Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

[offtop]
To jest post naprawiający wpis do bazy danych
[/offtop]
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
makk
Tawerniany Zabójca Trolli
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

Zależy od systemu bo np:

wfrp - podoba mi sie rola urlykanina z zakonu białego wilka więc tylko człowiek. Choć moją ulubioną postacią jest elfi fechtmistrz Riven Soulfly. Lubię być szybki i zręczny a także mieć w sobie to ukryte coś.

d&d - najczęściej zaklinacz elf, choć krasnolud barbarzyńca lub człowiek wzorowany na Wulfgarze z książek o Drizzcie. :roll:
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Ja ogólnie najbardziej lubię elfy, bo maja swój subtelny urok (ale nie moje, bo ja gram elfami poszarpańcami lub totalnymi oszustami :D ), a tak poza tym, ponieważ (w WFRP):
1. Mają dużo umiejętności strzeleckich (łuk rulez :) )
2. Są dosyć szybkie (łatwiej przeżyć)
3. Są niezłymi dyplomatami (jak kości dopiszą)
Ale nawet grająć elfem zawsze muszę odgrywać jakiegoś męta:)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Prentki
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Prentki »

Do moich ulubionych ras z niewymyślonych przeze mnie (bo rzeczywiście te lubie najbardziej) należy napewno Krasnolud.
Ta cudowna rasa ma w sobie wiele uroku. Krasnoludy to zapite, brudne obżerające się sku.....ny. Uwielbiam je :D
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Krasnolud- brudny, zapity obżerający się sku***syn? No cóż, jak chcesz, tak grasz. Ale wiedz, że masz już dwóch wrogów, pierwszy to Force ray za muzykę, a drugi to ja za obrażanie jednej z moich ulubionych ras :wink: .
...
Prentki
Majtek
Majtek
Kontakt:

Właśnie, że nie obrażam - To naprawde jest moja ulubiona rasa! Po prostu, de facto, piękno krasnoluda polega właśnie na tym. Jeżeli krasnolud taki nie jest to czym oprócz wyglądu i tego, że ryje w kopalniach, różni się od innych ras? :D
Z tymi wrogami to troche przesadzacie - aż śmiać mi się chce :lol:
Heimdall
Bosman
Bosman

Z tymi wrogami to jest tzw. żart :D (przynajmniej u mnie, nie wiem jak u Force'a).

A czy krasnolud nie może być honorowym, walecznym i upartym wojownikiem? Albo szybkim, zwinnym złodziejem kochającym złoto?
...
Prentki
Majtek
Majtek
Kontakt:

Jasne, że tak - ale mnie takie odmiany nie kręcą.
Kręci mnie zapity, brudny wojownik, z kawałkami mięsa na brodzie.
Heimdall
Bosman
Bosman

A więc niech każdy gra jak chce, byle by miał z tego dobrą zabawę. Zresztą każdą rasą można grać jak się chce, jeśli tylko system na to pozwala. Elf barbarzyńca, krasnolud łowca, ork bard- jak ktoś tak lubi i umie grać, to niech gra.
...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja lubię wczuwać się w rasę Mistrza Gry... Nie ma żadnych ujemnych do statystyk, a poza tym jest prosty w odgrywaniu.
Karczmarz
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Karczmarz »

Hmmm
Ja lubię wczuwać się w rasę Mistrza Gry... Nie ma żadnych ujemnych do statystyk, a poza tym jest prosty w odgrywaniu.
MG prosty w odgrywaniu? Hmmm ze tak powiem o ile gracz musi odgrywac 1 postac na sesji to MG musi odgrywac ich średnio 10 (najlepiej każdą inaczej) wiec nie powiedzialbym tego :P

Do tego MG musi czesto odgrywac postacie przeciwnej płci a to juz katorga w odgrywaniu :/
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

MG prosty w odgrywaniu? Hmmm ze tak powiem o ile gracz musi odgrywac 1 postac na sesji to MG musi odgrywac ich średnio 10 (najlepiej każdą inaczej) wiec nie powiedzialbym tego Razz
Wystarczy wyćwiczyć kilka różnych osobowości, np. okrutnego, łagodnego, itd. itd. I odgrywanie 10 postaci jest prostotą ;).
Karczmarz
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Karczmarz »

Hmmm
Wystarczy wyćwiczyć kilka różnych osobowości, np. okrutnego, łagodnego, itd. itd. I odgrywanie 10 postaci jest prostotą
Naprawde tak myslisz? Tylko zauwaz ze to jest 10 postaci na sesje... wiec wyćwicz odgrywanie 10 postaci na kazda sesje (czyli odgrywanie 1 000 postaci przy dłuzszym czasie gry) wcale nie jest to proste, sprawic aby wiekszosc NPCów byla orginalna, niepowtarzalna, przykuwala uwage, byla zapamietana i mile wspominana przez graczy. Chyba ze grasz szablonem, ze kazdy złodziej ma taki a taki charakter a kazdy kupiec taki a taki :/
makk
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

Pewnie, ze wystarczy poćwiczyć a z czasem i graniem to przychodzi samo. Ja osobiście skupiam się na głównych BN'ach a karczmarza, sklepikarza, jeżeli mam chęć i chce by drużyna zapamiętała go, to wtedy lepiej opracoweje (czasem jest tak, że drużynie spodoba się sklep, miejsce i mam motyw by lepiej je rozbudować, wzbogacić, a czasem nawet wymyśleć przygodę) lecz wiele razy zajrzą, przenocują, zjedzą, kupią i ruszą dalej...

Nawet w zwykłym życiu ile jest miejsc, sklepów i barów gdzie spotykamy sprzedawców, kelnerów itd. i ilu z nich zapamiętujemy :?:
I tak najczęściej z cechy charakterystycznej..."ano był wysoki jak cholera", lub "więcaj tam nie pójde bo sprzedawca był opryskliwy".
Chyba ze grasz szablonem, ze kazdy złodziej ma taki a taki charakter a kazdy kupiec taki a taki :/
Od szablou się zaczyna a potem starannie zmienia, ujmuje, dodaje inne cechy i zachowania i ma się tony postaci.
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
kerlik
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: kerlik »

Ja lubię grać... człowiekiem (łowca) - w świecie Wampira: Mroczne Wieki. Jeśli chodzi o klimaty fatnasy - niziołek, lubię skubańców... małe i wszędzie się wciśnie, a i zwinne/zręczne to to. :)
Aerlin
Szczur Lądowy

Post autor: Aerlin »

Człowiek. Kiedyś były elfy, nawet sporo ich, ale doszedłem do wniosku, że te elfy, to takie, hm, to nie to czego szukam. Człowiek wydaje się być najbardziej elastyczny- pasuje w sumie do każdej profesji, każdego charakteru, no w sumie do wszystkiego. Nawet co do wyglądu mam pole do popisu- czy to zapuścić, czy zgolić brodę, albo włoski raz na łyso, raz do pasa. :wink:
Pray for peace, train for war.
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

I tak najlepsze są krasnoludy. Lubię je za ich dumę i odwagę oraz za długie brody :) W ekwipunku lubię mieć też porządny topór czy młot bojowy. w ogóle krasnolud najbardziej mi odpowiada :)
Czerwona Orientalna Prawica
ODPOWIEDZ