Muzyka
-
- Majtek
- Numer GG: 3705860
- Kontakt:
Na Acid Drinkers ostatnio mam wielką podnietę. Słucham ich bardzo dużo i często. Podobają mi się wszystkie albumy zaczynając od Are You Rebel?, a skończywszy na Acidofili. I właśnie z tego ostatniego albumu pochodzi moja ulubiona piosenka Disease Foundation.
Jeśli chodzi o resztę polskiej muzyki, to też całkiem niedawno rozpocząłem na dobre słuchania Vadera. Kiedyś nie dostrzegałem ich muzycznego piękna. Natomiast teraz, po prawdziwym wsłuchaniu się w albumy, stwierdzam, że rzeczywiście każda piosenka jest inna i ma swój, wręcz niepowtarzalny, klimat. Choć Vader nie jest zespołem chrześcijańskim (a ja takich najczęściej słucham) bardzo go lubię. Zaraz za nimi plasuje się Armia z Tomaszem Budzyńskim na czele, 2Tm2,3 z Litzą na gitarce, Budzy i Trupia Czaszka (czyli jednoalbumowy projekt Budzyńskiego), no i oczywiście potężne Illusion.
Jeśli chodzi o resztę polskiej muzyki, to też całkiem niedawno rozpocząłem na dobre słuchania Vadera. Kiedyś nie dostrzegałem ich muzycznego piękna. Natomiast teraz, po prawdziwym wsłuchaniu się w albumy, stwierdzam, że rzeczywiście każda piosenka jest inna i ma swój, wręcz niepowtarzalny, klimat. Choć Vader nie jest zespołem chrześcijańskim (a ja takich najczęściej słucham) bardzo go lubię. Zaraz za nimi plasuje się Armia z Tomaszem Budzyńskim na czele, 2Tm2,3 z Litzą na gitarce, Budzy i Trupia Czaszka (czyli jednoalbumowy projekt Budzyńskiego), no i oczywiście potężne Illusion.
-
- Pomywacz
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Hammerfall i Rhapsody of Fire (bo tak to sie tera nazywa) = gaymetal (i plastykowe mieczyki). Tylko Sam'o'wara brakuje do kompletu
Co do Blindow, to lubie ich starsze dokonania. To co tera robia jest dla mnie zbyt... delikatne.
Mnie ostatnio spodobala sie "Kawaleria Szatana" Turbo A tak poza tym to bede pizgal w czwartek na koncercie w Kraqu, wiec jesli ktos z forum sie tam pojawi, to do zobaczenia gdzies wsrod moszujacych glow.
Co do Blindow, to lubie ich starsze dokonania. To co tera robia jest dla mnie zbyt... delikatne.
Mnie ostatnio spodobala sie "Kawaleria Szatana" Turbo A tak poza tym to bede pizgal w czwartek na koncercie w Kraqu, wiec jesli ktos z forum sie tam pojawi, to do zobaczenia gdzies wsrod moszujacych glow.
-
- Majtek
- Numer GG: 3705860
- Kontakt:
Właśnie. Też wystrzegam się tego typu zespołów. Mają dla mnie zbyt kiczowate podejście do sprawy i psychiczne spojrzenia na własny image. Jak na nich patrzę, to mi się chce zwyczajnie śmiać. Właśnie to, co powiedziałeś, Craw: plastikowe mieczyki, kolczugi i Rarrrgh! Za świat! Jeśli chodzi o Ślepców, to również mam podobne zdanie. Mętni, jednoliniowi, nijacy.Craw pisze:Hammerfall i Rhapsody of Fire (bo tak to sie tera nazywa) = gaymetal (i plastykowe mieczyki). Tylko Sam'o'wara brakuje do kompletu
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Zgadzam się! Już wolę topory i Valhallę, czyli zespół Bathory .Właśnie. Też wystrzegam się tego typu zespołów. Mają dla mnie zbyt kiczowate podejście do sprawy i psychiczne spojrzenia na własny image. Jak na nich patrzę, to mi się chce zwyczajnie śmiać. Właśnie to, co powiedziałeś, Craw: plastikowe mieczyki, kolczugi i Rarrrgh! Za świat! Jeśli chodzi o Ślepców, to również mam podobne zdanie. Mętni, jednoliniowi, nijacy.
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Z wikingowych klimatow grzechem jest nie znac:
OTYG
VINTERSORG
STORM
HAGGARD
Polecam. Czysta ekstaza.
OTYG
VINTERSORG
STORM
HAGGARD
Polecam. Czysta ekstaza.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Bosman
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Skoro lubisz Primusa, to goraco polecam NOMEANSNO. A takze wegierski zespol Trottel, choc moze byc trudny do zdobycia.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Bosman
-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:
Zapomniales o tym, ze wsrod polskich zespolow najwyzszy poziom prezentuje Behemoth (pomijajac kwestie gatunkow muzycznych,i tak jest to polski wykonawca, ktory zdobyl najwyzsze uznanie na swiecie, pomijajac mzoe chopina, choc nie jestem pewny), a przed muzyka, ktora wymieniles - przynajmniej w kategorii ciezkiego grania - znajduje sie Decapitated, Lux Occulta, Vesania, Thy Disease, Yattering, zapewne tez Lost Soul, Crionics, Hate, Sceptic.Visius pisze:Choć Vader nie jest zespołem chrześcijańskim (a ja takich najczęściej słucham) bardzo go lubię. Zaraz za nimi plasuje się Armia z Tomaszem Budzyńskim na czele, 2Tm2,3 z Litzą na gitarce, Budzy i Trupia Czaszka (czyli jednoalbumowy projekt Budzyńskiego), no i oczywiście potężne Illusion.