[KGF] Kąciki (nowe)
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
[KGF] Kąciki (nowe)
Mamy w KGF-ie stałe (mniej więcej) kąciki Młotka, Neuro i WoDa, epizodyczne Wiedźmina oraz DMG. To dużo i zaspokaja potrzeby większości erpegowców.
No właśnie. Większości.
A co z resztą? Jak dobrze wiemy, są także inne ciekawe systemy - jak Zew Cthulhu, 7th sea, Gasnące Słońca, które są na tyle dobre, by poświęcić im osobne działy, lecz na tyle niszowe rynkowo, że pisałoby do nich niewiele osób.
W tym wypadku mógłby pomóc kącik, w którym ukazywałyby się artykuły do mniej popularnych systemów. Co wy na to? Czy jest sens robić coś takiego? Czy znajdą się ludzie chętni do tego? Jakie systemy proponujecie tam zawrzeć?
No właśnie. Większości.
A co z resztą? Jak dobrze wiemy, są także inne ciekawe systemy - jak Zew Cthulhu, 7th sea, Gasnące Słońca, które są na tyle dobre, by poświęcić im osobne działy, lecz na tyle niszowe rynkowo, że pisałoby do nich niewiele osób.
W tym wypadku mógłby pomóc kącik, w którym ukazywałyby się artykuły do mniej popularnych systemów. Co wy na to? Czy jest sens robić coś takiego? Czy znajdą się ludzie chętni do tego? Jakie systemy proponujecie tam zawrzeć?
-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Panowie, jeśli ktoś jest chętny:
Planowałem otworzenie kącika Cyberpunka i systemów SF. Niestety chętnych jest bardzo mało...
Otworzenie kącika "Inne" chyba będzie mijało się z celem, bo teksty do mało popularnych zazwyczaj podsyłamy Carch'owi .
A jak jż powstanie, to ja mogę podesłać coś do Cyberpunka i innych SF...
Planowałem otworzenie kącika Cyberpunka i systemów SF. Niestety chętnych jest bardzo mało...
Otworzenie kącika "Inne" chyba będzie mijało się z celem, bo teksty do mało popularnych zazwyczaj podsyłamy Carch'owi .
A jak jż powstanie, to ja mogę podesłać coś do Cyberpunka i innych SF...
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
CoB, trochę się wyrywasz. Zawsze było tak, że jeśli dostawaliśmy tekst do systemu, który nie miał kącika, to lądował on w KGF ogólnym, bez kącika. Uważam więc że kącik 'Inne' jest chybiony...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Majtek
- Kontakt:
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Popieram te zdanie - kącik Inne jest kącikiem DMG... Gdyby powstał kącik Inne, to Carch by się załamał, bo prócz poradników, felietonów, itp. dostawałby prawie nic .BAZYL pisze:CoB, trochę się wyrywasz. Zawsze było tak, że jeśli dostawaliśmy tekst do systemu, który nie miał kącika, to lądował on w KGF ogólnym, bez kącika. Uważam więc że kącik 'Inne' jest chybiony...
Dlatego jeśli chcecie umieszczać teksty o innych systemach, wrzucajcie je do DMG i problemu nie ma.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Hmmm mi się zdaje, że DMG zawierało porady dla MG, jakieś luźne przemyślenia ogólnosystemowe. W sumie BAZYL masz rację, ale kącik wymuszałby raczej, by stale pojawiały się tam teksty, a nie "od święta".
Czekam na dalsze koncepcje Może ktoś wymyśli jeszcze coś ciekawego?
Póki co, może zobaczę jak będzie z moim pisaniem o innych systemach i czy pojawią się tekściarze - na początku można wrzucać do ogólnego KGF-u, czas pokaże co dalej. (Tymi słowy otwieram nowe pytanie - czy ktoś oprócz BLACSouLa byłby gotowy pisać o mniej popularnych systemach?)
Prentki - skoro jesteś zaniepokojony, czas złapać za pióro/klawiaturę i rozruszać kącik Wiedźmina
PrQ - z autorskimi systemami za wiele jest kłopotu. A z tego co się orientuję Tawerna "patronowała" już autorskim systemom i nie potrzeba było dla nich osobnego kącika
Czekam na dalsze koncepcje Może ktoś wymyśli jeszcze coś ciekawego?
Póki co, może zobaczę jak będzie z moim pisaniem o innych systemach i czy pojawią się tekściarze - na początku można wrzucać do ogólnego KGF-u, czas pokaże co dalej. (Tymi słowy otwieram nowe pytanie - czy ktoś oprócz BLACSouLa byłby gotowy pisać o mniej popularnych systemach?)
Prentki - skoro jesteś zaniepokojony, czas złapać za pióro/klawiaturę i rozruszać kącik Wiedźmina
PrQ - z autorskimi systemami za wiele jest kłopotu. A z tego co się orientuję Tawerna "patronowała" już autorskim systemom i nie potrzeba było dla nich osobnego kącika
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
CoB napisał:
Ja wspomagam Blacka w młotku i będe starał sie o wakat redaktorka w wfrp z czasem no i masz juz moje teksty do neuro. Przy odrobinie chęci dałoby się coś do innych systemików tez napisać jakąś przygódkę, lokację sam nie wiem. Preferowane systemy to Earthdawn, Gasnące Słońca, Poza Czasem, L5K. Zobaczymy jak sie to rozwinie ale jak coś na mnie możesz liczyć(Tymi słowy otwieram nowe pytanie - czy ktoś oprócz BLACSouLa byłby gotowy pisać o mniej popularnych systemach?)
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
-
- Bosman
- Numer GG: 7524209
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Bosman
Kufel rozmaitości - cel szczytny a i nazwa niezła. Ale tworzy sie tu pewien problem. DMG straciłaby już całkowicie na znaczeniu. Przecież nie raz i nie dwa Działka byla zapełniana właśnie tekstami o różnych systemach, które nie miały swoich kącików. No, chyba żeby przekształcić DMG w Kufel Rozmaitości, tylko gdzie wtedy ukazywałyby się teksty dla mistrzów?
...
-
- Majtek
- Kontakt: