Magia i Miecz - planszówka wszech czasów i nowe dodatki
-
- Pomywacz
Magia i Miecz - planszówka wszech czasów i nowe dodatki
Z pewnoscią są tutaj tacy co grali w tą grę. Kilkanaście lat temu stała się podstawą mojego zainteresowania fantasy, a potem RPGami. Po paru latach popełnilismy z bratem straszne głupstwo sprzedając grę. Ale od pary miesięcy znowu mamy ją pod ręką
Ostatnio wziąłem się za jej rozbudowywanie, efekty możecie zobaczyć poniżej:
http://rapidshare.de/files/361134775/Ma ... a.rar.html
Magia i Miecz - Wyspa - czyli MiM po Japońsku (przed gwiazdką pojawi się poprawiona wersja, grafiki będą nieco odmangowacone - prezentowany powyżej daimyo pochodzi z tej poprawionej wersji).
A tutaj nieco więcej dodatkoweych kart.
http://www.filmweb.pl/user/351135/user.html
Ostatnio wziąłem się za jej rozbudowywanie, efekty możecie zobaczyć poniżej:
http://rapidshare.de/files/361134775/Ma ... a.rar.html
Magia i Miecz - Wyspa - czyli MiM po Japońsku (przed gwiazdką pojawi się poprawiona wersja, grafiki będą nieco odmangowacone - prezentowany powyżej daimyo pochodzi z tej poprawionej wersji).
A tutaj nieco więcej dodatkoweych kart.
http://www.filmweb.pl/user/351135/user.html
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 lipca 2007, 10:20 przez Gieferg, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Zaraz obadam Jak na razie zapowiada sie nawet ciekawie, ale trzeba by pomyslec nad czarami, potworkami, przedmiotami itp.
Jesli macie dostep do Legendy 5 Kregow, to polecam zaaplikowanie elementow z tej wspaniaj gry RPG
No i jesli mi sie spodoba trzeba bedzie to wydrukowac na duuuuuuzym formacie... dobrze, ze moj wujek ma drukare formatu A1 ^__^
Jesli macie dostep do Legendy 5 Kregow, to polecam zaaplikowanie elementow z tej wspaniaj gry RPG
No i jesli mi sie spodoba trzeba bedzie to wydrukowac na duuuuuuzym formacie... dobrze, ze moj wujek ma drukare formatu A1 ^__^
-
- Pomywacz
hehehe a myślisz że skąd wziąłem grafiki na karty i pomysły?Jesli macie dostep do Legendy 5 Kregow
co do formatu to plansza powinna być na A3 tak jak dodatki Podziemia i Miasto. Wyspa jest rozszerzeniem gry powstałym między innymi dlatego, że w grze były już wcześniej postacie o japońskim rodowodzie, były trochę "nie z tej bajki" więc trzeba było wyjaśnić skąd się tam wzięli oczywiście przybyli z Wyspy.
(z drukowaniem bym się wstrzymał jeszcze bo sądzę że nowa wersja prezentować się będzie nieco lepiej pod względem wyglądu postaci)
-
- Bosman
Wlasnie zauwazylem skad sa grafiki... no i na razie musialbym wytrzasnac pelna Magie i Miecz
Karty postaci zdecydowanie potrzebuja liftingu, bo wiekszosc wyglada conajmniej dziwnie.
Co do katany - mysle, e powinna dojsc zasada, ze korzystanie z nich przez gaijina moze zostac uznane przez jakiegos tubylca za hanbiace dusze samuraja, ktory ja kiedys dzierzyl, przez co moga wyjsc pewne nieprzyjemnosci
Mozna by tez wprowadzic koku zamiast zlota, ale to jest chyba zbytnie kombinowanie.
A tak poza tym to fajna by byla osobna gra bazujaca na tym pomysle ^_^
Karty postaci zdecydowanie potrzebuja liftingu, bo wiekszosc wyglada conajmniej dziwnie.
Co do katany - mysle, e powinna dojsc zasada, ze korzystanie z nich przez gaijina moze zostac uznane przez jakiegos tubylca za hanbiace dusze samuraja, ktory ja kiedys dzierzyl, przez co moga wyjsc pewne nieprzyjemnosci
Mozna by tez wprowadzic koku zamiast zlota, ale to jest chyba zbytnie kombinowanie.
A tak poza tym to fajna by byla osobna gra bazujaca na tym pomysle ^_^
-
- Pomywacz
co dokładnie rozumiesz przez "dziwnie" i przez "większość" ?Karty postaci zdecydowanie potrzebuja liftingu, bo wiekszosc wyglada conajmniej dziwnie.
niektórym nie pasowało, że grafiki są mangowate, mi szczere mówiąc też nie do końca, ale odnosi się to tylko do niektórych z nich.
Mogę od razu powiedzieć że zmienione będą:
- Adept Iaijutsu i Daimyo (tylko twarze)
- Bushi, Berserker, Hatamoto (będzie w końcu wyglądał jak samuraj), Komuso, Shugenja, Uzurpator i Kenshi - na inne grafiki.
Reszta zostaje jak jest i dojdzie jeszcze kilka nowych.
to nie RPG tylko planszówka, nie będę niepotrzebnie mieszałMozna by tez wprowadzic koku zamiast zlota, ale to jest chyba zbytnie kombinowanie
-
- Bosman
Akurat adept iaijutsu wyglada \m/ (ale ja mam zboczenie, bo Ukyo jet moja ulubiona postacia w Samurai Spirits )
Nowy daymio tez jest spox (tzn ten co jest tu zamieszczony)
Najgorzej ze wszystkich wypadl chyba berserker... Jest taki nieberserkowaty :/ Hatamoto i Kenshi tez niefajnie wygladaja (Kenshi nie pasuje mi stylem rysowania. Takie same odczucia mam w stosunku do Lowcy Demonow. Poza tym postaci Kunoichi i Shugenji przydalo by sie nieco pomniejszyc - po prostu w tej wielkosci brzydko wygladaja.
No a poza tym to stonowalbym barwe niektorych grafik (chocby berserkera czy shugenje), bo zbytnio daja po oczach (no i jak dla mnie nieco nieestetycznie wygladaja).
Nowy daymio tez jest spox (tzn ten co jest tu zamieszczony)
Najgorzej ze wszystkich wypadl chyba berserker... Jest taki nieberserkowaty :/ Hatamoto i Kenshi tez niefajnie wygladaja (Kenshi nie pasuje mi stylem rysowania. Takie same odczucia mam w stosunku do Lowcy Demonow. Poza tym postaci Kunoichi i Shugenji przydalo by sie nieco pomniejszyc - po prostu w tej wielkosci brzydko wygladaja.
No a poza tym to stonowalbym barwe niektorych grafik (chocby berserkera czy shugenje), bo zbytnio daja po oczach (no i jak dla mnie nieco nieestetycznie wygladaja).
-
- Pomywacz
Ukyo wygląda fajnie, ale jednak mangowato. Grafika zostanie, zrobiłem mu tylko przeszczep twarzy
łowca demonów (Yoshimitsu ) to już druga grafika jaką dałem do tej postaci, wcześniej miał obrazek tego pomalowanego świra z naginatą z Samurai Spirits, widocznie zawsze ktoś musi na niego narzekać.
spoko, jak już mówiłem, teraz wygląda zupełnie inaczej Hatamoto i Kenshi mi też niezbyt pasowali.Najgorzej ze wszystkich wypadl chyba berserker... Jest taki nieberserkowaty :/
łowca demonów (Yoshimitsu ) to już druga grafika jaką dałem do tej postaci, wcześniej miał obrazek tego pomalowanego świra z naginatą z Samurai Spirits, widocznie zawsze ktoś musi na niego narzekać.
w tej wielkości to nieistotne jak wyglądają, ważne jak wyglądają po wydrukowaniu na karcie o wymiarach 6,5x8 cm a z dotychczasowych testów wychodzi że całkiem dobrze.po prostu w tej wielkosci brzydko wygladaja.
-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
-
- Pomywacz
Nowe wersje MiMa ?
chodzi ci o dodatki autorskie czy o coś innego? BO jak o cośinnego to ja nie wiem o co....
A tymczasem zamieszczam link do ostatecznej wersji Wyspy, już ze zmianami w grafikach:
http://rapidshare.com/files/5168678/Mag ... 5.rar.html
chodzi ci o dodatki autorskie czy o coś innego? BO jak o cośinnego to ja nie wiem o co....
A tymczasem zamieszczam link do ostatecznej wersji Wyspy, już ze zmianami w grafikach:
http://rapidshare.com/files/5168678/Mag ... 5.rar.html
-
- Majtek
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
A podobno Magia i Miecz to Talisman? Czy też ta planszówka była przed MiM?
Bo jak zapowiadają Black Industries, zamierzają zrobić kolejną edycję tej cudownej planszówki .
Ja niestety nie posiadam obecnie MiMa, więc jestem skazany na grę w Dungeoneera. Ma przewagę nad MiMem ze względu na planszę - nie jest ona stała, tylko układają ją gracze w zależności od kart, jakie podejdą na rękę. Boskość ]:->
Bo jak zapowiadają Black Industries, zamierzają zrobić kolejną edycję tej cudownej planszówki .
Ja niestety nie posiadam obecnie MiMa, więc jestem skazany na grę w Dungeoneera. Ma przewagę nad MiMem ze względu na planszę - nie jest ona stała, tylko układają ją gracze w zależności od kart, jakie podejdą na rękę. Boskość ]:->
-
- Marynarz
-
- Majtek
- Numer GG: 0
A "przypadkiem" jestem posiadaczem MM i wydawcą jest SFERA (obecna na rynku SFERA to zupełnie inna firma - to tak w razie wątpliwości co proporczyk ma do planszówki). Aczkolwiek nadal się pewni ludzie upominają o prawa autorskie do MM (o ile w ogóle mają do tego prawo, jeśli brać pod uwagę MiM - ale to nie mnie już rozstrzygać i w ogóle temat szeroki i głęboki jak ocean). Wiem bo nawiązałem kontakt z głównym szefem zamieszaniaMistrz Małodobry pisze:... po czym żeby nie płaci za licencje przy kolejnej edycji SEGA ( hmm jeśli mnie pamię nie myli ) ...
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
"Magiczny Miecz" to tak podróbka "Magii i Miecza", troszkę gorsza ale da się fajnie pobawić. Mam swój egzemplarz schowany razem z jakimś dodatkiem chyba "Miasto" w szafie i już dawno nie grałem.A zna ktos taka planszowke jak 'Magiczny Miecz'? Jak pierwszy raz zagralem to nie moglem przestac przez pare miesiecy... Wciaga jak odkurzacz Rowenty!