[alternatywa] Kraina 7

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Magnes »

Pafnucy próbował się podnieść, ale nogi ugięły się pod nim, zachwiał się i upadł na plecy. Spuchnięta ręką wypuściła nóż, który potoczył się po brudnej posadzce.
Nex
Majtek
Majtek

Post autor: Nex »

Adam Markowicz zapewne usłyszał, że coś się Pafnucemu przytrafiło. Adam obraca się w stronę Pafnucego i próbuje mu pomóc, zabijając potwora, jeśli jednak jest to coś niematerialnego, to Adam zastanawia się o co chodzi Pafnucemu i pyta się go...
Everything is irrelevant
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Marcin

Zchodzę z drzewa by powiedzieć ekipie co widziałem.
Po zobaczeniu pafnucego wyjmuje nóż i atakuje nim tego stwora.
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Pafnucy Muchol:

Ostatkime sił krzyczy na całe gardło "Pomocy!!!" i próbuje z miejsca, gdzie była ukłuta ręka wyssać ustami truciznę i wypluć ją (truciznę, nie rękę).
żyję
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

- Co się dzieje? - staruszek i Katarzyna patrzą na drzwi chaty i leżącego bezwładnie pod ścianą Krzysia.
- Zemdlał? - zapytała kobieta, rzucając telefon komórkowy na ziemię.
W chacie nie ma żadnych potworów, jest cicho, na zewnątrz słychać mewy, szum wiatru i morza. Po podłodze poruszają się żwawo czerwone mrówki. Ręka Pafnucego jest opuchnięta i czerwona.
Nex
Majtek
Majtek

Hehe, tak to jest jak sie trupom spokoj zakluca - rzuca Adam Markowicz, Pafnucemu.
Skoro Pafnucemu nic nie jest, to ide do krzysia zobaczyc, co z nim nie tak, w szczegolnosci czy zyje...
Everything is irrelevant
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Marcin

Ja tymczasem ide zobaczyć te zwały metalu, które zobaczyłem.
Waltos
Mat
Mat

Pafnucy Muchol:

- Ech pieprzony trup... Mruczy Pafnucy. - wezmę to dziadostwo opuchnieta ręką, w końcu i tak mi mrówki już nie zaszkodzą... - mówiąc to, sięga opuchniętą ręką po bezkształtny przedmiot w kieszeni trupa, a potem próbuje przynajmniej uklęknąć, by się uwolnić od mrówek. O ile mu się to nie udaje, to prosi innych, by go wymieśli przed chatę i wzięli jego karabin oraz nóż, bo go te przeklete mrówki zjedzą.
żyję
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

[trochę ostatnio niejasno napisałem, więc uzupełniam]

Pafnucy jak przez mgłę czuje upadek na podłogę, słowa nie chcą przejść mu przez wyschnięte gardło. Czuje odrętwienie w całym ciele i nie umi się poruszyć, oddech przychodzi mu z trudem. Kątem oka widzi mrówki spacerujące po ubranie, duże czerwone z połyskującymi oczami.
Złom na plaży leży za wydmami, jakiś kilometr stąd. Sądząc po słońcu jest południe...
Nex
Majtek
Majtek

Odciągam Pafnucego, strzepuje z niego mrówki i udzielam mu pomocy w miare możliwości i mojej znajomości medycyny(pierwsza pomoc). Udzielam tez pomocy Krzysiowi.
Czy ktos tu potrafi im pomóc (mam na mysli Krzysia i Pafnucego) - zapytal Adam Markowicz wszystkich dostepnych
Everything is irrelevant
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Dawid

Przyglądał się wszystkiemu co zaszło w chacie, nie wiedział co stało się Pafnucemu ani dziecku. Wiedział jednak, że nie należy zostawać dłużej w chacie. Zabrał ze sobą Magnum 44 i amunicję do niego, nóż już miał i nic więcej nie było mu potrzebne, przynajmniej taką miał nadzieję. Wyszedł z chaty, by pomóc poszkodowanym, chociaż nie miał pomysłu w jaki sposób.
Waltos
Mat
Mat

Pafnucy Muchol:

Przez zamroczenie, próbuję innym powiedzieć, by zabrali bezkształtny przedmiot z kieszeni trupa.
żyję
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

Ferdynand Walesa:
biore m4 + m203 + ammo +zoom + tlumik(5.56mm + 20mm granaty), kastet, noz i 2 beretty + tlumiki. probuje zrozumiec co mowi Pafnucy Muchol. biore ten bezksztaltny przedmiot z kieszeni trupa i wyciagam Pafnucy Muchola na swieze powietrze i probuje go dobrowadzic do przytomnosci.

(co do broni: tak, ja ide na wojne! cos do strzelania musi byc)
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Pafnucy jest odrętwiały, mamrocze niewyraźnie i z trudem oddycha, szyję i rękę ma opuchniętą, w miejscu opuchlizny widać ślad po ukłuciu. Tymczasem Krzysio jest opuchnięty niemal cały, mrówki oblazły go i w wielu miejscach ma czerwone ślady po ukłuciach i opuchliznę, nie widać, żeby oddychał.
- Jezus, co im się stało - histeryzuje Katarzyna. Ignacy tymczasem podbiega wspierając się na jakimś znalezionym kijku i przygląda się uważnie półprzytomnemu Pafnucemu.
- Coś go pokąsało? Może trzeba mu zrobić masaż serca, oddycha? - przeniósł wzrok na Krzysia. - Boże, zabierzcie go od tych mrówek. - Pomaga przenieść chłopca obok, przykłada mu rękę do szyi i kręci głową. - Chyba nie żyje.
Katarzyna krzyknęła histerycznie i złapała się za usta. Kręci przy tym głową.
- To nie tak miało być, to miał być taki Agent albo Big Brother. Zaraz po nas przyjadą, trzeba wezwać karetkę, a moja komórka nie działa...
Pafnucy czuje tymczasem, że powoli odzyskuje władzę w ciele, łatwiej mu się też oddycha.
Karczmarz

Dawid

- Czy ktoś widział co im się dokładnie stało ??- zapytał, widząc poszkodowanych. Po czym podszedł do drzwi chaty i nie wchodząc przyjrzał się jeszcze raz wnętrzu najdokładniej jak potrafił. Ktoś lub coś musi tam być, bo nie było to dziełem mrówek.
Nex
Majtek
Majtek

Ja wiem tylko, ze ich mrowki pogryzly. Musimy znalezc jakies miejsce na nocleg w bezpiecznej odleglosci od tych mrowek. Proponuje isc w strone lasu. Co wy na to? - ten dlugi monolog wyglosil Adam Markowicz
Everything is irrelevant
Karczmarz

Dawid

- Wolałbym najpierw iść na plaże, zawsze można rozpalić ogień i tam się przespać, a trzeba sprawdzić co tam leży. Do tego mamy rannych i nie powinniśmy zapuszczać się w las, a na plaże jest niedaleko. - mówiąc to nadal obserwował wnętrze domu.
- Nie jestem liderem i nie mam zamiaru nim być, ale myślę że tak będzie najlepiej... I tak każdy zrobi co będzie chciał. - dodał spokojnym głosem.
Zablokowany