Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Skorpinor
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Skorpinor »

Asthner, widzę, że i ty grywasz sobie na tak pięknym instrumencie jakim jest gitarka :D No pięknie :D . Ja to bez gitarki już żyć nie mogę. Dziennie na gitarze gram jakieś 1.5h, 2h :D . Rację panu Asthnerowi trzeba przyznać ,"Whyski" gra się fajnie, ale... jeszcze fajniej od "Whisky" gra się "Wehikuł czasu" - wyśmenity utwór na gitarę. :D
Esa que fortunate alve religious - hanta mama ;-P
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

Chcesz się licytować? ;P To ja powiem, że najlepiej gra się "Mury", "Amsterdam" i "Samanthę". Dwa ostatnie powinni kojarzyć raczej forumowicze związani z morzem. ;)
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

Runiq pisze: A teraz z innej beczki. Wielu ludziom nie podoba sie LP dlatego, że zdobyli popularność. Jeden gość z Jeden Osiem L (nie sugerujcie się tą grupą) powiedział: "Nie wypromujesz się - zostaniesz w undergroundzie. Wybijesz się i staniesz się sławny - nazwą to komerchą." Wydaje mi się, że te słowa mają odbicie nie tylko w HH.
no dobra, ja moze i underground metalu (punku, ska, reggae, rocka, ...) slucham, ale niemowie, ze wszycy co sie wybili to komercha, ale jak duzo kasy jest w grze to zespoly "sprzedaja" czasami swoja muze, bo wytwornia tak chce albo kapela zmieni styl muzy, bo sie zmieni moda.
a ci co sie wybili i mi sie podobaja to np. kazik (w Polsce to chyba kazdy go zna), acdc (jak ktos powie, ze nieznana kapela to sobie obejrzcie koncerty, ludzi od sceny do horyzontu, ok. 100.000 ludzi na niektorych koncertach), jimmy hendrix, bob marley, metallica, slipknot (POZA nowa plyta, bo ta jest skopana), system of a down, rammstein, sepultura, korn, i naprawde wiele innych...
moim zdaniem metalu niemozna pomieszac z hh, bo wyjdzie jakis dziwny mix, ktory jest do d*** (cenzura by laRy).
Radkoff
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2207328

Post autor: Radkoff »

"Stanął w ogniu nasz wielki dom.
Dom dla psychicznie i nerwowo chorych"

To jest akurat Gintrowski, ale poezja śpiewana też jest w pytkę....
Obrazek Ty... Ty... ZŁY jeden, oddaj nam edycję postów...
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

Hm, może by zrobić ankietkę kto kogo słucha z poezji śpiewanej? Ale musiałoby być dużo możliwości...
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

poezja spiewana.. hmm... szczerze to nie slucham ale wiem ze jest fajna. A nie slucham poniewaz nie znam autorow i tytułów fajnych piosenek.
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard

Służę pomocą... :]
Jacek Kaczmarski: 1766, Obława (cały cykl cztero-częściowy), Mury, Ballada Wrześniowa, Lekcja Historii Klasycznej, Krzyk, Zegar, Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego, Pompeje
Gintrowski: Przesłuchanie Anioła.

Więcej nie zdążyłem przed formatem ściagnąć. ;P
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

:twisted: :twisted: Grzegorz Turnau:
Znów wędrujemy, Soplicowo, Jestem synem mego ojca, Dotąd doszlismy, całe Cafe Sułtan:
1.W kawiarence "Sułtan"
2. Zostań ze mną
3. Przeprowadzka
4. Stacyjka Zdrój
5. O Kutno!
6. Średnie miasta
7. Pod twoim oknem
8. Natalia
9. Moja dziewuszka nie ma serduszka
10. Jesienna Dziewczyna
11. Idę cienistą stroną ulicy
12. Śmierć ptaka
13. Pejzaż bez ciebie
14. Zmierzch
15. List do jedzącej Eurydyki
Liryka, liryka, Śmierć na pięć, W muszelkach twoich dłoni, To tu, to tam, Noc, Naprawdę nie dzieje się nic, Bracka, Pejzaż horyzontalny, nie przenoscie nam stolicy do Krakowa, Dobra rada, Słowa, Atlantyda, Cichosza, Kawałek cienia, Jak linoskoczek, Między ciszą a ciszą, Ultima Tule i kilka innych - to są te które zdołałem ściagnać (w tym niezłą część ze strony Turnaua). Wszystkie są moje ulubione :lol: . Teraz słucham "Śmierć na pięć", a zaraz bedzie lecieć "Jestem synem mego ojca" aktualnie moja najulubieńsza ze wszystkich.
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

http://www.mp3.wp.pl <- jeden z najlepszych serwerow (darmowy + legalny) z muza, jak by co to nawet poezja spiewana jest.
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

nom wiem bylem tam :) ostatnio coraz czesciej.
Skorpinor
Pomywacz
Kontakt:

Rzecz bardzo mnie zastanawiająca, czemu w ankiecie nie ma blues'a?? Blues, Blues! Exist only blues! :D
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

W ankiecie nie ma wielu gatunków muzyki. Nie ma Dance'a, Soulk'u, R&B, Alternatywnego Rocka, ani Death Metalu (choć dwa ostatnie można zakwalifikować do kolejno: Rock i Metal). Poprostu autor tematu (wybaczcie, ale zapomniałem kto nim jest) nie przewidział wszystkiego. I tyle.

Co do bluesa i poezji śpiewaniej się nie wypowiem, bo nie interesuję się (ale to taki szczegół).
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

hehe autorem tego tematu jestem ja wielki i niezwykle niszacy dsadfga_atadf_a wiem juz chyba 2 albo 3 raz ktos mi to wypomina ze nie ma wszystkich gatunkow muzycznych no ale bez przesady wyobrazacie sobie jaka ta lista bylaby dluuuuuga :) nie musicie brac udzialu w ankiecie mozecie ja potraktowac jako ankiete retoryczna :D a wpisywac co i dlaczemu lubicie. Howgh! amen. i koniec z marudzeniem bo zniszcze bo to ja tu zadze a nie zaden b a z y l ani mat :) wybaczcie o wielcy admini i mody forum ale musialem nastraszyc uzytkownikow
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard

Mam dla Ciebie złą wiadomośc- nie masz żadnej władzy nad tematem. Nawet jeśli skasujesz wiadomoś go rozpoczynającą, to temat zostanie. :P
Skorpinor
Pomywacz
Kontakt:

Teraz bedą się kłucić kto ma władze. To oczywiste, że hacker :D .
Opowiem ciekawoste historyczną dotyczącej muzyki.

Kilka milionów lat temu, kiedy na Ziemi nie było jeszcze dinozaurów ulepił się
(własnymi rękoma) z gliny Skorpinorek - jak on to zrobił do dziś tej zagadki nie rozwiązały największe umysły świata. Baaa, nawet kopmutery i teologia tu nic nie pomogły. Ale nawiązując dalej do mojej opowieści.... Skorpinorek z początku był człowiekiem cichym, lękliwym, bezradnym w obec otaczającego go świata. Jednak z każdym kolejnym krokiem stawał się coraz bardziej pewny siebie. Zaczął dostrzegać to, czego nie widział na początku (ptaszki, wiewiórki i im podobne stworzenia). Skorpinor żył wyłącznie z tego co znalazł w lesie. Godzinami leżał sobie golutki w promieniach Słońca słuchając blues'owego ptaszka (bez skojarzeń prosze). Po jakimś czasie słuchanie tego ptaka stało się monotonnie nudne, czegoś mu brakowało. Tak, wiedział czego - akompaniamentu :D. Poszedł więc do lasu. Znalazł trzy różnej grubości bale i dwa wytrzymałe bambusowe kije. Położył bale pod drzewem i wtedy kiedy blues'owy ptaszek zaczynał swój koncert Skorpinorek przyłączał się do niego stukając w rytm bambusowymi kijamy w pale. Wychodziło im to świetnie. Baaa, okoliczne zwierzaki przychodziły posłuchać ich wspaniałej muzyki. Skorpinor był rządny dźwięków, nie ograniczał się tylko do bębenków (tak panie i panowie, to jemu zawdzęczamy tą nazwę :D). Wyrabiał to wciąż nowe instrumenty (gitarę, także i tą elektryczną :), saksofon, fortepian, harfe, klarnet, kontrabas) i jeszcze wiele innych, które przetrwały do dziś, i z których możemy korzystać :D.
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

ja sie ostatnio w Anthrax wkrecilem:) Znacie te kapele??
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

dsadfga_atadf_a pisze:hehe autorem tego tematu jestem ja
Ja bym sie do tego publicznie nie przyznawala na Twoim miejscu ;)

BTW. To 'suhasz' w samej ankiecie to tylko niesmaczny zart, prawda? to tak celowo, prawda? i w zadnym wypadku to nie jest blad ortograficzny, prawda?

(uwielbiam sie czepiac ortografii, no offence ment ;) ...this time at least :>)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
ODPOWIEDZ