1.
-
- Bombardier
Dobra, ja to skończę.
Odgłosy walki trwały jeszcze przez wiele minut, jednak wynik bitwy był wszystkim znany: dobro znów zwyciężyło! Samael po ciężkim boju z niebianami i jeźdźcami Apokalipsy, został pokonany. Ymir zginął po tym, jak Suhar rzucił w niego kilkoma ognistymi kulami i czarem płonące dłonie.
Tak oto zakończył się wielki bój o losy świata - Ragnarok.
Runiq zaczął sie odmieniać. Po chwili znów stał w swojej zniszczonej zbroi podarowanej przez Hagrifa i z Płonącym Żądłem w ręku.
Runiq: A więc to koniec...
Runiq wziął swoją starą, czarno-błękitną półpłytówkę i ruszył na północ... w kieunku domu...
-------------------------------------------------------------------------------------
WYSTĄPILI:
>Dante, pół-elf pół-smok, wojownik/mag.
>Waltos, człowiek, wojownik/mag.
>Runiq, człowiek, paladyn/mag.
>Darkelfft, elf, wojownik.
>Khazar, człowiek, wojownik.
>Rajah, niebianin, wojownik/mag.
>Kamil Master, człowiek, wojownik.
>Haer'dalis, człowiek, bard/wojownik.
>Ripper, człowiek, najemnik.
>Suhar, pół-człowiek pół-demon, punk/wojownik.
W POZOSTAŁYCH ROLACH:
>Qinur, człowiek, antypaladyn.
>Loki, olbrzym.
>Devil, człowiek, wojownik/mag.
>Oinglap, olbrzym.
>Kościany Władca, nieumarły, wojownik.
>Hargif, bóg.
>Samael, demon.
>Lucyfer, demon.
>Belzebub, demon.
>Pani Kryształu, wojownik/mag.
>WiRAGh, bestia, wojownik.
>Ymir, lodowy olbrzym.
>William, jamodyl, bóg.
>BAZYL, bazyliszek.
>Falka, człowiek, dowódca wiewórczych sił zbrojnych.
>Demony, nieumarli, śmiertelnicy, niebianie, aniołowie, bogowie i inni.
Niektóre osoby i rzeczy zapożyczone z mitologii skandynawskiej, demonologii i Apokalipsy św. Jana.
Odgłosy walki trwały jeszcze przez wiele minut, jednak wynik bitwy był wszystkim znany: dobro znów zwyciężyło! Samael po ciężkim boju z niebianami i jeźdźcami Apokalipsy, został pokonany. Ymir zginął po tym, jak Suhar rzucił w niego kilkoma ognistymi kulami i czarem płonące dłonie.
Tak oto zakończył się wielki bój o losy świata - Ragnarok.
Runiq zaczął sie odmieniać. Po chwili znów stał w swojej zniszczonej zbroi podarowanej przez Hagrifa i z Płonącym Żądłem w ręku.
Runiq: A więc to koniec...
Runiq wziął swoją starą, czarno-błękitną półpłytówkę i ruszył na północ... w kieunku domu...
-------------------------------------------------------------------------------------
WYSTĄPILI:
>Dante, pół-elf pół-smok, wojownik/mag.
>Waltos, człowiek, wojownik/mag.
>Runiq, człowiek, paladyn/mag.
>Darkelfft, elf, wojownik.
>Khazar, człowiek, wojownik.
>Rajah, niebianin, wojownik/mag.
>Kamil Master, człowiek, wojownik.
>Haer'dalis, człowiek, bard/wojownik.
>Ripper, człowiek, najemnik.
>Suhar, pół-człowiek pół-demon, punk/wojownik.
W POZOSTAŁYCH ROLACH:
>Qinur, człowiek, antypaladyn.
>Loki, olbrzym.
>Devil, człowiek, wojownik/mag.
>Oinglap, olbrzym.
>Kościany Władca, nieumarły, wojownik.
>Hargif, bóg.
>Samael, demon.
>Lucyfer, demon.
>Belzebub, demon.
>Pani Kryształu, wojownik/mag.
>WiRAGh, bestia, wojownik.
>Ymir, lodowy olbrzym.
>William, jamodyl, bóg.
>BAZYL, bazyliszek.
>Falka, człowiek, dowódca wiewórczych sił zbrojnych.
>Demony, nieumarli, śmiertelnicy, niebianie, aniołowie, bogowie i inni.
Niektóre osoby i rzeczy zapożyczone z mitologii skandynawskiej, demonologii i Apokalipsy św. Jana.
-
- Mat
- Numer GG: 6635964
No dobra, ja też zasunę szybkie zakończenie mojego epizodu:
Wiking poczuł się nagle szczęśliwiej... bo oto Ragnarok został zakończony! Waltos zagwizdał na palcach przeciągle. Po chwili przylecial wielki kruk - posłaniec Odyna i wojownik odleciał na nim do Walhalii... Na zawsze.
A tera pora zacząć jakiś nowy temat... Tylko się zastanawiam, jaki. O muzyce jest, o grach jest, o sportach (zimowych) jest, o telewizji, komiksie, książkach, ciekawych RPGach jest... To tylko o pierdołach pogadać tu można Niech ktoś zasunie coś ciekawego, bo mam pustkę w głowie póki co...
Wiking poczuł się nagle szczęśliwiej... bo oto Ragnarok został zakończony! Waltos zagwizdał na palcach przeciągle. Po chwili przylecial wielki kruk - posłaniec Odyna i wojownik odleciał na nim do Walhalii... Na zawsze.
A tera pora zacząć jakiś nowy temat... Tylko się zastanawiam, jaki. O muzyce jest, o grach jest, o sportach (zimowych) jest, o telewizji, komiksie, książkach, ciekawych RPGach jest... To tylko o pierdołach pogadać tu można Niech ktoś zasunie coś ciekawego, bo mam pustkę w głowie póki co...
żyję
-
- Tawerniany Bard
- Numer GG: 4825300
W zasadzie jak teraz myślę, to do głowy przychodzą mi tematy do KGF'u raczej...
Pomyśl o tym w ten sposób- tak dłogu, jak nie trzmamy się tutaj uparcie jednego tematu, tak długo piszemy _na_temat_. Całkiem miły paradoks, nieprawdaż? ;P
O, mam mały temacik, ale nie pamiętam, czy już nie wystąpił. Macie jakieś ulubione komiksy internetowe? Garfield? UserRriendly? Losux? Order of the Stick? Może coś jeszcze innego?
Pomyśl o tym w ten sposób- tak dłogu, jak nie trzmamy się tutaj uparcie jednego tematu, tak długo piszemy _na_temat_. Całkiem miły paradoks, nieprawdaż? ;P
O, mam mały temacik, ale nie pamiętam, czy już nie wystąpił. Macie jakieś ulubione komiksy internetowe? Garfield? UserRriendly? Losux? Order of the Stick? Może coś jeszcze innego?
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
-
- Mat
Order of Stick i Losux to moim zdaniem najlepsze komiksy internetowe. Ale jeszcze na stronie z Order of Stick (http://www.giantitp.com) jest reklamowany komiks "Losers". Niestety nie pamiętam jego adresu, ale też jest ciekawy. Ale jeżeli nie zna się dobrze angielskiego, to się go nie zrozumie...
żyję
-
- Marynarz
- Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
- Kontakt:
Tak jeszcze nie na temat ( przepraszam, za wtrącanie się). Widzę, ze moja xywa jest " ciężko odmienialna" w Waszych wypowiedziach. Apeluję, o mówienie do mnie/ o mnie Darkelf/ Dark lub coś w tym stylu. Wyjaśniam " końcówkę" <ft>: oznacza ona ( to bylo proste) < from Terespol>. W rozmowie po prostu pomijajcie ją ( to jest mój trejdmark, a zarazem miejsce, z którego pochodzę). No to koniec apelu.
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu ...
Otchłań
Otchłań
-
- Tawerniany Bard
Offtopic? Jaki offtopic, Twoje przerwanie jest jak najbardziej w temacie.
A skoro przy tym jesteście- jeżeli usłyszę/zobaczę, że ktoś zapisałby/powiedział Asthner mniej-więcej tak: Aszner, Asztner.... Zatłukę. ;P W języku, z którego pochodzi to imię nie ma zmiękczania "s", co najwyżej "h" jest prawie-bezdźwięczne. Konsekwencją tego jest również lekkie zmiękczenie "t", co sprawia, że prawidłowe są trzy wymowy. Najtwardsza, Asthner. Lekko zmiękczona- Astner. I bardzo zmiękczona- Asner.
Dziękuję za uwagę. ;P
A ktoś czyta tu UserFriendly? Z tego komiksu Falka raz zapostowała tutaj dowcip o kocie Schroedingera i zastosowaniu taga <blink>.
A skoro przy tym jesteście- jeżeli usłyszę/zobaczę, że ktoś zapisałby/powiedział Asthner mniej-więcej tak: Aszner, Asztner.... Zatłukę. ;P W języku, z którego pochodzi to imię nie ma zmiękczania "s", co najwyżej "h" jest prawie-bezdźwięczne. Konsekwencją tego jest również lekkie zmiękczenie "t", co sprawia, że prawidłowe są trzy wymowy. Najtwardsza, Asthner. Lekko zmiękczona- Astner. I bardzo zmiękczona- Asner.
Dziękuję za uwagę. ;P
A ktoś czyta tu UserFriendly? Z tego komiksu Falka raz zapostowała tutaj dowcip o kocie Schroedingera i zastosowaniu taga <blink>.
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
-
- Mat
Też czytam User Friendly, ale ostatnio nie zaglądałem na stronkę z tym komiksem. Humor ciekawy i fajnie się czyta. Ale znalazłem wczoraj świetny komiks - o detektywie Hadrianie Skarpecie! Niesamowity humor i sporo tego jest, także jest co czytac. A komiks znajdziecie pod adresem http://www.skarpeta.kurde.pl
żyję
-
- Tawerniany Bard
Może zajrzę... Dzisiaj w godzinach bardzo rannych skończyłem wreszcie całe archiwum UserFriendly. Jeszcze został mi Garfield i nie będę miał co czytac. ;P
-
- Bombardier
Moje ulubione komiksy internetowe to Losux, Wilq (http://www.wilq.pl) i jeszcze był jeden, tylko zapomniałem tytułu.
Co do wymowy mojej ksywy, to tak: Pisze się Runiq (Zaznaczam, że przez Q, a nie przez C lub K!), czyta się Runik, nie żaden "Runiku". Zdrobnienia to Rune lub Run. No, to by było na tyle.
Co do wymowy mojej ksywy, to tak: Pisze się Runiq (Zaznaczam, że przez Q, a nie przez C lub K!), czyta się Runik, nie żaden "Runiku". Zdrobnienia to Rune lub Run. No, to by było na tyle.
-
- Trocheiczny Tawerniak
- Numer GG: 3654146
To jak juz wszyscy o tych ksywach to ja też rzeknę słóko...
Carchmage to takie zangielszczenie polskiego słowa Karczmarz. Ale w zadnym wypadku nie wymawiać "Karczmarz" tylko "Karczmejdż". Nie oznacza to też, ze jestem jakimś Magiem Carch, bo mage to mag. To tylko taki kwiatek jezykowy .
Carchmage to takie zangielszczenie polskiego słowa Karczmarz. Ale w zadnym wypadku nie wymawiać "Karczmarz" tylko "Karczmejdż". Nie oznacza to też, ze jestem jakimś Magiem Carch, bo mage to mag. To tylko taki kwiatek jezykowy .
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
-
- Bombardier
-
- Mat
Nie napisałem o naszym komiksie daltego, że chyba tylko ktoś ślepy na tym forum nie mógłby o nim wiedzieć, a jest już odpowiedni temat o opiniach na jego temat. Ale planuję w wakacje zacząć jakąś samodzielną serję komiksów (najprawdopodobniej w formie pasków) rysowaną recznie. Oczywiście będzie ona dotyczyć tematyki RPGowej, ale jeszcze myślę nad jego fabułą. Czas pokaże, co z tego będzie...
żyję
-
- Kok
co do komiksow to jeden ciekawy w sieci znalazlem...
http://www.comics.aha.ru/rus/stalin/1.html
http://www.comics.aha.ru/rus/stalin/1.html
-
- Tawerniany Bard
Ładna kreska.... Aż szkoda, że ja ni panimaju pa ruski...
-
- Marynarz
- Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
- Kontakt:
Ja swój komiks rysuję już długo ( ma kilka stronek). Chciałem juz zamieścić pierwszą część epilogu ( podzieliłem go na epilog, komiks właściwy i prolog). Zachodzę do kafejki ( trzeba zeskanować), a tam slysze, że nie zeskanują mi komiksu <cry>. Mam problem...
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu ...
Otchłań
Otchłań
-
- Majtek
- Kontakt:
Heh, jestem ciekaw czym się skończy kolejna spokojna pogadanka. Jeśli ktoś będzie chciał rozpętać kolejny Ragnarok, to się pochlastam (i jego też ). Na razie trzeba zająć się czymś spokojnym, np. szydełkowaniem.
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this
Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this
Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks