Prowadzenie sesji z jednym graczem

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Grałem prawie dwadzieścia sesji jako gracz z MG sposobem "jeden na jednego". Ciekawe doświadczenie... bardzo podszkoliłem się w odgrywaniu postaci i z pewnością jestem o niebo lepszym graczem. Takie sesje przeprowadzałem co prawda ponad 3 lata temu, ale wspomnienia mam bardzo dobre... no i tamta postać stała się niemalże legendą, zwał się Gruthar, skurczybyk był silny jak cholera!

-
- Bosman

-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
Force ma racje, w kupie siła!! Ja ostatnio mistrzuję tylko dwójce graczy i da sie odczuć, że brak osób. Często jacyś BN muszą z nimi wędrować lub na moment sie przyłanczać bo w sumie jak tu napuścić 3 orków mówiąc, że to banda
a w warhammerku nie ma za łatwego życia i większa ilość przeciwników to już wyzwanie.

-
- Marynarz
A tak w ogóle to po co walczyć!!??...najlepiej jakis zwodniczy scenariusz, w którym walka się nie skończy, bo wróg ucieka, lub okazuje się iluzją...tak jest fajnie...bo wtedy gracze zielenieją i boją się każdej napotkaniej rzeczy...i nie są tacy pewni, że zawsze wygrają...
Ostatnio zmieniony sobota, 9 grudnia 2006, 21:55 przez PrQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosiak (PrQ)

-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
Ale przygody bywają różne i różni przeciwnicy w nich występują. Orki, skaveni, zwierzoludzie to trzon młotka. Jak potężny musiał by być ten samotny heros by stanąć do walki chociażby z Rycerzem Chaosu. Co zrobił by mag gdy jego przeciwnik wytrzymałby ataki dystansowe i zaatakował wręcz? Samotna postać to raczej mi się kojarzy z przygodą dla łotrzyka, zabójcy.A nie lepiej dać jednego silnego?? Moim zdaniem lepiej jest walczyć z jednym, tajemniczym wrogiem niż z oklepaną "bandą orków"...

-
- Pomywacz
- Kontakt:
Eee... niekoniecznie. Ja grałem "jeden na jeden" w post apokaliptycznym świecie łowcą nagród i było ciekawie... miałem kilku stałych NPC-ów, którzy byli towarzyszami podróży i okazywali się pomocni w czasie walki. Przywykłem do nich, niestety, gdy doszedł drugi Gracz, MG "odstrzelił" większość z nich i wszystko działo się w dwadzieścia lat później...
ale też było ciekawie - grałem 44 latnim facetem, który był cholernie silny (miał maksymalną wartość).

-
- Bosman
- Numer GG: 7524209

-
- Marynarz
- Kontakt:
Co do sesji z jednym graczem to osobiście uważam że znacznie trudniej jest dobrze poprowadzić taką sesję (potrzeba duuuzo opisów it.p.) ale równocześnie możliwości są znacznie większe, w dodatku łatwiej przewidzieć przebieg wydarzeń.
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!

- Solarius Scorch
- Bosman

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Przepraszam, ale nie zrozumiałem "co autor miał na myśli". Ciekawe czemuFevencil pisze:Ja zawsze wprowadzam pojedynczych graczy i jest w większości fajnie. A tak podczas właściwej sesji to mi się nie zdarzyło.

-
- Szczur Lądowy

-
- Bombardier

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Jednak czasem warto powysilać mózgownicę, to dobrze robi i się dłuższe posty piszemaniek3210 pisze:Prowadzenie sesji dla jednego gracz jest ciekawe przynajmniej nie trzeba wyslilać mózgownicy na kłesty.

-
- Marynarz