![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja niemógłbym wyobrazić sobie krasnoluda bez jego bujnej brody.Jest to chyba element charakterystyczny dla tej rasy.Tak sobie myślę, czy krasnolud mógłby nie mieć brody? Ja jeszcze nigdy takiego nie widziałem
A ilu krasnoludow bylo wychowywanych wsrod ludzi? O ile tacy w ogole istnialy. To sie raczej nie zdarza, bo nawet jesli caly klan zostal by wybity a nasz junior bylby jedynym ocalalym, to jakis inny klan by go przygarnal.Heimdall pisze:Dobra, a jeśli krasnolud był wychowany pośród ludzi, to wtedy raczej nie ma brody, ponieważ nie odczuwa potrzeby posiadania jej, bo nikt go nie uczył, że prawdziwy mężczyzna powinien mieć brodę do pasa. Tylko czy wtedy taki osobnik czuje się krasnoludem? Czy czuje się człowiekiem? Pewnie nie, on czuje się odmieńcem.
To był krasnolud jak okazuje się po dotarciu do Tarantu. Zresztą koniec gry jest super, filmik końcowy wymiata, a obrazek który przedstawia Vendigroth po wskrzeszeniu przez Arronaxa poprostu jest boski. Ale nic nie przebije mechanicznego portalu, żeby wyjść z The Void.Heimdall pisze:t0m3ek, to chyba jednak nie był krasnolud tylko gnom, przynajmniej tak mi się wydaje. W Arcanum w sumie nie grałem. Tyle co stworzyłem postać, obejrzałem intro, i chwilę pograłem. Ale tego gościa to zapamiętałem jako gnoma.