Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Jakoś nie przepadam za krasnoldami...
Najpardziej odpowiadają mi ludzie. Najłatwiej nimi grać i nie trzeba się zastanawiać co krasnolud zrobiłby w takiej a takiej sytuacji tylko mozna grać sobą :)
.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Zgrał bym sobie jakimś gatunkiem z "Savage Species" np.: Thri-Kreen humanoid wyglądający jak modliszka... Fajnie grało by mi się dopengalgerem, niebianinem, łupeżcą umysłu (Illithidem), demonem jakimś... A już zupełnie fajowsko gra sie trolem :D
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Force Rayowi i innym fanom DnD polecam grę nietoperzołakiem geomantą XD. Nie pamiętam, z którego to dodatku, ale jest naprawdę ciekawe!
Force
Bosman
Bosman

nietoperzołakiem geomantą
Nie myśl że tego nie sprawdze :D. Poza tym ja nie gram w D&D tylko w Eberron :D róznica jest ogromna XD
Obrazek
Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Force ray pisze:Poza tym ja nie gram w D&D tylko w Eberron :D róznica jest ogromna XD
A zawsze myślałem, że Eberron to setting do D&D... No cóż można dowiedzieć sie wielu ciekawych rzeczy :wink: .
Deep pisze:mozna grać sobą :)
Taaa, tylko wtedy to już nie jest chyba odgrywanie roli, nie?
...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

A zawsze myślałem, że Eberron to setting do D&D... No cóż można dowiedzieć sie wielu ciekawych rzeczy Wink .
Star Wars, Modern, Midnight, FR, Greyhawk, Spycraft -> to też settingi do DnD, a raczej d20. Jedyne, co w nich podobne to tylko Mechanika d20. ;)
Force
Bosman
Bosman

A zawsze myślałem, że Eberron to setting do D&D
Bo to jest setting do D&D, tyle że jest do niego zupełnie nie podobny. W pewnym sensie mówienie o Eberronie jako settingu D&D jest OBRAźLIWE XD
Obrazek
Obrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Zależy od systemu- w D&D 2 i 3 najchetniej pół-drow lub pół-elf, jakiś łowca albo wojownik/mag (nigdy nie gram czystymi magami,), w Warhu ostatnio Druchii lub elf lub człowiek- profesja, zazwyczaj też jakaś odmiana woja. Ostatnio ogólnie zastanawiam się nad kapłanami i bardami...zobaczymy co z tego wyniknie.
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Bobas
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Bobas »

Zawsze grałem krasnoludami. Jakoś wydaje mi się ta rasa najprzyjemniejsza, no i postrurą raczej też ją przypominam (głównie wzrostem, bo jestem niziutki :P 164cm mojej realności).
Squat or die ;).
Jeszcze 'tylko' 35kg do 205kg...
Septimus Helmheid
Majtek
Majtek

Post autor: Septimus Helmheid »

Ciezko powiedziec o 'papierowych' RPG bo cale moje doswiadczenie to 4 sesje KC... Najpierw byl reptillion, ale szybko wrocilem do poleelfa. Gram ta rasa w kazdym mozliwym cRPG (moze poza Falloutem... :D ), i zawsze jestem zadowolony. Jest to chyba, poza ludzmi, najbardziej uniwersalna rasa.
Septimus Helmheid
Arcymag z Blackhill
kajtek Raulin
Kok
Kok

Post autor: kajtek Raulin »

Ja zazwyczaj grywam elfami i krasnoludami. :wink:
Ludzkie rasy mnie zmęczyły.
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Krasnoludy są fajne....jednak wolę grać człekiem ew. półelfem...^^...pewnie dlatego że lubię się skradać it. no a krasnale są za niskie do tego...:P...lubię krasnale, ich styl bycia wierzenia zachowania itp....jednka grać to wolę Półelfem, lub człowiekiem...^^
Prosiak (PrQ)
Shadow12
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Shadow12 »

ja tam gram ludźmi bo... tak niewiem czemu najłatwiejsi w wyborze umiejętności bo elf za słaby a krasnolud mało zręczny... bla!bla!...i takie tam:D
Obrazek
"Dlaczego świat jest nudny, bo ludzie są nudni dlaczego ludzie są nudni, bo świat jest nudny"
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Shadow12 pisze:ja tam gram ludźmi bo... tak niewiem czemu najłatwiejsi w wyborze umiejętności bo elf za słaby a krasnolud mało zręczny...
To raczej zależy od systemu, bo w WFRP 2ed to elfy mają chyba najlepsze statystyki (nie mają żadnej poniżej 20), i za to je lubię, bo są zręczne i w miarę wszechstronne... A co do krasnoludzkiej małej zręczności muszę się niestety zgodzić, bo z naszym MG na sesjach bez dużej zręczności się nie pogra. Szczególnie jak krasnolud ze zręcznością 15 próbuje zawiesić mutagenny amulet Chaosu na drzewie. Nie, to zdecydowanie nie był dobry pomysł :P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Drzewiec
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9008864

Post autor: Drzewiec »

Cóż, osobiście bardzo żałuję, iż w D&D nie można wcielić się w postać... enta. Tak przyzwyczaiłem się do mojego internetowego alter ego, że zaczyna mi się mylić z rzeczywistością- do tego stopnia, że podczas spacerów po lesie rzucam się na drzewa, obejmuję je i krzyczę "BRAACIEEE"... :D

No dobra, oprócz tego jestem całkiem normalny ;).

Ale jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma... Teraz w mym dorobku są dwie postacie- krasnoludzki kapłan i barbarzyńca pół-ork.
Powiem, że krasnolud jest chyba najfajniejszą rasą- miło się prowadzi, miło pije, a krzat nie zna czegoś takiego jak "kac" :D .
Pół-orkiem też gra się miło. Można wtedy wyłączyć umysł i jak najbardziej wcielić się w swą postać... byle by tak nie zostało na stałe.

W sumie krasnoludy rządzą :D!
Shadow12
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Shadow12 »

Ravandil pisze:
Shadow12 pisze:ja tam gram ludźmi bo... tak niewiem czemu najłatwiejsi w wyborze umiejętności bo elf za słaby a krasnolud mało zręczny...
To raczej zależy od systemu, bo w WFRP 2ed to elfy mają chyba najlepsze statystyki (nie mają żadnej poniżej 20), i za to je lubię, bo są zręczne i w miarę wszechstronne... A co do krasnoludzkiej małej zręczności muszę się niestety zgodzić, bo z naszym MG na sesjach bez dużej zręczności się nie pogra. Szczególnie jak krasnolud ze zręcznością 15 próbuje zawiesić mutagenny amulet Chaosu na drzewie. Nie, to zdecydowanie nie był dobry pomysł :P
Nie zauważyłem chyba jestem ślepy :oops:
Obrazek
"Dlaczego świat jest nudny, bo ludzie są nudni dlaczego ludzie są nudni, bo świat jest nudny"
Visius
Majtek
Majtek
Numer GG: 3705860
Kontakt:

Post autor: Visius »

Choć krasnoludy trochę mnie śmieszą, bardzo podoba mi się ich kultura, umiejętność heroicznej walki i znajomość ciekawych (mimo wszystko) profesji architektonicznych. Do tego ich mocny łeb, którego nie sposób zachwiać nawet kilkunastoma litrami dobrego piwska.

Jeśli chodzi o resztę ras, to raczej zachwoję się jak rasista. Prawie zawsze wybieram ludzi, bo to właśnie dostosowuję najlepiej do wybranej przez siebie klasy, prestiżówki i życiowej pasji. Są dla mnie bardzo neutrali, a możliwość zaklimatyzowania się w każdym państwie, kontynencie, świecie jest ogromnie duża.
Obrazek
ODPOWIEDZ