[Wojny Żywych Trupów] XV: Święto Godów

Miejsce, w którym toczą się starcia na Apokaliptycznym Polu Walki.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Tomek:
Wszystko poszło zgodnie z planem - proch strzelniczy otworzył drzwi na oścież, niestety twój miecz poszedł się je... poszedł coś zjeść. Nie wróci do końca rozgrywki. W środku jest mroczno jak w jakichś podziemiach. Zapaliłeś światło. Żarówka na pierwszym piętrze pękła odrazu. Nadal jest ciemno. Zza zamkniętych drzwi piwnicy słyszysz jakieś obce głosy: Kantolie kantolie uh natha rathores kantolie kantolie! głosy się zapętlają i mówią następnie to samo. Jakby rytuał był odprawiany. Rytuał czego? No nic, poszedłeś dalej. Chwyciłeś za klamkę pierwszych z brzegu drzwi. Zamknięte. Następne też. No to masz problem.

Blind i Pavciooo:
Trzech z nich ruszyło w waszą stronę, ale wtem rozległ się krzyk czwartego. Przeraźliwy krzyk. Trzech żołnierzy przebiegło w strachu tak szybko obok was, że nie zdołaliście zareagować. Macie teraz wybór czy biec za nimi (i ich dogonić, nie są tacy szybcy) czy zobaczyć co się dzieje takiego w środku.

Scorez i Memo:
Stoicie nadal, jacyś żołnierzy biegną w waszą stronę.[/i]
Obrazek
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Schodzę do piwnicy mrucząc jakieś dźwięki przypominające słowa ich "zaklęcia" tak żeby zbytnio nie zwracali na mnie uwagi. Przejmuje pierwszego z brzegu, później następnych i tak do końca.
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

ATAK! - w myślach do sojusznika oczywiście i rzucam się na pijanych mężczyzn od tyłu z zamiarem przemiany ich w moje pierwsze sługi.
I tak nikt tego nie czyta...
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

W pełni wspieram sojusznika, atakując żołnierzy/strażników/pijaczków/tych trzech ludzi wraz z nim.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Sorki że mnie niebyło ale w wigilię mi się dysk spalił... dzięki że mnie nie wyrzuciłeś... :D

Padam na ziemię i udaję martwego który został zaciukany przez tamtego stojącego martwego... czekam aż sobie pójdą.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

Wbiegam w pole kukurydzy uciekając przed żołnierzami. Po wbiegnięciu staram się dotrzeć na południowy-wschód pola licząc na to, że wybiegnę na północno-zachodnim krańcu.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Memo:
Znów na polu kukurydzy, znów się zgubiłeś. Możesz poczekać lub iść tak jak słyszysz dźwięki parowozu. Tam chyba niedaleko jest stacja kolejowa.

Paula, Pavciooo, Scorez:
Scorez wyskoczył przed rycerzami, którzy dosłownie go stratowali. Poobijany leży teraz wgnieciony w ziemię. Paula i Pavciooo przeskoczyli go i dopadli dwóch rycerzy, trzeci uciekł w pole kukurydzy. Wszystkiemu przygląda się pijący Farnham, nagle wstał i też poszedł sobie w pole kukurydzy.

Tomek:
Powoli szedłeś w tamtą stronę jednak w chwili zobaczenia czegoś stanąłeś jak wryty. Cokolwiek to jest to do tego modlą się ludzie wokół.
Obrazek
Chwila wahania, ale jednak zaatakowałeś błyskawicznie tnąc i gryząc przemieniłeś w jednej chwili połowę zgromadzonych. Niestety trupopodobna istota zaczyna robić jakieś czary, w jednym momencie zmasakrowała jednego z twoich nowych sług i zrobiła z niego kościaną tarczę broniąc pozostałych żywych. On może mieć więcej mocy tego rodzaju.

Scorez:
Żywotność: 4
Ekwipunek: Miecz Świetlny
Ilość sług: 0

Paula (Blind):
Ilość sług: 1
- Rycerz - żw3, BrońBiała3, Rzucanie3 - Miecz

Tomek:
Ekwipunek:
Ilość sług: 4/5
- 4*Kultysta - Piącha5, Siła4, Zbieractwo5

Pavciooo:

Memo:
Obrazek
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

To ja biegam dalej. Na stacji bym pewnie został przejechany.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Nie będę biegał po jakimś polu kukurydzy!
Razem z nowym sługą biegnę do bloku nr. 8 i kombinuję, jak dostać się do środka.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Wysyłam myślami przekaz do tego czegoś - Ech wiesz głupio wyszło z tymi Twoimi sługami ale widzisz jest taka sprawa, że na górze biega jeszcze kilku takich jak ja i koniecznie chcą mnie zabić. Może przyłączysz się do mnie to Ci załatwię tylu wyznawców ilu tylko będziesz chciał? - oprócz tego nie robię nic chyba że mnie zaatakuje to wtedy uciekam z resztą moich.
scorez
Kok
Kok

Odklejam się od ziemi i zaskakuję rycerzy od tyłu. Przejmuję sobie ich.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Paula

- Rycerz, przyszpil tego pana do ziemi. - Paula wskazuje na scorez'a i pomaga rycerzowi własnoręcznie maltretując wrogiego WŻT.
- Przyda mi się twoja głowa, wiesz?

AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Memo:
Tak się dziwnie złożyło, że gdy wreszcie wyszedłeś okazało się, że jesteś na dachu bloku numer 1. Widzisz jak Pavciooo biegnie w stronę bloków. Spotkałeś małego Timiego. Siedzi przy drzwiach. Mówi do ciebie Memo bądź grzeczny, a nie tak jak Johnny, który nazwał mnie małym, zmutowanym skurczybykiem i teraz jest na Polu Kukurydzy. Przez niego nie możesz otworzyć drzwi, musiałby się trochę odsunąć albo spróbuj go zabić.

Scorez (i w tle Paula):
No to masz przerąbane. I to dosłownie. Za nim jeszcze wstałeś ktoś przeszył twoje przeżarte przez robaki serce i przeczepił cię na stałe do ziemii. Następnie obciął ci ramiona, straciłbyś i głowę za pewne, ale w ostatnim momencie twój oprawca padł martwy kiedy pijany Farnham zaczął strzelać z kałasznikowa na którym chyba siedział wcześniej. Chwilę później z okrzykiem uciekł na Pole Kukurydzy ostrzeliwując się. Paula padła na ziemię gdy on strzelał, ale okazało się że wcale nie w nich strzelał. Terror za Scorezem wydawał się o wiele straszniejszy niż cokolwiek. Błyskawicznie ze strachem w oczach i bólem po stracie ramion Scorez uciekł na Pole Kukurydzy. Została tylko Paula do której zbliża się horda mysz. Ich pisk sprawił, że zbroja martwego rycerza pękła, a miecz świetlny Pauli zaczyna wibrować i w każdym momencie może się aktywować. Gromada to nie jest chyba zwykłe miasteczko. A Alicja nie jest już, kurde, w Kansas.

Tomek:
"Inny" zgodził się i odprowadził cię do drzwi, w których wcześniej wysadziłeś zamek. W moment po twoim i twoich sług wyjściu ktoś od środka zaspawał wejście dospawując do niej metalową płytę. Wygląda na solidną. Spawacz, kurde. A tym czasem widzisz, że Pavciooo szarpie się z drzwiami bloku obok, nie dostrzegł cię jeszcze. Ma ze sobą jednego zakutego łba - ochroniarza zdaję się.

Pavciooo:
No po wielu perypetiach (dużo źdźbeł trawy minąłeś, fascynujące) dotarłeś wreszcie do jakiegoś bloku. Drzwi są zamknięte, ale ty masz miecz świetlny. Tylko nieodetnij sobie czegoś.

Scorez:
Żywotność: 1/4

Paula (Blind):
Żywotność: 3/4

Tomek:
Ekwipunek:
Ilość sług: 4/5
- 4*Kultysta - Piącha5, Siła4, Zbieractwo5

Pavciooo:

Memo:
Obrazek
scorez
Kok
Kok

Uciekam prosto przed siebie... uciekam aż do... stodoły. Tam poprzejmuję sobie jakieś stworzonka.
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Te drzwi mogę nim pociachać? Jeśli tak to:

Daję mojemu rycerzykowi mój miecz świetlny i rozkazuję mu rozwalić drzwi, wkońcu on lepiej nim będzie machał :) Gdy to zrobi wbiegamy do środka i szukamy osób do przejęcia.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Kiedy rycerz Pavciaaa odłoży swój miecz i wbije świetlny w drzwi to każę dwóm moim atakować Rycerza tak by nie miał szansy wyciągnąć go z drzwi i podnieść tego drugiego. Ja w tym czasie z pozostałą dwójką atakuje WŻT używając najlepszych ciosów jakie mam.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Paula rzuca miecz świetlny rycerzowi, a sama bierze jego i przypina do pasa.
- Ciekawe czy myszy też dałoby się podnieść z martwych? - rzuca telepatyczne pytanie do swojego sojusznika, i wraz z rycerzem zabiera się za likwidację hordy myszy.

Zablokowany