Neverwinter Nights
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Mnie się bardzo podobał Hordes of the Underdark, bo wprowadzał w grę Epic Book'a i możliwość podniesienia poziomu postaci do 40. A klasy prestiżowe były boskie - Pale Master czy też ukochany Shifter mogący zmieniać się w koło 20 potworów (w tym smoka ).
Fajne było także ulepszanie broni u pewnego podmrocznego kowala do poziomu +7 czy też nawet wyższego o ile się nie mylę .
Fajne było także ulepszanie broni u pewnego podmrocznego kowala do poziomu +7 czy też nawet wyższego o ile się nie mylę .
-
- Bosman
- Numer GG: 0
Najfajniejsza była mozliwość przydzielania ekwipunku pomocnikowi. Ja zawsze z półorka robiłem swojego klona i razem z tym samym ekwipunkiem huzia na potwory !!!
Walka z Dracolichem z HotU była boska. w ogóle całe HotU było boskie, takich skomplikowanych skryptów dawno nie było (szczególnie w Podmroku w siedzibie Dracolicha) Oblężenie było boskie... Wszystko oprócz dozy wolności. Podstawka jak i HotU są liniowe ale w HotU aż się czuje że całkowicie nie ma się wpływu na wydarzenia. W podstawce mogłem wybrac czy wykonam poboczną misję, czy nie. Mogłem też wybrać kolejnosć misji. W HotU jestem zniewolony... mimo to..... GIŃ !!! Huzia! Tonga! Kula ogniaaaa!:D
Walka z Dracolichem z HotU była boska. w ogóle całe HotU było boskie, takich skomplikowanych skryptów dawno nie było (szczególnie w Podmroku w siedzibie Dracolicha) Oblężenie było boskie... Wszystko oprócz dozy wolności. Podstawka jak i HotU są liniowe ale w HotU aż się czuje że całkowicie nie ma się wpływu na wydarzenia. W podstawce mogłem wybrac czy wykonam poboczną misję, czy nie. Mogłem też wybrać kolejnosć misji. W HotU jestem zniewolony... mimo to..... GIŃ !!! Huzia! Tonga! Kula ogniaaaa!:D
-
- Bosman
-
- Bosman
-
- Bosman
Ale taki na przykład drow, z tego co wiem, zdobywa punkty doświadczenia jeszcze trudniej od aasimara. Przynajmniej w ID2 tak było. Z tego, co pamiętam człowiek potrzebował na 2 POZ. 1 000PD, aasimar 3 000PD, a drow 6 000PD. W NWN2 pewnie będzie podobnie, a zwykle zdolności specjalne klas "specjalnych" rekompensują tę niedogodność.
-
- Bosman
Wole sam od początku wszystko rozwijać tak jak JA chcę. Nie chce "pakietu Drowa" i mniejszego XP. Ich sztuczki (czaropodobna umiejętność łagodnego opadnia, mastering w truciznach itp.) są fajne i dobrze sprawdzają, ale w Podmroku i w papierowym RPG. Poza tym żeby nie mieć żadnych kar za poruszanie się w świetle dziennym muszę brać atut Sunlight asimilation czy jakoś tak.
Grając człowiekiem jestem jeden atut do przodu. Drowem, jeden atut do tyłu.
Grając człowiekiem jestem jeden atut do przodu. Drowem, jeden atut do tyłu.
-
- Bosman
Szczerze mówiąc, ja drowami nigdy nie lubiłem grać (mówię cały czas o ID2), w ogóle elfów nie lubię, ale taki aasimar był tylko jeden poziom do tyłu, a w statystykach miał aż 4 punkty na plusie, co się bardzo na początku przydawało (w ID2 ilość punktów na atrybuty była przydzielona, a nie tak jak w innych grach opartych na D&D losowana. Nie wiem jak to było w NWN). Najgorzej miał swirfeblin, trzy poziomy w plecy i w sumie chyba -2 do statystyk. W NWN2 pewnie sie nic nie zmieni w tych sprawach.
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Bosman
-
- Marynarz
- Numer GG: 2956891
- Kontakt:
-
- Tawerniany Leśny Duch