Na jaką grę czekacie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Shadow12
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Shadow12 »

Ja czekam na Tibie 3D ale taka zupełnie inną i zajebistą jak World of Warcraft :D
Obrazek
"Dlaczego świat jest nudny, bo ludzie są nudni dlaczego ludzie są nudni, bo świat jest nudny"
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Toś mnie chłopie rozśmieszył :lol: . Żeby czekac na Tibię 3D trzeba miec coś z garem, nie? Masz wiele darmowych gier MMORRG w 3D duzo lepszych niż Tibia. Poza tym, nie przeklinaj!

A ja nie czekam teraz na żadnego cRPGa. Po co, skoro mam w co grać :wink: ?
...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Shadow12 pisze:Ja czekam na Tibie 3D ale taka zupełnie inną i zajebistą jak World of Warcraft :D
Ciekawe, jakby toto wyglądało :P Jeśli równie paskudnie, jak pierwowzór to bardzo dziękuję za takie coś. Poza tym, to hack'n'slash, a wiadomo, że takie gry w 3D to nie to samo... I "sklilowanie aks fajtingu" też wyglądało by inaczej :) . Poza tym zgadzam sie z Heimdallem - jest w co grać, w szczególności młodsi gracze. W końcu trzeba pozaliczać te Baldursy, Fallouty i resztę klasyki :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Fundacja "Mam Marzenie" przedstawia...
Marzenie Balduromaniaka!
Chcę od życia już tylko Baldura 3. Ale żeby był tak dobry, jak 1 i 2. I żeby się nazywał tak fajnie. I żeby nie był w żadnym lamerskim "3D", tylko w starym, dobrym 2D. Ale się pewnie nie doczekam... Chlip. Dziś już ludzie nie potrafią robić dobrych cRPG, tylko brać fabułę prostą jak konstrukcja cepa, wyrzucać z niej resztki zwrotów akcji, pakować mnóstwo cynkowskich graficznych cudeniek i "leć, wspaniały, rozdmuchany marketingiem, płytki, głupi klonie Diablo!!!". Nieliczne wyjątki tylko potwierdzają regułę. Ale ja czekam cierpliwie na powrót Wielkiego Baldura.

PS. I uważam Dark Alliance na PS2 za przestępstwo, które powinno być ścigane listem gończym we wszystkich krajach świata pod karą śmierci!
scooly
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: scooly »

Na co czekam? Tylko i wyłącznie na Jagged Alliance 3!

Ale na takie, które będzie godnym następcą JA2... :roll:
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

scooly pisze:Na co czekam? Tylko i wyłącznie na Jagged Alliance 3!

Ale na takie, które będzie godnym następcą JA2... :roll:
Niestety doświadczenie uczy nas, że sequele dorabiane po latach to tylko odcinanie kuponów od dawnej sławy... Wiadomo, że Fallout 3 albo BG 3 nie miałyby takiego klimatu, bo przecież pierwowzór obrósł legendą... Ale nigdy nie mów nigdy. I zgadzam się z Tevery Bestem - Dark Alliance to wielokrotny gwałt na dobrym smaku, podobnie jak Fallout: BoS. Wysłał ktoś już jakieś listy gończe? :P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Ja czekam na dwie gry cRPG:
:arrow: Warhammer Online
:arrow: Dragon Age
W przypadku pierwszej sama nazwa wskazuje dlaczego warto czekac. Nad druga od czterech lat pracuja mistrzowie z BioWare. Jak sami twierdza jest to ich najambitniejsze, jak dotad, dzielo. Zapowiadaja nowa jakosc, przelom, kamien milowy w historii gatunku. Coz... ciekawe co z tego wyjdzie.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Behemoth
Majtek
Majtek

rpg

Post autor: Behemoth »

Czekam na dwie polskie gierki:
:arrow: The Witcher (wiedźmin)
:arrow: Two Worlds
Oraz na Warhammera Online i być może Baldur's Gate 3 i Planescape: Torment 2, ale te dwa ostatnie to raczej marzenia :P
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Ja się czaję na Jade Empire - niby nie jest o tej gierce zbyt głośno, ale BioWare potrafi robić dobre erpegi i temu nie zaprzeczy nikt.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Zgadzam się z przedmówcą. Ktoś zarzucił, że jest krótka bo tylko 30 godzin na przejście. A ja powiadam, że ta liczba jest w rzeczywistości po dwakroć 30 albowiem powiada prorok Jebediasz "I wiedzcie iż Bioware w grze jednej 2 ścieżki umieści i obie poznać za jednym razem nie lza!" a gdy wziąść pod uwagę słowa proroka Ezechiela "I trzy zakończenia w Imeprium Jadeitu spotkasz!" to nagle może się okazać, że hardcorowcy wycisną z niej 90 godzin, i to za każdym razem grając inaczej!

PS. Jeszcze tylko 12 dni do premiery:D

A co do Witchera - mam nadzieje, że potwory nie będą z gumy :P
Visius
Majtek
Majtek
Numer GG: 3705860
Kontakt:

Post autor: Visius »

Ponoć najnowsze Jedi Knights ma być w wersji choć trochę upodabniającej tą grę do cRPGów. Jako, że jestem wielkim fanem tych nieskomplikowanych gier, czekam na nią z wypiekami na twarzy.

Lubię sobie pobiegać z mieczem świetlnym, zrobić ciekawy klimat, wczuć się w swoją postać i postępować jak prawdziwy Jedi podczas życiowych misji. To dla mnie ucieczka od ponurej rzeczywistości i spełnienie najskrytszych marzeń.
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

BAZYL pisze:Ja się czaję na Jade Empire - niby nie jest o tej gierce zbyt głośno, ale BioWare potrafi robić dobre erpegi i temu nie zaprzeczy nikt.
pierwsze recenzje już są, gra jest niewiele rozbudowana w stosunku do pierwowzoru z Xboxa, ale jeśli ktoś nie grał na Xie zapewne mu się spodoba.
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Podpisuję się obiema rękami pod Jade Empire - BioWare faktycznie potrafi robić świetne gierki. Napisałbym też Wiedźmina i Two World - dobrze rokujące polskie gierki (tylko kiedy tego Wiedźmina wydadzą??). Tylko, że w pierwszej kolejności czekam na upgrade kompa :?
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Jak dla mnie w Jade Empire najbardziej najciekawiej zapowiadają się:
-system walki, który zapowiada się wyśmienicie
-orientalny klimat, którego w grach niewiele uswiadczysz
-2 ścieżki dobra i zła (zgadnijcie, którą podąże?)
-John Clease podkłada głos pod jedną z postaci!
-Pierwsza gra, w której można romansować we wszelkich kombinacjach (tak nawet facet facet, ale nie wiem czy będe to chciał sprawdzać, chociaż w sumie jestem tolerancyjny więc czemu nie za 3 razem?)
-mówiełem już o udziale Johna Clease?
-kto z was nie chciał być Jackiem Chanem
-jest styl pijanego mistrza!
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Perzyn pisze:-Pierwsza gra, w której można romansować we wszelkich kombinacjach (tak nawet facet facet, ale nie wiem czy będe to chciał sprawdzać, chociaż w sumie jestem tolerancyjny więc czemu nie za 3 razem?)
Nie zgodze się - w Falloucie 2 mogłes spędzić noc do wyboru z chłopcem lub dziewczynką, a nad ranem przyłapywał was ojciec i zmuszał do śłubu... Niealzeżnie jakiej byliście płci...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Kajam się i przepraszam. Zatem zmieniam to z pierwszej na jedną z nielicznych.
Nekromanta
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Nekromanta »

Kiedy to, ach kiedy wyjdzie ten Fallout 3...
ODPOWIEDZ