Homoseksualizm

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Brzoza pisze:Co nie zmienia faktu że hetero mają swoje dzieci.
Klamiesz.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Hetero maja własne dzieci ??
Serio ??
A ja myślałem że to Stalin jest ojcem wszystkich polskich dzieci

A tak na marginesie nikogo nie obrażając: Brzoza... jak wpadłeś na tak zaskakującą myśl ? :D:D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Brzoza »

nie denerwujcie mnie. :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Zajcew
Marynarz
Marynarz

Post autor: Zajcew »

To, ze spoleczenstwo ma zla moralnosc, tzn ze trzeba pracowac nad moralnoscia, a nie traktowac kogos niesprawiedliwie, bo ludzie maja nieodpowiednie podejscie do sprawiedliwosci spolecznej.
Mógłbym ci odpowiedzieć tak jak sam odpowiedziałeś wcześniej, bez podawania argumentów-to źle uważasz. Ale perfidny nie jestem. Nie wiem czy uważasz, że twoje zdanie to jakaś ostateczna forma prawdy, ale tak nie jest. Bo już np. według mnie społeczeństwo ma rację. Mógłbyś mówić o niesprawiedliwości i moralności gdybyśmy siłą leczyli homoseksualistów w psychiatrykach albo zamykali ich w obozach zaglady. Jak na razie to społeczeństwo broni swoich wartości.
A tak poza tym - nie ma się co oszukiwać, homoseksualizm nie jest normalną rzeczą.

POdobnie jak zielonookosc i leworecznosc, nie mowiac o rudowlososci.
Będę się powtarzał, ale co tam. Homoseksualizm nie jest normalny, bo stoi w sprzeczności z podstawową funkcją życia-reprodukcją. Jest to defekt, natomiast kolor włosów czy oczu to efekt ewolucji i zróżnicowania genetycznego. A dominującą rękę wykształcamy ot tak po prostu w dzieciństwie. Poza tym nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek kiedyś udowodnił, że homoseksualizm ma podłoże genetyczne(ale jeśli się mylę to oświećcie mnie).
Ostatnio zmieniony czwartek, 22 marca 2007, 21:07 przez Zajcew, łącznie zmieniany 2 razy.
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

A co do twojej definicji naturalnosci,brzozo, to i tak sie nie zgodze, bo wyznacznikiem naturalnosci jest raczej wystepowanie czegos w swiecie przyrody, a nie jakis wydumany sens roznych rzeczy :].
Brzoza
Bosman
Bosman

Zajcew ma taki sam pogląd, więc nie atakuj tylko mnie ;) Ty z dziwnym nickiem z jednym slashem.
Alucard
Bosman
Bosman

Brawo Zajcew
Zgadzam się z tobą w stu procentach... ale to że nie jest biologicznie normalny nie daje mi prawa do potępiania go...
dlatego staram sie być neutralny

PS.Ciekawy awatar Zajcew... Czyżby z nowej świetnie zapowiadającej się gierki ? :D:D (Trzeba śledzić zdarzenia w branży, co nie ?)
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Bo już np. według mnie społeczeństwo ma rację.
A wedlug mnie nie. Czemu? Bo dostatecznie wiele razy wymyslilo sobie jakies bzdury, ktorych potem nie chcieli zmieniac, bo uznali, ze to jest tradycja i tak juz powinno byc. Bylo niewolnictwo, byla nierownosc kobiet i mezczyzn, byla wyzszosc rasy bialej nad czarna i lepszosc katolicyzmu nad poganstwem. Obecnie tych rzeczy juz nie ma, wiec jednak tak do konca racji nie mieli - co pokazuje, ze moje stwierdzenie o braku racji spoleczenstw jest logiczniejsze niz twoje.
Mógłbyś mówić o niesprawiedliwości i moralności gdybyśmy siłą leczyli homoseksualistów w psychiatrykach albo zamykali ich w obozach zagłlady.
To formy radykalne, ale nie zmieniaja one faktu, ze uwazajac homoseksualistow za gorsza czesc spoleczenstwa i uznjac ich pary za nierownowazne parom heteroseksualnom jest to niesprawiedliwe.
Jak na razie to społeczeństwo broni swoich wartości.
Co nigdy sie nie udaje...
Homoseksualizm nie jest normalny, bo stoi w sprzeczności z podstawową funkcją życia-reprodukcją
Uwazam, ze jako ludzie powinnismy sie - zgodnie ze swoimi ambicjami - wybijac ponad podstawowe prawa przyrody i byc czyms wiecej niz zwierzetami :].
Jest to defekt
I takowe w przyrodzie maja sie wyjatkowo dobrze :).
Alucard
Bosman
Bosman

Po raz kolejny sie nie zgadzamy Darth
Ambicje ambicjami a homoseksualizm nie jest w pełni normalny min. dlatego że przeczy podstawowej idei istnienia- PROKREACJI

TO ŻE MAMY JAKIEŚ AMBICJE NIE ZNACZY, ŻE MUSIMY ODRZUCAĆ WSZELKIE INSTYNTY... potrzeba rozmnażania jest poza tym nie znaczy że jesteśmy zwierzętami...

A co do ANIME- Mononoke, Nausica, Naruto i FINAL FANTASY... aha...i Ninja Scroll :D
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Po raz kolejny sie nie zgadzamy Darth
Chyba nie uwazasz, ze to zle, prawda? ;)
podstawowej idei istnienia- PROKREACJI
Filozofia sie zapatruje nieco inaczej. Znaczna czesc ludzi uznaje, ze sa istotniejsze idee niz wydanie na swiat potomstwa. Ale to taki defekt, nienaturalnosc jak to ktos wczesniej okreslil ;].
TO ŻE MAMY JAKIEŚ AMBICJE NIE ZNACZY, ŻE MUSIMY ODRZUCAĆ WSZELKIE INSTYNTY... potrzeba rozmnażania jest poza tym nie znaczy że jesteśmy zwierzętami...
Jakbys zastosowal w paru miejscach interpunkcje mysle, ze to zdanie stalo by sie zrozumiale.
Zajcew
Marynarz
Marynarz

Post autor: Zajcew »

Obecnie tych rzeczy juz nie ma, wiec jednak tak do konca racji nie mieli - co pokazuje, ze moje stwierdzenie o braku racji spoleczenstw jest logiczniejsze niz twoje.
Postęp jest nieunikniony co nie zawsze znaczy, że jest lepszy. Za parę lat rząd może zalegalizować coś co ci nie będzie pasować i wtedy ty będziesz z hukiem protestować przeciw temu, a ludzie będą cię przekonywali twoimi własnymi argumentami. Wszystko jest względne, nie ma bezwzględnej prawdy ani moralności, jest tylko to co ludzie uważają za słuszne w danej chwili.Może np. za 100 lat homoseksualizm będzie uważany za normalny na całym świecie, ale już za 200 lat ludzie bedą tak manipulować swoim kodem genetycznym by homoseksualiści już się nie rodzili.Pomyśl o tym.
Uwazam, ze jako ludzie powinnismy sie - zgodnie ze swoimi ambicjami - wybijac ponad podstawowe prawa przyrody i byc czyms wiecej niz zwierzetami :].
Tutaj zgadzam się z Alucardem. Może pod względem intelektualnym powinniśmy być ponad zwierzętami. A co do tego drugiego-jeśli chcesz wybijać się ponad prawa przyrody to idź przetransplantuj mózg w ciało robota i ogłoś się wszechpotężnym bogiem, który stoi ponad wszelkimi prawami natury. Czy chcesz tego czy nie to z punktu widzenia biologii jesteśmy zwierzętami.
I takowe w przyrodzie maja sie wyjatkowo dobrze Smile.
Tak zwłaszcza te niemowlęta rodzące się bez gałek ocznych albo dwugłowe i pięcionogie krowy.
ale to że nie jest biologicznie normalny nie daje mi prawa do potępiania go...
dlatego staram sie być neutralny
Prawda, dlatego staram się ich nie potępiać.Przynajmniej do momentu, w którym puszczają mi nerwy.Potem to już działanie w afekcie. Czasem nie dziwię się, że ludzie atakują gejów kiedy mają już po prostu dosyć tej całej awantury. Natomiast nie mogę już powiedzieć,że jestem neutralny bo opowiadam się po jednej ze stron.

PS.
PS.Ciekawy awatar Zajcew... Czyżby z nowej świetnie zapowiadającej się gierki ? Very HappyVery Happy (Trzeba śledzić zdarzenia w branży, co nie ?)
Dzięki, ale gierka fajna chociaż już nie taka nowa bo zeszłoroczna. Szkoda, że nie mam PS3
Ostatnio zmieniony czwartek, 22 marca 2007, 21:47 przez Zajcew, łącznie zmieniany 1 raz.
Miśko
Majtek
Majtek

Post autor: Miśko »

Pod jakim wzgledem?
Może nie tyle sam homoseksualizm, co towarzysząca mu oprawa typu parady czy plakaty "Ty lesbo/pedale". Dla mnie to idiotyczne i do niczego nie prowadzi (chyba, że celem środowisk homoseksualnych jest kreowanie się na biedne ofiary systemu).
powinni byc traktowani jak normalna para, jako malzenstwo
Byle nie nazywało się to małżeństwem.

Strony 16 już mi się nie chciało czytać. Było coś ciekawego?
"Nie."
- Wiele osób.
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Wszystko jest względne, nie ma bezwzględnej prawdy ani moralności,
Zgodze sie :].
Tak zwłaszcza te niemowlęta rodzące się bez gałek ocznych albo dwugłowe i pięcionogie krowy.
Tego typu defekt to zupelnie cos innego niz 'defekt' homoseksualizmu.
Plomiennoluski
Mat
Mat

Post autor: Plomiennoluski »

Taka mała dygresja, pary homoseksualne zdażają sie w przyrodzie, wśród zwierząt. Nie jest to zbyt częste zjawisko, wręcz rzadkie, ale występuje, pary takie nie mają szans na potomstwo z racji swego wyboru i w ten sposób wypadają z łańcucha ewolucyjnego i puli genów.

Jeśli wierzymy w teorie Darwina to nie oszukujmy się, jesteśmy zaledwie małpami, które nauczyły się mówić uuk na sto tysięcy sposobów i uzywać narzędzi oraz wymieniły futro oraz siłe na podrasowana wyobraźnię. Tak wiec ogromna część zachowań ze swiata zwierzęcego może tłumaczyć nasze obecne zachowania.
K.M.N.

Don't make me dance on your grave...
Brzoza
Bosman
Bosman

Płomiennołuski pisze:Jeśli wierzymy w teorie Darwina to nie oszukujmy się, jesteśmy zaledwie małpami, które nauczyły się mówić uuk na sto tysięcy sposobów i uzywać narzędzi oraz wymieniły futro oraz siłe na podrasowana wyobraźnię. Tak wiec ogromna część zachowań ze swiata zwierzęcego może tłumaczyć nasze obecne zachowania.
Nic orginalnego, ale ja tak własnie uważam.
W jednym programie w tivi mówili o tym jak nauczyć małpy mówic i logicznie myśleć. Film zakonczono słowami: "Jednak po co uczyć szympansy ludzkiego języka i znaków, skoro umiałyby powiedzieć tylko o tym czego pożądają?"
Gdy się dłużej zastanowiłem, uznałem że człowiek właśnie robi to czego pożąda. Piszę teraz bo chcę tego, bo chce znać, poządam dyskusji. Mówię, bo chcę.
Alucard
Bosman
Bosman

Masz rację- Goryle także mają skłonności homoseksualne, a nie są tak daleko od człowieka. Ale należy zauważyć, że...
PRIMO- Są to niezwykle rzadkie przypadki
SECUNDO- Takie związki (patrzymy póki co na biologizm) są bezproduktywne i nie prowadzą do niczego innego jak rozładowania napięcia seksualnego

Skoro szukamy analogi do świata zwierząt to związki narzucają się od razu
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Prokreacja, sr...cja. Ilu z was uprawia seks tylko po to, azeby miec dzieci? Jesli prokreacja jest wyznacznikiem zachowan seksualnych - jedynym - seks nie sluzacy prokreacji zatem nalezaloby uznac za rownie nienaturalny co homoseksualizm. Juz widze, jak na to sie zgadzaja ludzie. Ale logika nie jest mocna strona tej dysputy. Z drugiej strony, jedynie osoby wysoce homoseksualne - niski procent - mialyby jakies problemy z prokreacja. Wiekszosc homosiow o ktorych slyszalem w otoczeniu ma rodziny i dzieci.
Juz nie mowiac o tym, ze za duzo na swiecie tej prokreacji, jeszcze z 10 miliardow i zaczniemy sie dlawic wlasnym g....

To tyle reakcji emocjonalnej, sorki jesli kogos obrazilem ;) Czekam teraz na flejmy ;)
ODPOWIEDZ