Czy znadrzyło wam się grać w inny sposób niż podano w podręczniku głównym? Ja osobiscie zadko odbiegam od wyznaczonych reguł ale chętnie spróbowałbym zagrać na przykład w Monastyr w scenerii bardziej średniowiecznej (cofnięcie się w czasie). Lub w Neuroshimę z czasów powstawania Molocha. 5, 6 wrzesień 2020 roku. Próbowaliście kiedyś zmieniać scenerię?
Według któregoś z Gwiezdnych Piratów zrobiłem Warhammera osadzone w tak XIX - XXw. Coś na wzór Arcanum - broń palna, upadające znaczenie religii, walka pomiędzy techniką a magią... Ogólnie wygląda to bardzo dobrze i prezentuje się jeszcze lepiej, ale trzeba w to włożyć sporo pracy, o ile chce się zagrać więcej niż jedną sesję. Najważniejsza jest jednak przyjemność z prowadzenia takiego Młotka
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
.
Kolejnym pomysłem było przesadzenie Cyberpunka o rok później w czasy 4. wojny korporacyjnej. Trudna kampania, dużo zabawy w James Bonda i dużo wpadek podczas mistrzowania... Z jedną drużyną wyszło, z drugą jedynie jedna sesja. =='
(Nawiasem mówiąc, dzisiaj w księgarni pierwszy raz zobaczyłem podręcznik ModernD20. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Zszokowała mnie tylko cena. Ponad sto złotych).
Polecam go kupić, jest dobrym podręcznikiem, chociaż po internecie błąka się Otwarta Licencja Moderna, czyli mechanika, którą za darmo możesz wykorzystać. Dokładnej strony nie podam, powinieneś znaleźć w temacie Dungeons & Dragons na tym forum
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
.