Komiksy
-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Teraz gdy zalewa nas fala komiksów zza granicy? Ja tam się nie dziwię - jak zapytać pacholę kto to byli Asterix i Obelix, to kazdy powie, zaś niewielu skojarzy Kajka i Kokosza. Mam nadzieję, ze film animowany poprawi te rankingi, bo jest cudny.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Bombardier
- Kontakt:
Hm. Moim pierwszym komiksem była bodajże "Kość Niezgody", czyli jeden z zeszytów Asteriksa i Obeliksa... Później okazjonalnie Asteriksy i Obeliksy, Kaczory Donaldy i Giganty. No i Kajko i Kokosz brata. Później, gdzieś tak pod koniec podstawówki przestałem się tym interesować do trzeciej klasy gównazjum w której kolega mi podrzucił linki do Drużyny i Losuxa, potem czytałem kolejne komiksy, w końcu wróciłem do papierowych.
Ostatnio też mam fazę na komiksy z superbohaterami DC i Marvela ;p. Poleciłbym:
- Serię What If? Marvela. Czyli "co by było gdyby?". Są tam takie tytuły jak "Co gdyby ciotka May umarła zamiast wujka Bena?", "Co gdyby Magneto i Profesor X stworzyli X-Menów razem?", "Co gdyby Fantastyczna Czwórka była kosmonautami [sowieckimi]?", "Co gdyby Thor został heroldem Galactusa", "Co gdyby X-Meni zginęli na pierwszej misji?" etc., etc.
- Doom Patrol DC Comics. Czyli drużyna złożona z tych dla których ich nadludzkie zdolności są bardziej przekleństwem niż darem.
Oraz Outsiders vol.3 i Teen Titans vol.3 także od DC Comics. Po prostu są dobre.
A z innych, to nic nowego nie napiszę. Garfield i Dilbert wymiatają. Szczególnie ten drugi.
Ostatnio też mam fazę na komiksy z superbohaterami DC i Marvela ;p. Poleciłbym:
- Serię What If? Marvela. Czyli "co by było gdyby?". Są tam takie tytuły jak "Co gdyby ciotka May umarła zamiast wujka Bena?", "Co gdyby Magneto i Profesor X stworzyli X-Menów razem?", "Co gdyby Fantastyczna Czwórka była kosmonautami [sowieckimi]?", "Co gdyby Thor został heroldem Galactusa", "Co gdyby X-Meni zginęli na pierwszej misji?" etc., etc.
- Doom Patrol DC Comics. Czyli drużyna złożona z tych dla których ich nadludzkie zdolności są bardziej przekleństwem niż darem.
Oraz Outsiders vol.3 i Teen Titans vol.3 także od DC Comics. Po prostu są dobre.
A z innych, to nic nowego nie napiszę. Garfield i Dilbert wymiatają. Szczególnie ten drugi.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
-
- Majtek
- Kontakt:
Najlepsze jest "Osiedle Swoboda" Autorstwa Śledzia. Wiwat dla tego autora.
Do czołówki łapie się jeszcze "Jeż Jerzy", "Emilia, Tank i Profesor".
Obecnie wychodzi odnowiona seria "Komisarza Żbika", do którego scenariusz pisze jedyn autor wszystkich "Żbików" - Krupka, a rysunki daje mój ulubiony rysownik - Śledziu!
Do czołówki łapie się jeszcze "Jeż Jerzy", "Emilia, Tank i Profesor".
Obecnie wychodzi odnowiona seria "Komisarza Żbika", do którego scenariusz pisze jedyn autor wszystkich "Żbików" - Krupka, a rysunki daje mój ulubiony rysownik - Śledziu!
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Osiedle i Jez Jerzy sa spoko, ale rzadzi niepodwazalnie WILQ!
Daje linka, zeby cioty i pedalki co jeszcze tego nie znaja mogli chociaz liznac :
http://www.wilq.pl
Daje linka, zeby cioty i pedalki co jeszcze tego nie znaja mogli chociaz liznac :
http://www.wilq.pl
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Bosman
- Numer GG: 0
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Bosman
Thorgal. Mam i Asterixa (swego czasu gdzieś na półkach był też Donald i Tytus), ale Thorgal jest na pierwszym miejscu.
A teraz ma być kontynuacja, której głównym bohaterem będzie Jolan.
A teraz ma być kontynuacja, której głównym bohaterem będzie Jolan.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
-
- Marynarz
- Kontakt:
Thorgal zostal ostatecznie zrabany tak gdzies po 20-ej czesci. Brak pomyslu na nowa formule z czego wyniklo wymyslanie tematow na sile i ciagle recyclowanie watkow z poprzednich czesci, postacie sie nie rozwijaja - a nawet zwijaja, jak Kris de Valnor, ktora staje sie coraz mniej zlozona i coraz bardziej czarno-biala. Sam Thorgal zreszta tez staje sie papierowo-kartonowy. A przeciez ostateczne zakonczenie watku 'gwiezdnego dziecka' nioslo nadzieje na nowy poczatek...
-
- Majtek
- Kontakt: