Filmy
-
- Chorąży
A ja za to obejrzałem sobie "Siedmiu Samurajów". Film był o tyle fajny, że był nakręcony przez japończyka i samuraje nie myśleli po europejsku. Smiali się, żartowali z siebie i nie popełniali sepuku przy byle okazji. Fabuła może nie jest fajna i w dodatku film jest czarno biały ale można sobie wypożyczyć i obejrzeć w domu gdy nie ma się nic do roboty. Dużo można się za to dowiedzieć o zwyczajach wieśniaków i samurajów z tamtych czasów. Na prawdę polecam obejrzeć
.
-
- Majtek
- Numer GG: 2708525
-
- Tawerniany Księgarz
- Numer GG: 9053067
Ja tam polecam "Faceci w butach". Leciało niedawno w telewizji. Tytuł może trochę śmieszny, ale sam film niesamowity. Historia gościa, który ma duży talent taneczny. Trochę musicalu, trochę dramatu, trochę śmiechu. Dość niestandardowe (jak na amerykańskie kino) rozwiązania fabularne, porywająca muzyka i rewelacyjna choreografia końcowego popisu. Jedyny problem to to, że za mało było właśnie takich tanecznych występów.
"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
-
- Majtek
- Numer GG: 2708525
-
- Tawerniany Leśny Duch
Tak, ta wersja z Jamesem Stewartem i Grace Kelly. Jeśli nie oglądałeś to żałuj Tak swoją drogą, to czekam, aż jakaś stacja, którą odbieram, puści "39 kroków". Czekam i czekam, a tu tylko Ale Kino! puściło...Raven pisze:Jeśli mogę zapytać: to która wersja leciała ta stara czy nowa z Christopherem Reavem
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
-
- Bosman
- Numer GG: 0
Wszystko bardzo ładnie ale film psuje sie po ucieczce głównego bohatera i pościgu za niem dokładnie wtedy gdy wchodzi do akcji pantera. Co to za pantera która tak raniona nie ucieka? Zakleszczyła sie na tym człowieku? gryzła go non stop nawet sie nie broniła. Po tej scenie kicz do końca filmu bohater w Hollywoodzkim, standardzie zabija 6 złych i jeszcze ratuje ukochaną. Poza tym film dobry, jedznie jąder tapira rulezOstatnio obejrzałem "APOCALYPTO" M. Gibsona
PS: trzy błedy rzeczowe:
niktórzy statysci wygladają jak emeryci z florydy,
serce tak równo wyciete... respect
kobiety staników wtedy nie nosiły, a wszystkie w filnie mają wydatne piersi, nie usuniesz znaków cywilizacji z historycznych filmów...
-
- Tawerniany Leśny Duch
Popieram Fajnie zagrane, ale takie oczy zrobiłem, gdy się dowiedziałem, że reżyserem jest Terry Gilliam (ten z Monty Pythona). Ale jeszcze lepsze są godziny, w jakich to leci w TV. Jak ostatnio leciało to było bardzo wcześnie, że o 22 szło Potem się dziwią, że ktoś telewizji nie ogląda Jednak Ojca Chrzestnego, który TVN puścił o 23.45 długo nic nie przebijeRemik pisze:Fajnym filmem jest 12 małp. Na uwage szczególnie zasługuje kreacja Bradda Pitta.
-
- Tawerniany Leśny Duch
I to mnie męczy. TVN często w piątek puszcza o 20 jakieś marne filmidło, ale potem koło 23 dopiero jakieś ambitniejsze filmy. Ale to jakoś przeboleję. Gorzej, że TVP, które mówi głośno o 'misji' o 20 puszcza nieciekawe filmy (nie zawsze, ale jednak), a naprawdę dobre filmy zostawia na późne godziny nocne. Potem tłumaczy, że niska oglądalność jest i jak mają puszczać ambitne kino. No i gdzie tu jest sensRemik pisze:Bo przeciez jakieś " Na wspólnej" jest większym klasykiemRavandil pisze:Jednak Ojca Chrzestnego, który TVN puścił o 23.45 długo nic nie przebije
-
- Tawerniany Leśny Duch
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Przypadkiem wpadlem na zajawke z filmu "Ze zycie ma sens", szukajac teledyskow Kalibra http://www.youtube.com/watch?v=RDkVUTIp ... ed&search= Dawno temu widzialem ten film i moge powiedziec ze robi wrazenie. Mocny film o tym jak to jest z dragami. Jak to jest naprawde. Bez glupawych moralow, bez krzywego zwierciadla, bez sciemy ogolnie rzecz biorac. Film zrobiony przez kogos, kto wie o czym mowi.
http://www.youtube.com/watch?v=tGHIXp1p5bM
http://www.youtube.com/watch?v=VcxJZrSn ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=tGHIXp1p5bM
http://www.youtube.com/watch?v=VcxJZrSn ... ed&search=
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Bosman
- Numer GG: 7524209
A ja teraz oglądam filmy Latkowskiego, i muszę powiedzieć, że facet nie ma pojącia o czym robi filmy. w "Blokersach" przedstawia tylko i wyłącznie życie znanych hip-hopowców, a w "Klatce" miesza burdy na stadionach, ustawki i Pride... No i pod bójki są potwornie śmiesznie podłożone odgłosy uderzeń jak w filmach z Brucem Lee lub Van Dammem
Od dziś płacę Eurogąbkami.