Na jaką grę czekacie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Szelmon pisze:Czlowieku! Ja dla Fallouta porzucilem Obliviona przed ukonczeniem go!
No, jeżeli maniak TES-a porzuca Obliviona dla Fallouta, to znaczy że musi to być WIELKA gra. Ja w to nie grałem, bo mnie takie klimaty jakoś nie kręciły, ale na Fallouta się w końcu skuszę, szczególnie, że cała saga jest w eXtra Klasyce za dwie dychy.

No i denerwuje mnie jak ludziska na forum piszą jaka to wielka gra, a ja nic o tym nie wiem...
...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Mnie tez to denerwowalo, wiec postanowilem to zmienic. Teraz sam pisze na forum jaka to wielka gra :wink: Nie jestem i nigdy nie bylem wielkim fanem SF, klimatow postnuklernych itp. itd., ale Fallout mnie wessal z sila na jaka stac niewiele tytulow.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Ostatnio w CD-Action przeczytałem zapowiedź Dragon Age'a i jeżeli twórcy gry nie kłamią w swoich obietniacach, to zapowiada się naprawdę godny następca Baldurs Gate'a. Tylko że jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać, jakieś... półtora roku, hehe.
...
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Czekam na jakiegoś rp-ega w realiach STAR WARS. Bo po Kotor-ach czuję lekki niedosyt. Wie ktoś może coś o ewentualnych kontynuacjach ww. gry lub jakiś nowych planach Lucas Art-u :?:

I co do pana powyżej to NIE MA I NIE BĘDZIE GRY LEPSZEJ OD BG :!:
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Septimus Helmheid
Majtek
Majtek

Post autor: Septimus Helmheid »

Z uteskniniem czekam na Fallouta 3, i mam tylko nadzieje ze nie zrobia kolejnego gniota w stylu Brotherhood of Steel na Playstation 2. Tez mial to byc Fallout, a wyszla bezsensowna, pozbawiona fabuly rzeznia... Przysiegam ze jak schrzania to nie bedzie dnia zebym nie wyslal im paru maili z bluzgami! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Septimus Helmheid
Arcymag z Blackhill
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Septimus Helmheid pisze:Z uteskniniem czekam na Fallouta 3, i mam tylko nadzieje ze nie zrobia kolejnego gniota w stylu Brotherhood of Steel na Playstation 2.
Ja za dużo nie obiecywałbym po Falloucie 3. Wolę się miło zaskoczyć niz srodze rozczarować... Ale powiedzmy sobie - Fallouta 1&2 nic już nie doścignie. Po prostu czasy sie zmieniły. Ja z kolei bym chciał zobaczyć KOTORa 3, albo Dragon Age lub Jade Empire. Na razie muszę poczekać na upgrade kompa, bo wyczekiwany Gothic 3 nie wyciągnie :(
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Na Jade Empire nie napalaj się za bardzo. Zmian w porównaniu do wersji Xboxowej bedzie troche, ale nadal gra pozostanie na 3o godzin. Świetnych, ale niektórym przeszkadzają krótkie RPGi
Har Har Har
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

No np mi ;) Tzn jest to minimum 30h czy max 30h? Bo to jest duza roznica ;P

Crono Triggera tez niby mozna przejsc w pare minut ;)

(wiiiiiiii, 1000 postow ^_^)
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Ja czekam na 2 gry obecnie:

:arrow: Jade Empire - bo to ma być gra w stylu KOTOR tylko, że w Chinach znanych z Hero i PTUS. Czyli trafia do mnie w dwójnasób ponieważ KOTOR pozostaje wysoko na mojej liście fajnych gier a orient zawsze mnie pociągał. No i voice acting też zapowiada się wyśmienicie, przynajmniej dla jednej postaci, której głosu użyczy John Cleese.

:arrow: Grotesque (chyba tak, nie pamiętam dokładnie) - czyli gra o kimś w stylu forumowiczów tawerny, który trafia do krainy fantasy gdzie spotyka min. czarnoskurego wojownika, który odmawia walki z co większymi potworami bo "Nie słyszałeś niegdy ballady wszechczasów po tytułem <<Czarny zawsze umiera pierwszy>>??" i elfa, który walcząc z królikiem powołuje sie na przewagę liczebną 5 do 1. Znamy skądś te klimaty?

Na Fallouta 3 nie czekam ponieważ klimaty zdecydowanie nie moje. Grałem w 1 i mnie niestety nie wciągnęła, zdecydowanie wolę Planescape. Zapowiadali za to kiedyś BG3. Gdy to usłyszałem zacząłem błagać w duchu aby to nie była prawda ponieważ to już byloby naciągane g**no w stylu filmowego Highlander 2 (po naszemu Nieśmiertelny 2). I choć nie lubie fallouta darzę go szacunkiem i obawiam się, że jeśli wyjdzie 3 to będzie słaba, czego jednak nikomu nie życzę.
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Ja czekam na rpg w świecie sw i na kontyuacje Planescape i bg.... to są marzenia :D

Te realniejsze

:arrow: Two Worlds w ekszynie zapowiadali że w marcu będzie

:arrow: Dragon Quest

:arrow: Wiedźmin
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Craw - wersja Xowa po 30 godzianach była raczej wycinietą juz na maxa. Przynajmnien przeze mnie. A co do CHrono Triggera - dobrze wiesz, że mozna to było zrobić tylko po pierwszym przejsciu, zreszta te 30 godzin JE nie jest złe - własnie w CT za pierwszym razem po 22 godzinach miałem wszycho.

kaziu - Dragon Quest to juz z 20 czesci zdążył naliczyc wiec na co czekach :P - tak, wiem, wiem pomysliles nazwę z Dragon Age
Har Har Har
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Nie wiem, ja w CT mialem wszystko z licznikiem na ponad 50h... Ale ja laik jestem w takie gry :P
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Craw pisze:Nie wiem, ja w CT mialem wszystko z licznikiem na ponad 50h... Ale ja laik jestem w takie gry :P
spoko jak pierwszy raz grałem w FFVII to zgromadzenie wszystkiego zajęło mi 150 godzin, a dziś wątpię ze zajęłoby mi z 50 godzin. Ale nie martw się ja jestem laik w Baldurs Gate, Planescape'a i Fallouta. Reszta cRPGów jakoś mi idzie, ale te jak pod górkę :P Mimo, że P:T uwielbiam.
Har Har Har
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

A wie ktoś czy znane są wymagania Jade Empire? Bo bym złożył preorder chętnie ale problem jest taki, że kompa mam nieco niedzisiejszego i głupio bym się czuł wywaliwszy 100 zeta na gre, która nie pójdzie. A jeśli nie znacie to czy myslicie, że na kompie z 2ghz prockiem, 1gb ram i gforcem 5800 odpali?
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

moim zdaniem lekką ręką - w końcu to konwersja 2 letniej gry z Xboxa.
Har Har Har
hub3rt
Szczur Lądowy

Post autor: hub3rt »

Na co czekam ? a no czekam aż wpadnie mi w ręce, któraś z części Fallout'a ... wstyd Mi, że nie miałem okazji przejść żadnej :oops:
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

hub3rt pisze:Na co czekam ? a no czekam aż wpadnie mi w ręce, któraś z części Fallout'a ...
Najlepszym wyjściem jest nie czekanie na cud, tylko pofatygowanie się do sklepu, gdzie wszystkie części Fallouta można nabyć za 20 zł. :twisted: A naprawdę warto, bo to jedne z najlepszych gier w historii. Ciekawe czy Fallout 3 chociaż zbliży się do nich poziomem...
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
ODPOWIEDZ