj świetny komiks - o detektywie Hadrianie Skarpecie! Niesamowity humor i sporo tego jest, także jest co czytac. A komiks znajdziecie pod adresem http://www.skarpeta.kurde.pl
żyję
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard

Może zajrzę... Dzisiaj w godzinach bardzo rannych skończyłem wreszcie całe archiwum UserFriendly. Jeszcze został mi Garfield i nie będę miał co czytac. ;P
Runiq
Bombardier
Bombardier

Moje ulubione komiksy internetowe to Losux, Wilq (http://www.wilq.pl) i jeszcze był jeden, tylko zapomniałem tytułu.

Co do wymowy mojej ksywy, to tak: Pisze się Runiq (Zaznaczam, że przez Q, a nie przez C lub K!), czyta się Runik, nie żaden "Runiku". Zdrobnienia to Rune lub Run. No, to by było na tyle.
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

To jak juz wszyscy o tych ksywach to ja też rzeknę słóko...
Carchmage to takie zangielszczenie polskiego słowa Karczmarz. Ale w zadnym wypadku nie wymawiać "Karczmarz" tylko "Karczmejdż". Nie oznacza to też, ze jestem jakimś Magiem Carch, bo mage to mag. To tylko taki kwiatek jezykowy :) .
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
Runiq
Bombardier
Bombardier

Argh! Gdzie ja mam mózg?! Zapomniałem napisać o naszym rodzimym komiksie "Bohatery Ragnaroka" (BTW: Łysol w garniaku RLZ!). Zdziwiłem się, że Waltos o nim nie wspomniał, ale to chyba przez skromność.
Waltos
Mat
Mat

Nie napisałem o naszym komiksie daltego, że chyba tylko ktoś ślepy na tym forum nie mógłby o nim wiedzieć, a jest już odpowiedni temat o opiniach na jego temat. Ale planuję w wakacje zacząć jakąś samodzielną serję komiksów (najprawdopodobniej w formie pasków) rysowaną recznie. Oczywiście będzie ona dotyczyć tematyki RPGowej, ale jeszcze myślę nad jego fabułą. Czas pokaże, co z tego będzie...
żyję
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

co do komiksow to jeden ciekawy w sieci znalazlem...
http://www.comics.aha.ru/rus/stalin/1.html
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard

Ładna kreska.... Aż szkoda, że ja ni panimaju pa ruski... :(
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

jak by co to na dole jest tekst po angielsku, ale to chyba kazdy zauwarzyl....

Heh, na pewno nie zapracowany moderator, który włączając stronkę na jedną chwilkę tylko, równocześnie walczy z mulącym netem. ;P - dop. Asthner
Darkelfft
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
Kontakt:

Post autor: Darkelfft »

Ja swój komiks rysuję już długo ( ma kilka stronek). Chciałem juz zamieścić pierwszą część epilogu ( podzieliłem go na epilog, komiks właściwy i prolog). Zachodzę do kafejki ( trzeba zeskanować), a tam slysze, że nie zeskanują mi komiksu <cry>. Mam problem...
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu :D...
Otchłań
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Suhar »

Heh, jestem ciekaw czym się skończy kolejna spokojna pogadanka. Jeśli ktoś będzie chciał rozpętać kolejny Ragnarok, to się pochlastam (i jego też :P). Na razie trzeba zająć się czymś spokojnym, np. szydełkowaniem. :twisted:
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this

Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
Zablokowany