Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

A ja za to obejrzałem sobie "Siedmiu Samurajów". Film był o tyle fajny, że był nakręcony przez japończyka i samuraje nie myśleli po europejsku. Smiali się, żartowali z siebie i nie popełniali sepuku przy byle okazji. Fabuła może nie jest fajna i w dodatku film jest czarno biały ale można sobie wypożyczyć i obejrzeć w domu gdy nie ma się nic do roboty. Dużo można się za to dowiedzieć o zwyczajach wieśniaków i samurajów z tamtych czasów. Na prawdę polecam obejrzeć :)
.
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Widziałem "Dlaczego Nie" i zastanawiam się Dlaczego nie-poszedłem na coś innego. Pewnie urok towarzyszącej mi płci, dla nich nawet Podkościelnego można przetrzymać :D
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Oso
Tawerniany Księgarz
Tawerniany Księgarz
Numer GG: 9053067

Post autor: Oso »

Ja tam polecam "Faceci w butach". Leciało niedawno w telewizji. Tytuł może trochę śmieszny, ale sam film niesamowity. Historia gościa, który ma duży talent taneczny. Trochę musicalu, trochę dramatu, trochę śmiechu. Dość niestandardowe (jak na amerykańskie kino) rozwiązania fabularne, porywająca muzyka i rewelacyjna choreografia końcowego popisu. Jedyny problem to to, że za mało było właśnie takich tanecznych występów.
"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Jako zdeklarowany fan Alfreda Hitchcocka wspomnę o "Oknie na podwórze". Ostatnio kolejny raz obejrzałem to w TV, a że leciał dość późno, a ja miałem na zerówkę następnego dnia to zaskutkowało to potężnym niewyspaniem - ale warto było :D Naprawdę dobry film trzymający w napięciu do końca :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Jeśli mogę zapytać: to która wersja leciała ta stara czy nowa z Christopherem Reavem :?: Bo jęśli ta pierwsza to się wkurze że nieoglądałem :x
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Raven pisze:Jeśli mogę zapytać: to która wersja leciała ta stara czy nowa z Christopherem Reavem :?:
Tak, ta wersja z Jamesem Stewartem i Grace Kelly. Jeśli nie oglądałeś to żałuj :P Tak swoją drogą, to czekam, aż jakaś stacja, którą odbieram, puści "39 kroków". Czekam i czekam, a tu tylko Ale Kino! puściło...
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
makk
Tawerniany Zabójca Trolli
Tawerniany Zabójca Trolli
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

Dla osób lubiących poważniejsze filmy polecam:

:arrow: Babel
:arrow: Haven

Osobiście nieczęsto oglądam takie ale filmy są naprawdę dobre.
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Fajnym filmem jest 12 małp. Na uwage szczególnie zasługuje kreacja Bradda Pitta.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Ostatnio obejrzałem "APOCALYPTO" M. Gibsona
Wszystko bardzo ładnie ale film psuje sie po ucieczce głównego bohatera i pościgu za niem dokładnie wtedy gdy wchodzi do akcji pantera. Co to za pantera która tak raniona nie ucieka? Zakleszczyła sie na tym człowieku? gryzła go non stop nawet sie nie broniła. Po tej scenie kicz do końca filmu bohater w Hollywoodzkim, standardzie zabija 6 złych i jeszcze ratuje ukochaną. Poza tym film dobry, jedznie jąder tapira rulez :D

PS: trzy błedy rzeczowe:
:arrow: niktórzy statysci wygladają jak emeryci z florydy,
:arrow: serce tak równo wyciete... respect ;)
:arrow: kobiety staników wtedy nie nosiły, a wszystkie w filnie mają wydatne piersi, nie usuniesz znaków cywilizacji z historycznych filmów...
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Remik pisze:Fajnym filmem jest 12 małp. Na uwage szczególnie zasługuje kreacja Bradda Pitta.
Popieram :) Fajnie zagrane, ale takie oczy zrobiłem, gdy się dowiedziałem, że reżyserem jest Terry Gilliam (ten z Monty Pythona). Ale jeszcze lepsze są godziny, w jakich to leci w TV. Jak ostatnio leciało to było bardzo wcześnie, że o 22 szło :P Potem się dziwią, że ktoś telewizji nie ogląda :) Jednak Ojca Chrzestnego, który TVN puścił o 23.45 długo nic nie przebije :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Remik
Marynarz
Marynarz

Ravandil pisze:Jednak Ojca Chrzestnego, który TVN puścił o 23.45 długo nic nie przebije :D
Bo przeciez jakieś " Na wspólnej" jest większym klasykiem :evil: :evil: :evil:
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Remik pisze:
Ravandil pisze:Jednak Ojca Chrzestnego, który TVN puścił o 23.45 długo nic nie przebije :D
Bo przeciez jakieś " Na wspólnej" jest większym klasykiem :evil: :evil: :evil:
I to mnie męczy. TVN często w piątek puszcza o 20 jakieś marne filmidło, ale potem koło 23 dopiero jakieś ambitniejsze filmy. Ale to jakoś przeboleję. Gorzej, że TVP, które mówi głośno o 'misji' o 20 puszcza nieciekawe filmy (nie zawsze, ale jednak), a naprawdę dobre filmy zostawia na późne godziny nocne. Potem tłumaczy, że niska oglądalność jest i jak mają puszczać ambitne kino. No i gdzie tu jest sens :twisted:
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Remik
Marynarz
Marynarz

Ravandil pisze:No i gdzie tu jest sens :twisted:
Sens jest taki, że zapewne za to, że puszczają takie tanie filmy to dostają w "łape" od twórców :evil:
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ja chce sie wybrac na Pachnidlo. Ksiazka byla wypasiona, tak wiec chce zobaczyc, jak dobrze udalo sie oddac jej klase ;)
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

W temacie filmów dodam, że dzisiaj na Polsacie leci "Dzień świstaka". Bardzo fajny film i nawet leci o sensownej godzinie (19.30) :P A w poniedziałek "Szklana Pułapka 2". A poza tym kupę badziewnych "horrorów", którymi Polsat raczy nas w weekendowe noce. Enjoy :P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Przypadkiem wpadlem na zajawke z filmu "Ze zycie ma sens", szukajac teledyskow Kalibra http://www.youtube.com/watch?v=RDkVUTIp ... ed&search= Dawno temu widzialem ten film i moge powiedziec ze robi wrazenie. Mocny film o tym jak to jest z dragami. Jak to jest naprawde. Bez glupawych moralow, bez krzywego zwierciadla, bez sciemy ogolnie rzecz biorac. Film zrobiony przez kogos, kto wie o czym mowi.
http://www.youtube.com/watch?v=tGHIXp1p5bM
http://www.youtube.com/watch?v=VcxJZrSn ... ed&search=
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

A ja teraz oglądam filmy Latkowskiego, i muszę powiedzieć, że facet nie ma pojącia o czym robi filmy. w "Blokersach" przedstawia tylko i wyłącznie życie znanych hip-hopowców, a w "Klatce" miesza burdy na stadionach, ustawki i Pride... No i pod bójki są potwornie śmiesznie podłożone odgłosy uderzeń jak w filmach z Brucem Lee lub Van Dammem :P
Od dziś płacę Eurogąbkami.
ODPOWIEDZ