Scenariusze...

To forum przeznaczone na dyskusje dotyczące prowadzenia i przygotowywania rozgrywki. Tematy tylko dla Mistrzów Gry.
mrufon
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6025304
Kontakt:

SCENARIUSZE

Post autor: mrufon »

Szukam chętnych do wymienienia się scenariuszami do uniwersów fantasy. Nie mam czasu pisać a grać trzeba.
Nie mogą to być przygody a'la demoniczna horda. Walki jak najmniej, więcej do dedukcji. Ze swej strony służę także kilkoma.

[Temat raczej do KGF niż do OT ;-) - dop. MAd Phantom]
"Życie przecieka między palcami, gdy nie turlasz kostkami" - Platon ;)

I am the Anti-Pope, Zlad the 666th!
Rallat
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Rallat »

Polecam przejrzenie kilku archiwalnych numerów DMG. Z pewnością coś znajdziesz. :wink: Jeśli nie to, co Cię interesuje, to z pewnością "coś". :P
"To była wolność. Utrata całej nadziei była wolnością..."
Runiq
Bombardier
Bombardier

Linki do scenariuszy

Post autor: Runiq »

Bardzo bym prosił o podawanie linków do scenariuszy wyszperanych w sieci w tym temacie. Kto wie, może znajdzie się jakiś ciekawy scenariusz dla każdego MG.
Frog
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Frog »

wpisz w google "rpg przygody" albp ""nazwa systemu" przygody" i sie wyswietli mnostwo linkow.
Pozdrawiam!
Sephiroth Rioth
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Sephiroth Rioth »

http://www.wiedzmin.rpg.pl/
po lewej klikasz na "przygody" i masz mase scenariuszy które można wykożystać nie tylko do W:GW :)
life is brutal and full of zasadzkas...and sometimes kopas w dupas, a za każdym kornerem czai się danger

(^_^)-|---- ,,,(';...;'),,,
Eberk
Majtek
Majtek
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Eberk »

Wiesz co ty nie szukaj w internecie linków do scenariuszy bo to niczemu nie służy, ja to sądze że najlepiej to sdamemu zrobić przygodę bo wtedy niedoj że ma się satysfakcje z tego co się zrobił to jeszcze wiesz o co chodzi w tej przygodzie chodzi. Ja nie weim w co ty grasz bo ja to w D&D i to tam tworzy siębardzo fajnie scenariusze.

No to cześć!!!!!!!
Darkon
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Darkon »

Ja też jestem za wymyślaniem własnych, chociaż czasami naprawde jest ciężko coś wymyśleć, ja jak już do tego dochodzi to wymyślam scenariusze na zasadzie wzoru:
Nazwa: chyba nie trzeba tłumaczyć
Motyw: po co gracze wchodzą w tą przygode
Tło: gdzie cała przygoda ma miejsce
Bohaterowie: npc którzy mają spory udział w przygodzie można ich opisać najwet troche bardziej szczegółowo
Przeciwnicy: hmm... jakieś nie jasności ?
Cele: co gracze majazrobić żeby przygoda zakończyła sięsukcesem ja zazwyczaj daje tutaj kilka punktów i podpisuje co trzeba zrobić i czasami od razu pisze ile pd za to
Konspekt: jeśli ktoś nie rozumie znaczenie tego słowa to znaczy ono szkic/zarys czyli pokrótce można tu opisać całą przygode

jak u mnie to ten wzór sprawdził się narazie w Wampirze: Maskaradzie bo w innych sys nie próbowałem. Mi to sporo ułatwiało robote bo przynajmniej wiadomo nad czym trzeba myśleć a nie wymyślać strzępki informacji a później jeszcze dłużej zastanawiać się jak z tego zrobić coś porządnego.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Ja właśnie też szukam linków z przygodami (scenariuszami).
Najlepiej jak by to były linki przygód do Kryształów Czasu.
Jak ktoś ma to też proszę o podanie linka.

Pozdrawiam.
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

http://wfrp.klub.chip.pl/scenario.htm całkie fajne scenariusze do warhamca

http://www.wiezasnow.prv.pl/download.php w tych kwartalnikach też są fajne przygody
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

A nie znasz linków z przygodami do KRYSZTAŁÓW CZASU? Bo ja za bardzo nie zanam znam tylko kilka.

Pozdrawiam.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Ale co to za problem znaleźć jakikolwiek scenariusz w realiach fantasy i go przerobić, aby do dowolnego systemu pasował?

Prowadziłam kiedyś przygodę stworzoną domyślnie do WFRP, a graliśmy wtedy w KC. Jak się ma odrobinę wyobraźni, to nawet scenariusz jakiegoś cyberpunka da się w świecie fantazy poprowadzić :>
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
mrufon
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6025304
Kontakt:

Post autor: mrufon »

Zdecydowana większośc przygód do fantaziaków nadaje się bardzo łatwo do przerobienia. Wielokrotnie tak czyniłem z przygodami do dedeków, czy warhammera, przerabiając je na KC, jeszcze kiedy grałem w ten sys.
No, tyle, że trzeba chciec.
"Życie przecieka między palcami, gdy nie turlasz kostkami" - Platon ;)

I am the Anti-Pope, Zlad the 666th!
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

ja dość często przerabiam Wiedźmina bądź D&D do realiów warhamca i całkiem fajosko wychodzi.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Mrufon i Falka:

Tak wiem ale takie orginajne są lepsze, wiesz mniej myślenia i w ogóle ale też przerabiałem dużo razy scenariusze do KC, ale najlepsze są takie już zrobione do KC. Masz już wykreowanych bohaterów i takie tam rzeczy i nie czeba nad niczym myśleś. Ale skorzystam z waszej propozycji i poprzerabiam scenariusze.

Pozdrawiam i dzięki za radę.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

http://fantasy.elixir.int.pl/articles.php?id=67 - Sto pomysłów na przygody nadających się do każdego systemu fantasy.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Rodic pisze:Tak wiem ale takie orginajne są lepsze, wiesz mniej myślenia i w ogóle
Ależ nie bój się, myślenie nie boli!
Fakt, scenariusze stricte do KC są ok, ale to jest pójście na łatwiznę. MG, który prowadzi tylko cudze, gotowe przygody nie jest dobrym MG - takie coś świadczy o lenistwie i braku wyobraźni.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

W najnowszej (77) Tawernie bedzie kilka scenariuszy - do KC, Fantasy/słowiański, NS, WFRP i nie pamietam co wiecej :P
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
ODPOWIEDZ