Najlepszy MMORPG

Miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące gier sieciowych.
ODPOWIEDZ

Ulubiony mmorpg?

Ultima online
14
8%
Everquest
3
2%
Star wars:Galaxies
2
1%
Knight online
5
3%
Muonline
7
4%
Tibia
26
15%
Inny
117
67%

Liczba głosów: 174
pawiu
Szczur Lądowy

Post autor: pawiu »

Ale jest to gra płatna ??
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Nie, darmowa, chyba że chcesz grać na oficjalnym serwerze. Dużo ludzi jednak odchodzi od oficjalnego, ponieważ na darmowych jest lepsza zabawa :).
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Ciekawy MMORPG

Post autor: Ant »

Pomocy! Nie wiem w co grać, a chciałbym w coś pograć. Najlepiej darmowego. Ma ktoś jakieś propozycje?
shade
Mat
Mat

Post autor: shade »

Nie przychodzi mi nic ambitnego do głowy więc powiem „Tibia”

Możesz też spróbować w Ragnarok online
Albo po prostu załóż sobie konto w jakiejś grze w przeglądarce np. ogame albo jakiś tekstowy rpg, tylko poszukaj takich ambitniejszych bo te gdzie się faszeruje bohatera tylko xpekami przez zabijanie potworów na arenie są strasznie nudne.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Przejrzyj sobie ten wątek.

Gdyby nie to, że grę wcięło, poleciłabym SimpleRPG - z krucaFuksem graliśmy w to nałogowo przez kilka miesięcy :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Nie przychodzi mi nic ambitnego do głowy więc powiem „Tibia”
Hłyhły, ostatnio krążą pogłoski, że gracze Tibii stanowią dawnych graczy FEARa, ale na wskutek duela 1:1 z -DBP-Man'O'War'em doznali załamania psychicznego i zaczęli grać w Tibię (najczęściej w kawiarenkach) :D.

A ja gry nie polecam, chyba że chcesz później kogoś pobić krzesłem.

Polecane tytuły:
:arrow: MU Online
:arrow: Rising Force (całkiem nowa, polecam)
:arrow: Knight Online
:arrow: Kal Online.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Czy przypadkiem MU nie jest płatne?
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Durga
Majtek
Majtek

Post autor: Durga »

MU Online całkowicie darmowe, bo niedawno grałem, ale już przestałem (hmm, ale rymuje).
Do grania polece Ci jeszcze:
:arrow: Lineage II,
Tylko nie na wszystkich serwerach jest otwarta teraz rejestracja, bo się przepełniły.

Sorki za offtop:
Force ray pisze:Czy przypadkiem MU nie jest płatne?
A co to ma wogule do rzeczy, po co w tak bezczelny i rażący w oczy sposób nabijasz posty.
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
Force
Bosman
Bosman

Nie miałem zamiaru nabijać postów, tylko byłem swiecie przekonany że wniesiono opłaty za MU. Dowiedziałem się o tych opłatach po zakończeniu mojej przygody z MU. Teraz z pewnością do niej powrócę bo to gra nieprzeciętna. Świetny relaks po intrydze, albo po poszukiwaniu zaginionych manuskryptów. Jedna z typu "Brain?What brain?"
Obrazek
Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

O, czuję, że też skozystam z tego tematu.
ogame od razu odradzam ;) próbowałem, jak dla mnie to nie zaspokoiło moich oczekowań :P
A co do wszystkich, jak już podajecie te wszystkie gry to podawajcie też adresy ok? :)
.
Alaryk
Szczur Lądowy

Post autor: Alaryk »

Aż dziw bierze, że nikt nie wspomniał o NwN w multi na serwerach RP. Grałem w kilka z wymienionych wyżej tytułów i żaden nie przypadł mi do gustu. Schemat: xp -> lepszy sprzęt-> xp-> lepszy sprzęt, strasznie mnie nudzi. Te gry z RPG mają tylko i wyłącznie schematy rozwoju postaci, bo z odgrywaniem to nic wspólnego nie ma. Wspominaliście wcześniej Silkroad. Grałem w to 2 miesiące i strasznie tego żałuję. Gra nudna i schematyczna do bólu. Jest darmowa, ale wiele rzeczy kupuje się za prawdziwe pieniądze. Choćby złoty bilet, rzecz, która podnosi zdobywany przez nas exp o 100% kosztuje jakieś 40 zł na miesiąc, a bez niego będziemy levelować bardzo wolno. Nie wspomnę o lagach, problemach z połączeniem się z serwerem (można i 2 godziny), oszustach, boterach i ogólnym chamstwie graczy (prym wiodą polscy gracze, których średnia wieku wacha się od 10 do 12 lat). Bardzo polecam NwN w multi na serwerach RP, tym bardziej, że w Polsce mamy kilka dobrych: Embaros, Consulare Draconis, Studnia Dusz.
Prentki
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Prentki »

World of Warcraft - Grało się kiedyś, grało. Niestety na pirackim serwerze.
Ech, to były czasy :)
Force
Bosman
Bosman

Tia pirackie serwery, szkoda ze nie gałes na płatnych tam dopiero sa widzoczne mozliwosci tej gry... Na pirackich puuuustka, nuuuda....
Obrazek
Obrazek
goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Kontakt:

Post autor: goki »

Force ray pisze:Tia pirackie serwery, szkoda ze nie gałes na płatnych tam dopiero sa widzoczne mozliwosci tej gry... Na pirackich puuuustka, nuuuda....
przynajmniej jedna osoba ktora nie mowi "lol platna gra gtfo, bede gral na darmowych!" :)
kra.
GeSiNh
Szczur Lądowy

Post autor: GeSiNh »

Wrrr... WoW jest okropny- znowu mnie męczy żeby zamówić kolejnego pre-paid'a :/ A przy okazji nie grajcie na prywatnych serwach- potrafią skutecznie zniechęcić do gry, a public to całkiem co innego. Dodam że mam kasę na pre paid'a ale boję się, że zawalę oceny i test gimnazjalny... to chyba coś mówi xD. A na poważnie- jak dla mnie nie ma lepszej gry MMO od World of Warcraft.
Obelix
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6330570
Kontakt:

Post autor: Obelix »

zagłoswałem na MuOnline ponieważ gra bardzo mi się podoba, ten jej klimat. ahh

ale czemu nikt nie powiedział nic o RuneScape o sry runiq coś powiedział ale z reguły najpierw odpisuje a potem czytam jak coś ma 7 stron :P? pomijając to że prawdziwa zabawa zaczyna się po kupnie Membersa to nawet i bez niego da się fajnie pograc zwłaszcza że ostatnio był upgrade świata i wszystko wygląda i działa po prostu 100% lepiej. gorąco polecam, http://www.runescape.com

a jakby ktoś nowy miał problem to pisac do mnie na friends list, nick Samir Duran0 , bez jakiegoś stałego świata
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

ja kiedys sie wręcz Zagrywałem w Risk Your Life Online na ryl polska.
ODPOWIEDZ