Gry komputerowe ogólnie

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

No klimat miała taki zarąbisty, że pod jego wpływem zacząłem uczyc się otwierania zamków. Heh za 40 razem udało mi się otworzyć tą zasraną kłódkę. Tak tylko oddziałówują na człowieka dobre gierki.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
cwany-lis
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: cwany-lis »

jak tak miałem z Shenmue które sprawiło, że zacząłem oprócz chodzenia na siłownie trenować kickboxing i trwa to już tak od ponad półtora roku :D niesamowita gra, legenda która zmieniła moje życie 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja gram w klasyka przygodówek - Beneath a Steel Sky. Stara gierka ale nadal grywalna. Po przejściu gry zamierzam zaliczyć dawne przygodówki Indiana Jones i Webdream :D.

Oczywiście ciągle gram w Obliviona (7lvl Spellsword Mroczny Elf :D)
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

pojawił sie pierwszy trailer GTA IV (PS3, Xbox 360) i powiem, że nawet robi :)
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Pita pisze:pojawił sie pierwszy trailer GTA IV (PS3, Xbox 360) i powiem, że nawet robi :)
Jak znam życie, to wyjdzie w październiku, a PC-towcy będą musieli czekać gdzieś do maja :| Ale jeśli Rockstar się spisze, to kolejny raz mu wybaczymy :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

cholera wie, narazie R* nic nie mowi o PC, ale zapewne wyjdzie. Choc Liberty City Stories i Vice City Stories nie wyszly na PC. Ale ogolnie musze wreszcie kupic jakiegos porzadnego przenosianiaka, albo next-gena :oops:
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Pita pisze:cholera wie, narazie R* nic nie mowi o PC, ale zapewne wyjdzie. Choc Liberty City Stories i Vice City Stories nie wyszly na PC. Ale ogolnie musze wreszcie kupic jakiegos porzadnego przenosianiaka, albo next-gena :oops:
Nie no, to co wychodziło na PS2 i resztę konsol stacjonarnych zawsze się ukazywało na PC. LCS i VCS traktuję jako taką "mniejszą" poboczną serię i też nie czuję żalu, że jej na PC nie ma. Ale GTA4 bym nie darował. Ale smutne jest też, że coraz częściej musimy czekać na konwersję z konsol... Przynajmniej w przypadku GTA się przyzwyczaiłem :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Ravandil pisze:Ale smutne jest też, że coraz częściej musimy czekać na konwersję z konsol... Przynajmniej w przypadku GTA się przyzwyczaiłem :)
To jeszcze są jakieś gry z "gówna" które warte są pogrania na PC? Myślałem, że tylko GTA.

Oczywiście jest jeszcze Tekken seria i kilka gierek do popykania w kilka osób, ale niech to już będzie na konsolach.
Choć w sumie w Tekken5 na codzień chciałbym pograć :wink:
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

ale gra zapowiada się dobrze. Za to VCS i LCS to najlepiej sprzedające się budżetówki na PS2 . Tak odbiegają od tematu - musze przyznac ze oebcnie dobor sprzetu do grania przyprawia mnie o bol głowy bo zaówno oba przenośniaki - DS i PSP mają mase świetnych gier, nextegeny - Xbox 360, PS3 i Wii są megamocarne a przecież stare,dobre PS2 doskonale się wciąż trzyma ...

http://www.youtube.com/watch?v=oCyBNKg-w5k tu owy trailer jesli ktos go jeszcze nie widział...
Har Har Har
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

AC pisze:
Ravandil pisze:Ale smutne jest też, że coraz częściej musimy czekać na konwersję z konsol... Przynajmniej w przypadku GTA się przyzwyczaiłem :)
To jeszcze są jakieś gry z "gówna" które warte są pogrania na PC? Myślałem, że tylko GTA.

Oczywiście jest jeszcze Tekken seria i kilka gierek do popykania w kilka osób, ale niech to już będzie na konsolach.
Choć w sumie w Tekken5 na codzień chciałbym pograć :wink:
głupoty gadsz, oj głupoty, ale powiedzmy że wybacze Ci niewiedze....
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Pita pisze:a zaówno oba przenośniaki - DS i PSP mają mase świetnych gier,
W tym przypadku ja wolałbym raczej PSP. Wydaje mi się solidniejsze od DSa. Poza tym dośc wygodnie się na tym gra, bo rozłożenie przycisków jest mniej więcej takie jak w PlayStation. Grałem na konsoli kumpla i powiem, że boskie są kilkuosobowe sesje w Burnouta :) Grałem też w GTA: LCS, ale na dłuższą metę nie wiem, ile bym pograł. Bo jednak sterowanie w strzelaninie bez myszki to dla mnie jednak zbyt duża ekwilibrystyka (a palce mam dość zręczne, szczególnie w Tony Hawk's Pro Skater :P ). Gra OK, ale wolę "duże" GTA. Co nie zmienia faktu, że uważam PSP za świetny sprzęt :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Kurcze, ale z drugiej strony DS oferuje ciekawszy gameplay - dotykowy ekran, 2 ekrany, dmuchanie w glosniczek jest czesto ciekawe wykorzystywane - szczegolnie w przygodowkach, ktore odrodzily sie na DSie (tak wiem na PC nigdy nie umarly, za to na konsolach byly juz zadkoscia, lecz DS dał mocnego kopa)... wazne ze na obie jest kilka megamiodnych RPGów - a nowe w drodze. Choc i taka mrzylby mi sie przenosny Planescape :oops:
Har Har Har
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

GW
NWN1-2
SC 1-3
Evil island
i inne standardowe gry typu fallout,BG,icewind itp

IIII

SIMON THE SORCER(szymek czarodziel) z 3d włącznie :D

imo najlepszy text z 3d ,który puszczam sobie codziennie :D

"Kij ci w oko wielkolud"
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Pita pisze:głupoty gadsz, oj głupoty, ale powiedzmy że wybacze Ci niewiedze....
ok, więc oświeć mnie i wymień tytuły
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

AC pisze:
Pita pisze:głupoty gadsz, oj głupoty, ale powiedzmy że wybacze Ci niewiedze....
ok, więc oświeć mnie i wymień tytuły
zależy Ci chcesz dobre gry na konsole, czy konwersje tych na PC. Nie chce mi sie pisac cała noc (:P) wiec z brzegu jesli chodzi o konwersje z konsol na PC ciekawcyh gier: GTA, Tony hawk, Coliny, PESy, Star Wars: KOTORy, Jade Empire, Halo, Fable, Devil May Cry, Prince of Persia... Poza tym na PC niestety ukazuja się czesto zubozone konwerchy - jak chocby najnowszy Rainbow Six, czy Splinter Cell, ktore maja się nijak do wersji na Xboxa 360...

I powiedz z jakiego gatunku chcesz, pozniej Ci wypisze...(teraz zmykam, lecz czekam prawie zniecierpliwony xD)
Har Har Har
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Colin nie jest konwersją według mnie, z tego co wiem obie wersje pojawiły się pod koniec 1998 roku, były tworzone jednocześnie :P

W Prince of Persia grałem na PC, gdy jeszcze brylowały Pegasus i Amiga :P

GTA najpierw było na PC :P

Rainbow Six też był najpierw na PC :wink:

Z tego co wymieniłeś (w których ja powyżej nie wymieniłem) jedynie Fable mi się podoba, ale tylko w wersji na PC. (i oczywiście Tekken seria tylko na PS1-2-3 :P ).

Wymieniaj dalej, ale nie oszukuj, sprawdzaj swoje wiadomości.
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Obrazek
ODPOWIEDZ