Z pamiętnika wampira

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
Jeśli nie widzicie żadnego sensu to, przykro mi, ale "poetami nie jesteście". Może ja też nim nie jestem ale pisałem ten wiersz i chyba najbardziej powinienem wiedzieć o co chodzi.
A tak przy okazji - każ jakiemuś sześciolatkowi ułożyć wiersz. Ciekawe co ci wymyśli?
A tak przy okazji - każ jakiemuś sześciolatkowi ułożyć wiersz. Ciekawe co ci wymyśli?
prośba do administratorów - usuńcie to konto
pozdrawiam
pozdrawiam

-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Natny ja za poetę sie nie uwarzam choć pisze, a moje wiersze byly wydawane Poeta rzadko bywa dobrym krytykiem.
Zachowujesz się jak zgwałcony pięciolatek. Nic nie poradzimy, że gniot stworzyleś- twórz dalej, a krytyke przyjmij jako wyznacznik do ewentualnej poprawy.
Pytałeś po co czytamy cóż publikujesz to czytamy, a jak już przeczytamy to komentujemy to co nam zabrało cenne minuty z naszego życia.
Zachowujesz się jak zgwałcony pięciolatek. Nic nie poradzimy, że gniot stworzyleś- twórz dalej, a krytyke przyjmij jako wyznacznik do ewentualnej poprawy.
Pytałeś po co czytamy cóż publikujesz to czytamy, a jak już przeczytamy to komentujemy to co nam zabrało cenne minuty z naszego życia.

-
- Pomywacz

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
Osobiscie nie wiem, czy jestem zadowolony z poswiecenia "kilku mimut zycia" na ten wiersz, chyba pierwszy raz dalem 1.
nathy... Stwierdzenie, ze gusta sa rozne, w zaden sposob nie broni slabego wiersza, jezeli komentuja go osoby kompetentne.
Nie wazne ilu osobom sie podoba - bo jak latwo zauwazyc nie zawsze wieksosc ma racje, zwlaszcza jesli jest to wiekszosc niezbyt obyta z poezja.
Bynajmniej nie zalezy mi na dogryzaniu i popisowo-elokwentnej krytyce (ktora Egl uprawia), ale badz co badz, w wielu wypadkach ma racje i jego opinia dosc czesto pokrywa sie z moja.
Wiec, jezeli mialbym dac szczera rade to brzmialaby ona: nie rozplywaj sie w pochlebnych opiniach, bo moga byc one niekompetentne.
Ten wiersz jest naprawde kiepski - rymy gramatyczne pisane na sile, nieudolne zwroty, momentami groteskowe, zamiast straszne.
Jesli chodzi o zarzuty odnosnie mhrocznej tematyki dla 11-14 latkow, to nie do konca sie z Eglem zgodze, mozna pisac o wampirach, szatanie itp. dobre wiersze - chocby tworcy z bohemy paryskiej (np. "Litania do Szatana" Boudelaire'a), lub Wiliam Blake.
nathy... Stwierdzenie, ze gusta sa rozne, w zaden sposob nie broni slabego wiersza, jezeli komentuja go osoby kompetentne.
Nie wazne ilu osobom sie podoba - bo jak latwo zauwazyc nie zawsze wieksosc ma racje, zwlaszcza jesli jest to wiekszosc niezbyt obyta z poezja.
Bynajmniej nie zalezy mi na dogryzaniu i popisowo-elokwentnej krytyce (ktora Egl uprawia), ale badz co badz, w wielu wypadkach ma racje i jego opinia dosc czesto pokrywa sie z moja.
Wiec, jezeli mialbym dac szczera rade to brzmialaby ona: nie rozplywaj sie w pochlebnych opiniach, bo moga byc one niekompetentne.
Ten wiersz jest naprawde kiepski - rymy gramatyczne pisane na sile, nieudolne zwroty, momentami groteskowe, zamiast straszne.
Jesli chodzi o zarzuty odnosnie mhrocznej tematyki dla 11-14 latkow, to nie do konca sie z Eglem zgodze, mozna pisac o wampirach, szatanie itp. dobre wiersze - chocby tworcy z bohemy paryskiej (np. "Litania do Szatana" Boudelaire'a), lub Wiliam Blake.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal

-
- Pomywacz
zawsze musi być ten pierwszy razchyba pierwszy raz dalem 1

Jako autor tego wiersza powinienem chyba go bronić.
Jednak po dłuższym zastanowieniu się to chyba się z wami zgodze

Za to bardzo jestem rad z tego, że moderator zechciał napisać komentarz, z pewnością to wielki zaszczyt

pozdrawiam
pozdrawiam

-
- Trocheiczny Tawerniak
- Numer GG: 3654146

Ja tam wracam do Jesienina.
Ewentualnie do Stepów akermańskich.
PS Mi też się Baudelaire podoba - ale nie podoba mi się źródło jego niektórych inspiracji - poezja Villona. ;P
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)

-
- Pomywacz
Pozwól, że wyjaśnie. Niektórzy lubią wiersze o miłości, inni o wojnach. Niektórzy o pokoju, inni o bitwach, krwi itd.Nadeszły czasy, że musi być jakieś mhroczne fantasy, żeby wiersz cieszył się uznaniem u młodych ludzi?
To powinno wyjaśnić wszelakie wątpliwości
PS sprawdziłem Baudelaira i Villona, poezja ich podoba się mi

pozdrawiam
pozdrawiam

-
- Szczur Lądowy
Po pierwsze nie nazywajmy gniotem czyjejś pracy - To nie kulturalne... ale zgadzam się z częścią przedmówców.Poezja najwyższych lotów to nie jest
Nie jestem za gnojeniem rozwijających się ludzi ale takie wiersze nic nie wnoszą. Dlatego mówię - Rozwijaj się bo zachowanie rytmiki i odpowiednich rymów nie jest takie łatwe, tylko jeżeli wybierasz już tematyką mroczną ( He he, takie są najlepsze) to staraj sie by twój wiersz coś wyrażał, jakąś głębszą treść. Życzę szczęścia w dalszym tworzeniu AVE AVE WSZYSTKIM TWÓRCOM-
Szczególnie tym po ciemnej stronie mocy

Tra La La
Kochaj Mrok Tak Jak Ja !!!
Kochaj Mrok Tak Jak Ja !!!

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Nie no ... ja się zastrzelę
Trafiłem na wiersz przypadkiem i co widzę?
"Poetę" który pierniczy mi tu o gustach, neguje Mickiewicza, popisuje sie mrokiem a nie ma pojęcia o żadnym z wyklętych, twórce gniotu wszechczasów. MASAKRA
Czegos takiego jeszcze nie było !!
Koleś stworzył dziadostwo i jest obrażony bo go sie nie rozumie...
Już bardziej literackie były zgnojenia go przez Carchmage i Eglaresta ( w sumie czemu ja sie dziwię)...
Jeszcze jeden taki wiersz i ide się wieszać. Dosłownie. Niech piszą ludzie do cholery, bo artystów nam potrzeba, tylko skąd to tak potężne mniemanie o sobie...
JESZCZE RAZ USŁYSZĘ, ŻE MICKIEWICZ TO NUDY, TO PRZYWALĘ STEPAMI AKERMAŃSKIMI I LIRYKAMI LOZAŃSKIMI W ŁEB !!!
Trafiłem na wiersz przypadkiem i co widzę?
"Poetę" który pierniczy mi tu o gustach, neguje Mickiewicza, popisuje sie mrokiem a nie ma pojęcia o żadnym z wyklętych, twórce gniotu wszechczasów. MASAKRA
Czegos takiego jeszcze nie było !!
Koleś stworzył dziadostwo i jest obrażony bo go sie nie rozumie...
Już bardziej literackie były zgnojenia go przez Carchmage i Eglaresta ( w sumie czemu ja sie dziwię)...
Jeszcze jeden taki wiersz i ide się wieszać. Dosłownie. Niech piszą ludzie do cholery, bo artystów nam potrzeba, tylko skąd to tak potężne mniemanie o sobie...
JESZCZE RAZ USŁYSZĘ, ŻE MICKIEWICZ TO NUDY, TO PRZYWALĘ STEPAMI AKERMAŃSKIMI I LIRYKAMI LOZAŃSKIMI W ŁEB !!!

-
- Chorąży
@Alucard: Nie rzebym się podlizywał ale sto razy bardziej wolę wiersz z PL (szczególnie Twoje i Aurory) niż Mickiewicza 
@Wiersz: Mi tam się nie za bardzo podoba aczkolwiek ciekawie napisana (żadko zdaża mi się czytać wiersze w pierwszej osobie)
edit: Zastanowiłem się własnie co ja napisałem. Mickiewicz rulezuje

@Wiersz: Mi tam się nie za bardzo podoba aczkolwiek ciekawie napisana (żadko zdaża mi się czytać wiersze w pierwszej osobie)
edit: Zastanowiłem się własnie co ja napisałem. Mickiewicz rulezuje

.

-
- Mat
- Numer GG: 9599112

-
- Bosman
ELFIN NAPISAŁ- A Deep co Ty masz do Alucarda... Nie podlizuje sie Wink... Moze probuje w najlepszy mozliwy sposob przekazac swoj zachwyt??
Ech... nie żebym sie czepiał, ale ja ten wiersz przed chwilą zgnoiłem z góry na dół...
Dobrze żeś sie poprawił Deep, ale nie wszystko Mickiewicza mi się podoba (dziady i Pan tadek... nie cierpię)
Ech... nie żebym sie czepiał, ale ja ten wiersz przed chwilą zgnoiłem z góry na dół...
Dobrze żeś sie poprawił Deep, ale nie wszystko Mickiewicza mi się podoba (dziady i Pan tadek... nie cierpię)

-
- Bosman
Nie no... jak dziady to tylko część czwarta...Deep pisze:Dziady mi się podobały ale Tadka jeszcze nie czytałem.Alucard 666 pisze:(dziady i Pan tadek... nie cierpię)
A Pan Tadzio, żeby nie zniechęcać ma jakiś urok i pozwala się wczuć w te zielone lasy, że aż na ciebie błogi spokój spływa, ale mi po prostu nie siadł... może miałem za duze oczekiwania...
Dobrze, że sobie tu Deep możemy pospamować w spokoju... wszystko lepsze od komentowania tego gniota