Ja czekam na 2 gry obecnie:
Jade Empire - bo to ma być gra w stylu KOTOR tylko, że w Chinach znanych z Hero i PTUS. Czyli trafia do mnie w dwójnasób ponieważ KOTOR pozostaje wysoko na mojej liście fajnych gier a orient zawsze mnie pociągał. No i voice acting też zapowiada się wyśmienicie, przynajmniej dla jednej postaci, której głosu użyczy John Cleese.
Grotesque (chyba tak, nie pamiętam dokładnie) - czyli gra o kimś w stylu forumowiczów tawerny, który trafia do krainy fantasy gdzie spotyka min. czarnoskurego wojownika, który odmawia walki z co większymi potworami bo "Nie słyszałeś niegdy ballady wszechczasów po tytułem <<Czarny zawsze umiera pierwszy>>??" i elfa, który walcząc z królikiem powołuje sie na przewagę liczebną 5 do 1. Znamy skądś te klimaty?
Na Fallouta 3 nie czekam ponieważ klimaty zdecydowanie nie moje. Grałem w 1 i mnie niestety nie wciągnęła, zdecydowanie wolę Planescape. Zapowiadali za to kiedyś BG3. Gdy to usłyszałem zacząłem błagać w duchu aby to nie była prawda ponieważ to już byloby naciągane g**no w stylu filmowego Highlander 2 (po naszemu Nieśmiertelny 2). I choć nie lubie fallouta darzę go szacunkiem i obawiam się, że jeśli wyjdzie 3 to będzie słaba, czego jednak nikomu nie życzę.