Na jaką grę czekacie?
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Bosman
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Ciekawe, jakby toto wyglądało Jeśli równie paskudnie, jak pierwowzór to bardzo dziękuję za takie coś. Poza tym, to hack'n'slash, a wiadomo, że takie gry w 3D to nie to samo... I "sklilowanie aks fajtingu" też wyglądało by inaczej . Poza tym zgadzam sie z Heimdallem - jest w co grać, w szczególności młodsi gracze. W końcu trzeba pozaliczać te Baldursy, Fallouty i resztę klasykiShadow12 pisze:Ja czekam na Tibie 3D ale taka zupełnie inną i zajebistą jak World of Warcraft
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Fundacja "Mam Marzenie" przedstawia...
Marzenie Balduromaniaka!
Chcę od życia już tylko Baldura 3. Ale żeby był tak dobry, jak 1 i 2. I żeby się nazywał tak fajnie. I żeby nie był w żadnym lamerskim "3D", tylko w starym, dobrym 2D. Ale się pewnie nie doczekam... Chlip. Dziś już ludzie nie potrafią robić dobrych cRPG, tylko brać fabułę prostą jak konstrukcja cepa, wyrzucać z niej resztki zwrotów akcji, pakować mnóstwo cynkowskich graficznych cudeniek i "leć, wspaniały, rozdmuchany marketingiem, płytki, głupi klonie Diablo!!!". Nieliczne wyjątki tylko potwierdzają regułę. Ale ja czekam cierpliwie na powrót Wielkiego Baldura.
PS. I uważam Dark Alliance na PS2 za przestępstwo, które powinno być ścigane listem gończym we wszystkich krajach świata pod karą śmierci!
Marzenie Balduromaniaka!
Chcę od życia już tylko Baldura 3. Ale żeby był tak dobry, jak 1 i 2. I żeby się nazywał tak fajnie. I żeby nie był w żadnym lamerskim "3D", tylko w starym, dobrym 2D. Ale się pewnie nie doczekam... Chlip. Dziś już ludzie nie potrafią robić dobrych cRPG, tylko brać fabułę prostą jak konstrukcja cepa, wyrzucać z niej resztki zwrotów akcji, pakować mnóstwo cynkowskich graficznych cudeniek i "leć, wspaniały, rozdmuchany marketingiem, płytki, głupi klonie Diablo!!!". Nieliczne wyjątki tylko potwierdzają regułę. Ale ja czekam cierpliwie na powrót Wielkiego Baldura.
PS. I uważam Dark Alliance na PS2 za przestępstwo, które powinno być ścigane listem gończym we wszystkich krajach świata pod karą śmierci!
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
-
- Tawerniany Leśny Duch
Niestety doświadczenie uczy nas, że sequele dorabiane po latach to tylko odcinanie kuponów od dawnej sławy... Wiadomo, że Fallout 3 albo BG 3 nie miałyby takiego klimatu, bo przecież pierwowzór obrósł legendą... Ale nigdy nie mów nigdy. I zgadzam się z Tevery Bestem - Dark Alliance to wielokrotny gwałt na dobrym smaku, podobnie jak Fallout: BoS. Wysłał ktoś już jakieś listy gończe?scooly pisze:Na co czekam? Tylko i wyłącznie na Jagged Alliance 3!
Ale na takie, które będzie godnym następcą JA2...
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Ja czekam na dwie gry cRPG:
Warhammer Online
Dragon Age
W przypadku pierwszej sama nazwa wskazuje dlaczego warto czekac. Nad druga od czterech lat pracuja mistrzowie z BioWare. Jak sami twierdza jest to ich najambitniejsze, jak dotad, dzielo. Zapowiadaja nowa jakosc, przelom, kamien milowy w historii gatunku. Coz... ciekawe co z tego wyjdzie.
Warhammer Online
Dragon Age
W przypadku pierwszej sama nazwa wskazuje dlaczego warto czekac. Nad druga od czterech lat pracuja mistrzowie z BioWare. Jak sami twierdza jest to ich najambitniejsze, jak dotad, dzielo. Zapowiadaja nowa jakosc, przelom, kamien milowy w historii gatunku. Coz... ciekawe co z tego wyjdzie.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Majtek
rpg
Czekam na dwie polskie gierki:
The Witcher (wiedźmin)
Two Worlds
Oraz na Warhammera Online i być może Baldur's Gate 3 i Planescape: Torment 2, ale te dwa ostatnie to raczej marzenia
The Witcher (wiedźmin)
Two Worlds
Oraz na Warhammera Online i być może Baldur's Gate 3 i Planescape: Torment 2, ale te dwa ostatnie to raczej marzenia
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Zgadzam się z przedmówcą. Ktoś zarzucił, że jest krótka bo tylko 30 godzin na przejście. A ja powiadam, że ta liczba jest w rzeczywistości po dwakroć 30 albowiem powiada prorok Jebediasz "I wiedzcie iż Bioware w grze jednej 2 ścieżki umieści i obie poznać za jednym razem nie lza!" a gdy wziąść pod uwagę słowa proroka Ezechiela "I trzy zakończenia w Imeprium Jadeitu spotkasz!" to nagle może się okazać, że hardcorowcy wycisną z niej 90 godzin, i to za każdym razem grając inaczej!
PS. Jeszcze tylko 12 dni do premiery:D
A co do Witchera - mam nadzieje, że potwory nie będą z gumy
PS. Jeszcze tylko 12 dni do premiery:D
A co do Witchera - mam nadzieje, że potwory nie będą z gumy
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
-
- Majtek
- Numer GG: 3705860
- Kontakt:
Ponoć najnowsze Jedi Knights ma być w wersji choć trochę upodabniającej tą grę do cRPGów. Jako, że jestem wielkim fanem tych nieskomplikowanych gier, czekam na nią z wypiekami na twarzy.
Lubię sobie pobiegać z mieczem świetlnym, zrobić ciekawy klimat, wczuć się w swoją postać i postępować jak prawdziwy Jedi podczas życiowych misji. To dla mnie ucieczka od ponurej rzeczywistości i spełnienie najskrytszych marzeń.
Lubię sobie pobiegać z mieczem świetlnym, zrobić ciekawy klimat, wczuć się w swoją postać i postępować jak prawdziwy Jedi podczas życiowych misji. To dla mnie ucieczka od ponurej rzeczywistości i spełnienie najskrytszych marzeń.
-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
pierwsze recenzje już są, gra jest niewiele rozbudowana w stosunku do pierwowzoru z Xboxa, ale jeśli ktoś nie grał na Xie zapewne mu się spodoba.BAZYL pisze:Ja się czaję na Jade Empire - niby nie jest o tej gierce zbyt głośno, ale BioWare potrafi robić dobre erpegi i temu nie zaprzeczy nikt.
Har Har Har
-
- Tawerniany Leśny Duch
-
- Bosman
- Kontakt:
Jak dla mnie w Jade Empire najbardziej najciekawiej zapowiadają się:
-system walki, który zapowiada się wyśmienicie
-orientalny klimat, którego w grach niewiele uswiadczysz
-2 ścieżki dobra i zła (zgadnijcie, którą podąże?)
-John Clease podkłada głos pod jedną z postaci!
-Pierwsza gra, w której można romansować we wszelkich kombinacjach (tak nawet facet facet, ale nie wiem czy będe to chciał sprawdzać, chociaż w sumie jestem tolerancyjny więc czemu nie za 3 razem?)
-mówiełem już o udziale Johna Clease?
-kto z was nie chciał być Jackiem Chanem
-jest styl pijanego mistrza!
-system walki, który zapowiada się wyśmienicie
-orientalny klimat, którego w grach niewiele uswiadczysz
-2 ścieżki dobra i zła (zgadnijcie, którą podąże?)
-John Clease podkłada głos pod jedną z postaci!
-Pierwsza gra, w której można romansować we wszelkich kombinacjach (tak nawet facet facet, ale nie wiem czy będe to chciał sprawdzać, chociaż w sumie jestem tolerancyjny więc czemu nie za 3 razem?)
-mówiełem już o udziale Johna Clease?
-kto z was nie chciał być Jackiem Chanem
-jest styl pijanego mistrza!
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Nie zgodze się - w Falloucie 2 mogłes spędzić noc do wyboru z chłopcem lub dziewczynką, a nad ranem przyłapywał was ojciec i zmuszał do śłubu... Niealzeżnie jakiej byliście płci...Perzyn pisze:-Pierwsza gra, w której można romansować we wszelkich kombinacjach (tak nawet facet facet, ale nie wiem czy będe to chciał sprawdzać, chociaż w sumie jestem tolerancyjny więc czemu nie za 3 razem?)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Bosman
- Kontakt:
Kajam się i przepraszam. Zatem zmieniam to z pierwszej na jedną z nielicznych.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
-
- Pomywacz
- Kontakt: