- tak piszemy to co postacie mówią
tak piszemy poza sesją
"tak" piszemy to co postacie myślą
Na początku każdego posta zamieszczajcie imię swojego bohatera.
Tak jak pisałam w rekrutacji, sesja to typowy storytelling, a wasze życie uzaleznione jest od długości postów. Im więcej piszecie (i z sensem
 ), tym lepiej dla waszego bohatera. To chyba wszystko co miałam do napisania słowem wstępu zatem przejdźmy do gry.
), tym lepiej dla waszego bohatera. To chyba wszystko co miałam do napisania słowem wstępu zatem przejdźmy do gry.Drużyna:
- Werner Borch, człowiek, najemnik (bohater Serge'a)
- Krung Krongolsson, krasnolud, wojownik podziemny (bohater Bobasa)
- Konrad z Boven, człowiek, akolita (bohater Hyjka)
- Isengrim Madderdin, elf, łowca nagórd (bohater Isengrima Faoiltiarna)
- Ivor, człowiek, łowca (bohater MISTRZA_MIECZA)
Przygodę czas rozpocząć. Zyczę powodzenia i dobrej zabawy

Od rana lało jak z cebra. W sumie już was to nie dziwiło, gdyż poźnojesienna ulewa towarzyszyła wam już od trzech dni, kiedy to wyruszyliście z Bogenhafen w poszukiwaniu jakiegoś zarobku. Było południe, jednak przez ciemne chmury które zasnuły niebo zdawało się być dużo później. Mozolnie pokonywaliście błotnisty trakt. Pieniądze powoli wam się kończyły, i nawet w małej górniczej wsi Fehlschrokenberg w której zatrzymaliście się dzień wcześniej, nikt nie chciał skorzystać z waszych usług. Wtedy postanowiliście udać się do Bretonii - mieliście nadzieję, że tam znajdziecie jakąś pracę. W miarę jak poruszaliście sie do przodu, majaczące w oddali Szare Góry, które chcięliście jak najszybciej przebyć, stawały się wam coraz bliższe. W końcu znaleźliście się na szerokiej dróżce prowadzącej w ich głąb. Im wyżej się zapuszczaliście, tym robiło się zimniej, powietrze stało się mroźniejsze a w wielu miejscach leżał mokry śnieg. Deszcz nieco ustał, lecz pogoda wciąż była nieprzyjemna. Było spokojnie, jedynie od czasu do czasu ciszę przerywały jakieś złowieszcze odgłosy płynące z oddali, na które po pewnym czasie przestaliście zwracać uwagę.
Teraz możecie napisać co nieco o swoim bohaterze - opisać wygląd, ekwipunek itd..