Seria Heroes of Might and Magic

-
- Bosman
Przez neta nigdy nie grałem w Heroesa, bo to jednak nie to samo, co siedzieć z kolegami i grać w opcji Gorące Pośladki. Tam po prostu nie ma tej frajdy, bo jak się gra z kimś przy jednym kompie, to można się pośmiać, zawierać sojusze przeciwko jednemu graczowi ( Dlaczego akurat na mnie się uwzięliście?
) Tak samo fajnie grało się z kumplami w Disciplesa 2.

...

-
- Bosman

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
Re: Heroes
a ja mam HoMM'a 5 jest NAJLEPSZAze wszyskich części (no na równiz 3).
Atra gulia un ilian tauthr ono un atra ono waise skólir fra' rauthr - Niechaj dobry los i szczęście stale ci sprzyjają i bądz ochroną od złego
Eragon - książka Najstarszy i Eragon (ekranizacja deznadzejna)
Eragon - książka Najstarszy i Eragon (ekranizacja deznadzejna)

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Nie 
Ja mam rodzeństwo (chwała Ci rodzicielko) i nie ma to jak Hot-Sith ( ;D) na trzech. Bosko.
Jeżeli o mnie chodzi to rządzi niepodzielnie trójka.
HoMM III- Mój pierwszy hirołs. Klasyka królująca nad innymi grami
HoMM II i I - Takie do pogrania. Nie przywiazalem się
HoMM IV- Na początki miło się grało. POtem wszystkie wady mnie przybiły i odpuściłem powracając do III
HoMM V- Dla mnie miła niespodzianka. Gram do dzisiaj, a to sukces. Nawet III wyparła na jakis czas. Trzeba przyznać, że powala nawet nie grafa (ach, to rozbudowane miasto przystani albo Sylvan) ale pomysłowosć w tworzeniu miast i jednostek... No i ta muzyka

Ja mam rodzeństwo (chwała Ci rodzicielko) i nie ma to jak Hot-Sith ( ;D) na trzech. Bosko.
Jeżeli o mnie chodzi to rządzi niepodzielnie trójka.
HoMM III- Mój pierwszy hirołs. Klasyka królująca nad innymi grami
HoMM II i I - Takie do pogrania. Nie przywiazalem się
HoMM IV- Na początki miło się grało. POtem wszystkie wady mnie przybiły i odpuściłem powracając do III
HoMM V- Dla mnie miła niespodzianka. Gram do dzisiaj, a to sukces. Nawet III wyparła na jakis czas. Trzeba przyznać, że powala nawet nie grafa (ach, to rozbudowane miasto przystani albo Sylvan) ale pomysłowosć w tworzeniu miast i jednostek... No i ta muzyka

Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
- Marynarz
- Numer GG: 2956891
- Kontakt:
Ja błąkam się gdzieś między III a IV jak dziecko we mgle... Obie części mają swoje wady i zalety. Kiedyś myślałam, że najlepsza jest trójka, ale tak się przyzwyczaiłam do codziennych przyrostów, chodzenia samopas jednostkami, niektórych czarów i walczenia bohaterem, że jakoś mi już ta trójka nie szła aż tak cudownie jak niegdyś. Ale to w trójce bardziej podobały mi się miasta, nastrój, jednostki i... ich wygląd.
Można by powiedzieć, że najbardziej lubię trójkę, ale gram już tylko w 4
Nie zaznaczam nic.
Piątki widziałam tylko demo, ale odstraszyło mnie dość definitywnie. Na pewno nie kupię już.
Można by powiedzieć, że najbardziej lubię trójkę, ale gram już tylko w 4

Piątki widziałam tylko demo, ale odstraszyło mnie dość definitywnie. Na pewno nie kupię już.
telitha i lú...

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Pamiętam te piękne czasy... Byłem chyba jeszcze w podstawówce i zagrywałem się jak szalony w Heroes III + Shadow of Death. Zabawa była przednia, mogłem w to grać non stop. Co z tego, że fabuła była... hmm dziwna czasem, ale ogólnie gierka przednia. Potem już chyba nic mnie nie wciągnęło na tak długi czas... W żadną inną część Heroesów nie grałem, ale jakoś nie czuję z tego powodu wyrzutów sumienia - trójka była wystarczająco dobra 

-
- Bosman
No tos wybrał najlepsze z seriipoczątkującyRPGowiec pisze: A ja wciągle jestem w podstawówce i wciągle gram w herosa 3 i 5

Łezka w oku się kręci ;d

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Czyli dlatego trójka jest najlepsza (na razie), bo ma największą wartość sentymentalną... Jeśli będzie się tak mówić za kilka lat o piątce, to będziemy mogli w czystym sercem powiedzieć, że jest najlepszaAlucard pisze:No tos wybrał najlepsze z seriipoczątkującyRPGowiec pisze: A ja wciągle jestem w podstawówce i wciągle gram w herosa 3 i 5Tak obiektywnie patrząc, to V jest lepsze... ale jak przypomne sobie tamtą MUZYKE, TE NIEPRZESPANE NOCE, TE WAGARY AB POPYKAĆ Z KUMPLAMI...
Łezka w oku się kręci ;d

-
- Kok
OFFTOP:
@początkującyRPGowiec
W podstawówce?
To ty ile masz lat? 12?!
/OFFTOP:
Jak dla mnie to 4 najlepsza.Przełom w grafice i muzyka poprawiona.
Co do 5 to nie ma co mówić popsuła serie Herosów.(nie że nie lubie grafiki 3d ale tak sztuczna,plastykowa.
Grałem również w trójkę(chyba we wszystkie grałem
)i jest bardzo podobna do piątki(nie licząc grafiki),tzn. identyczne potwory,miasta itp.
@początkującyRPGowiec
W podstawówce?
To ty ile masz lat? 12?!
/OFFTOP:
Jak dla mnie to 4 najlepsza.Przełom w grafice i muzyka poprawiona.
Co do 5 to nie ma co mówić popsuła serie Herosów.(nie że nie lubie grafiki 3d ale tak sztuczna,plastykowa.
Grałem również w trójkę(chyba we wszystkie grałem

-
- Bosman
pa-ste-lo-wa albo pla-sti-ko-wa [plastykowa to też poprawna forma niestetykajtek Raulin pisze:plastykowa

Niestety 5 mi nie chodzi ale miałem okazje pograć za darmo na w galerii w Empiszu. Jakieś takie małe i ciasne te pola walki. W 3 odległość miedzy wojskami była jakaś taka wieksza. To tyle odnośnie uwag estetycznych. O muzyce sie nie wypowiem bo w Empiszu dzwiek wyłaczyli

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Nic nie pobije Heroesów III... Mam nawet dodatki
.... Moze troche offtpone... Moze zagralibysmy sobie kiedys sesje Heroesow w necie?? Ustawiloby sie druzyny... Mogloby to byc calkiem ciekawe..
Co wy na to?? Ja od razu nie deklaruje sie jako organizator...
A co do samej gry: Grafika niezbyt rozwinieta, aczkolwiek idealna i uwazam ze lepsza (tzn. bardziej rozbudowana ) psulaby klimat gry... Muzyka tez niezla... Najbardziej lubie grac bastionem lub bastionem..
A bardzo tez podobaly mi sie te smoki (blekitne wymiataja 50 atk, 50 def
) tj. blekitne,rdzawe, czarodziejskie etc... Ogolnie bardzo udana...
Co do HOMM V to powiem ze gra jest fajna.. bardzo fajna... zaskoczyla mnie grafika i nowy system walki (choc zblizony do poprzedniego)... gralem tylko w demo
wiec wielkiego zdania nie mam...
Heroes of Might and Magic IV.... Pierwsza czesc w jaka mialem zaszczyt grac... Tez niezla... Moze troche lepsza grafika, ale fabula mi sie nie podoba... Gdy tylko zobaczylem III od razu IV poszla na jakis miesiac w kat
...

Co do HOMM V to powiem ze gra jest fajna.. bardzo fajna... zaskoczyla mnie grafika i nowy system walki (choc zblizony do poprzedniego)... gralem tylko w demo

Heroes of Might and Magic IV.... Pierwsza czesc w jaka mialem zaszczyt grac... Tez niezla... Moze troche lepsza grafika, ale fabula mi sie nie podoba... Gdy tylko zobaczylem III od razu IV poszla na jakis miesiac w kat

-
- Bosman
No to Elfin sie zgadzamy. Tez grałem swego czasu w IV i specjalnie nie narzekalem (nie mam w zwyczaju jak pseudo fani zmieniać zdania gdy tylko w jakiejs gazecie pojawi sie niepochlebna opinia) ale gdy zobaczyłem pieć zakochałem sie (pogrywajac stale w III, to sie wie) 
Co do pola walki, to jest małe, ale moim skrimnym zdaniem świetnie łączy to szybkosc walki z taktyka (są 2 jednostki które bez umiejętności taktyka dojda do wroga w I turze). Ogólnie to dobra i przemyślana gra. Ale raczej już mitycznej trójki w popularności nie przebije
@Elfin-Ja, choćby od zaraz. W trójeczke bym sobie popykał przez neta

Co do pola walki, to jest małe, ale moim skrimnym zdaniem świetnie łączy to szybkosc walki z taktyka (są 2 jednostki które bez umiejętności taktyka dojda do wroga w I turze). Ogólnie to dobra i przemyślana gra. Ale raczej już mitycznej trójki w popularności nie przebije
@Elfin-Ja, choćby od zaraz. W trójeczke bym sobie popykał przez neta

-
- Bosman
Jeśli nie przeszakadzałoby wam grania wraz z raczej mało doświadczonym (tylko 4 gry via multi _-_") acz chętnym do podszkolenia Herosowego skilla graczem, to jestem gotowyAlucard pisze: @Elfin-Ja, choćby od zaraz. W trójeczke bym sobie popykał przez neta

Powracajac do tematu piątki: nie przypadła mi do gustu. Mimo tysiąca pochlebnych recenzji

-
- Bosman
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
A ja lubie pomidory (którymi zaraz mnie obrzucicie).
Pomimo iż jestem fanem strategi, pomimo iż niezależy mi na grafice i lubię kultowe gry, Herosi mnie nie zachwycili.
Przeszedłem tylko tyle aby odkryć wszystkie jednostki (np. czarnego smoka, archanioła itd.) Miałem dziwne wrażenie, że to bardziej urozmaicone i rozbudowane szachy... ale urozmaicenia nie kręcące mnie tak bardzo aby grać w to 4 lata.
(mam znajomą która gra tylko w Heroesów właśnie tyle albo i dłużej)
I wcale nie sądze, że to gra cienka czy przeciętna... po prostu zamiast 10/10 dałbym jej 8/10.
Pomimo iż jestem fanem strategi, pomimo iż niezależy mi na grafice i lubię kultowe gry, Herosi mnie nie zachwycili.
Przeszedłem tylko tyle aby odkryć wszystkie jednostki (np. czarnego smoka, archanioła itd.) Miałem dziwne wrażenie, że to bardziej urozmaicone i rozbudowane szachy... ale urozmaicenia nie kręcące mnie tak bardzo aby grać w to 4 lata.
(mam znajomą która gra tylko w Heroesów właśnie tyle albo i dłużej)
I wcale nie sądze, że to gra cienka czy przeciętna... po prostu zamiast 10/10 dałbym jej 8/10.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Dla Phovena mam wesola informacje... Zglos sie do Alucarda.. On prowadzi "rekrutacje"
... Co do Disciplesa to ja tez gram... Ale o tym piszmy w innym temacie (jak go nie ma to zaraz utworze)...

-
- Pomywacz
- Numer GG: 8009316
Mnie urzekla 3..... i to bardzo mimo, ze jak zobaczylam pierwszy raz grafe to mnie odrzucilo....ale za namowa przyjaciela sprobowalam i szczerze mowiac wciaga..... niby taka sobie nie pozorna strategia.... a tu zaskoczenie
mile z reszta 

Kolejne państwo, kolejny system, kolejne życie, kolejna śmierć....